خاصیت تره فرنگی تره فرنگی چه خاصیتی دارد؟ تره فرنگی

Allium ampeloprasum نام علمی گندنا یا تره فرنگی است که یک نوع سبزی از خانواده نرگسیان میباشد و همچنین از سرده والک هست.از تره فرنگی بعنوان خوراکی مصرف های گوناگونی میشود و بصورت معمول مصرفش بدون طبخ نمیباشد و نیاز به تفت دارد.این سبزی ارزش غذایی بالایی دارد و بعنوان دارو اثرات شگفت انگیزی از خود به جای میگذارد.

تره فرنگی برای تهیه انواع غذاها به خصوص سوپ و سالاد و همچنین املت، تارت، پاستا و همچنین ریزوتو (غذای ایتالیایی شبیه به استامبولی خودمان) مناسب است.

ترکیبات گوگردی و آنتی‌اکسیدانی آن برای پیشگیری از سرطان و بیماری‌های دیگر موثر می‌باشد. در این روزها می‌توانید این سبزی خوشمزه و پرخاصیت را تهیه کرده و از خواص آن نهایت استفاده را ببرید.

تره‌فرنگی و ترکیبات گوگردی‌اش

تره‌فرنگی نیز مانند دیگر اعضای خانواده‌اش بوی خاصی دارد که ناشی از ترکیبات گوگردی آن است. این ترکیبات با خرد شدن سبزیجات آزاد می‌شوند. بیشتر این ترکیبات گوگردی به کاهش خطر ابتلا به سرطان در حیوانات آزمایشگاهی کمک می‌کنند.

تره‌فرنگی و ساپونین‌هایش

تره‌فرنگی حاوی ترکیباتی به نام ساپونین‌ها و ساپوژنین می‌باشد که هر دو قادرند کلسترول خون را کاهش دهند. این ترکیبات همچنین خواص ضدسرطانی و ضدقارچی دارند. با این حال محققان همچنان در حال بررسی‌های بیشتر در این خصوص هستند.

ویتامین ها و مواد معدنی

تره‌فرنگی سرشار از آب (حدود ۹۰ درصد) و کم کالری است. برای همین یک ماده غذایی مناسب برای گنجاندن در برنامه رژیم لاغری محسوب می‌شود. این سبزی به اصطلاح از فرنگ آمده سرشار از ویتامین A، ویتامین C و مقداری ویتامین B می‌باشد.

تره‌فرنگی و آنتی‌اکسیدان‌هایش

تره‌فرنگی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند فلاوونوئیدها و کاروتنوئیدها می‌باشد. توجه داشته باشید که ترکیبات گوگردی آن نیز خواص آنتی‌اکسیدانی دارد؛ یعنی اینکه سلول‌های بدن را از آسیب رادیکال‌های آزاد دور نگه داشته و از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان و همچنین ناخوشی‌های معمول دوران پیری پیشگیری می‌کند.فلاوونوئیدهای موجود در این سبزی خواص ضدسرطانی فوق‌العاده‌ای دارد. توجه داشته باشید که برگ‌های سبز تیره بیرونی تره‌فرنگی حاوی بیش‌ترین میزان از این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند. بتاکاروتن نیز یکی از کاروتنوئیدهای مهم‌تره‌فرنگی محسوب می‌شود.

منبع : الو دکتر

ارسال شده در 18 دی 1395 توسط سلمان آرین با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • توصیه تغذیه ای دندانپزشکها
  • روانکاوی افراد راست دست و چپ دست
  • اختلالات مربوط به ضربان قلب
  • دانستنی های پزشکی راجع به لوپوس
  • هرگز بر روی شکم نخوابید
  • تهیه نوشیدنی ضد سرطان با گیاهان ارگانیک
  • اهمیت رعایت حریم خصوصی نزدیکان
  • تخمدان پلی کیستیک | اختلال در قاعدگی، موی زاید
  • محبوبترین ها

  • آیا تزریق واکسن آبله مرغان پیش از بارداری واجب است؟
  • فهمیدن جنسیت جنین
  • filler و رفع چروک های پوستی
  • پرپشت کردن ابرو و مژه ها با روغن های گیاهی
  • سروش جمشیدی بازیگر “برنامه دور همی” در بیمارستان بستری شد
  • نشانه های مختلف برای اختلال پارانوئید
  • موادی که باعث سالمونلا می شوند
  • آمادگی های لازم قبل از رفتن برای لیزر درمانی
  • رپورتاژ

  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است