خاصیت تره فرنگی تره فرنگی چه خاصیتی دارد؟ تره فرنگی

Allium ampeloprasum نام علمی گندنا یا تره فرنگی است که یک نوع سبزی از خانواده نرگسیان میباشد و همچنین از سرده والک هست.از تره فرنگی بعنوان خوراکی مصرف های گوناگونی میشود و بصورت معمول مصرفش بدون طبخ نمیباشد و نیاز به تفت دارد.این سبزی ارزش غذایی بالایی دارد و بعنوان دارو اثرات شگفت انگیزی از خود به جای میگذارد.

تره فرنگی برای تهیه انواع غذاها به خصوص سوپ و سالاد و همچنین املت، تارت، پاستا و همچنین ریزوتو (غذای ایتالیایی شبیه به استامبولی خودمان) مناسب است.

ترکیبات گوگردی و آنتی‌اکسیدانی آن برای پیشگیری از سرطان و بیماری‌های دیگر موثر می‌باشد. در این روزها می‌توانید این سبزی خوشمزه و پرخاصیت را تهیه کرده و از خواص آن نهایت استفاده را ببرید.

تره‌فرنگی و ترکیبات گوگردی‌اش

تره‌فرنگی نیز مانند دیگر اعضای خانواده‌اش بوی خاصی دارد که ناشی از ترکیبات گوگردی آن است. این ترکیبات با خرد شدن سبزیجات آزاد می‌شوند. بیشتر این ترکیبات گوگردی به کاهش خطر ابتلا به سرطان در حیوانات آزمایشگاهی کمک می‌کنند.

تره‌فرنگی و ساپونین‌هایش

تره‌فرنگی حاوی ترکیباتی به نام ساپونین‌ها و ساپوژنین می‌باشد که هر دو قادرند کلسترول خون را کاهش دهند. این ترکیبات همچنین خواص ضدسرطانی و ضدقارچی دارند. با این حال محققان همچنان در حال بررسی‌های بیشتر در این خصوص هستند.

ویتامین ها و مواد معدنی

تره‌فرنگی سرشار از آب (حدود ۹۰ درصد) و کم کالری است. برای همین یک ماده غذایی مناسب برای گنجاندن در برنامه رژیم لاغری محسوب می‌شود. این سبزی به اصطلاح از فرنگ آمده سرشار از ویتامین A، ویتامین C و مقداری ویتامین B می‌باشد.

تره‌فرنگی و آنتی‌اکسیدان‌هایش

تره‌فرنگی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند فلاوونوئیدها و کاروتنوئیدها می‌باشد. توجه داشته باشید که ترکیبات گوگردی آن نیز خواص آنتی‌اکسیدانی دارد؛ یعنی اینکه سلول‌های بدن را از آسیب رادیکال‌های آزاد دور نگه داشته و از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان و همچنین ناخوشی‌های معمول دوران پیری پیشگیری می‌کند.فلاوونوئیدهای موجود در این سبزی خواص ضدسرطانی فوق‌العاده‌ای دارد. توجه داشته باشید که برگ‌های سبز تیره بیرونی تره‌فرنگی حاوی بیش‌ترین میزان از این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند. بتاکاروتن نیز یکی از کاروتنوئیدهای مهم‌تره‌فرنگی محسوب می‌شود.

منبع : الو دکتر

5 1000
ارسال شده در 18 دی 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • دندان هایی زیبا به چه قیمت
  • برنامه تقویت در روانشناسی
  • خواص زبان گنجشک هم خواندنیست
  • 9 روش برای به تعویق انداختن چروک دور چشم
  • ارتباط تغییرات آب و هوایی با طعم غذاها
  • چرا در زمستان باید از شال گردن استفاده کنیم؟
  • گیاهان مقوی ولی تلخ
  • ابتلا به اختلالات هورمونی با مصرف نکردن صبحانه
  • محبوبترین ها

  • فوایدی چند از زرده تخم مرغ
  • انواع آبلیموهای موجود در بازار و آسیب های آن ها
  • 6 توصیه لاغری برای افرادی که اهل رژیم نیستند
  • اهمیت مصرف تنقلات سالم
  • تحمل نکردن لاکتوز و کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • در ماه رمضان تکلیف تغذیه چاق ها و لاغرها چیست
  • اندام عضلانی با مصرف برخی خوراکی های موثر
  • هر آنچه درمورد کیک و کلوچه باید بدانید
  • رپورتاژ

  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • خدمات دندانپزشکی دکتر فريال حاجی زاده
  • خدمات پیشرفته پوست و مو گروه زیبایی برنا
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما