ماده ای آلی به نام گوشت وجود دارد که بدن اکثر جانداران از این ماده آلی بهره مند میباشد.آدم ها گوشت گوسفند،بوقلمون،غاز،گاو،خوک و مرغ را مصرف میکنند که در میان آن ها گوشت گوسفند،گاو و مرغ محبوب ترین از بقیه میباشد.مقداری چربی و استخوان به همراه گوشت موجود است که پروتئین های زیادی در آن ها وجود دارد.

گوشت منبع آهن است و مصرف آن برای پیشگیری و درمان کم‌خونی ناشی از آهن مناسب می‌باشد. گوشت یک منبع با ارزش پروتئین حساب می‌شود.

در طب آیوردیک معتقدند که هضم گوشت برای بدن دشوار است، بنابراین مصرف منظم آن‌را به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی به هیچ وجه  توصیه نمی‌کنند.

پزشکان چینی معتقدند گوشت گاو برای خونسازی، استخوان‌سازی و برطرف شدن کمر درد مفید است.

گوشت گوسفند را نیز برای درمان ناراحتی‌های کلیوی تجویز می‌کنند.

گوشت و کم خونی   

از آنجا که گوشت منبع مناسب آهن هم  است و 15 تا 20 درصد این آهن به راحتی در بدن جذب می‌شود، بنابراین مصرف منظم گوشت می‌تواند در پیشگیری از بروز کم خونی موثر باشد.

گوشت و اضافه وزن

در سال‌های اخیر با افزایش آگاهی مردم نسبت به مضرات گوشت‌های چرب و به‌طور کلی چربی‌های اشباع تمایل افراد نسبت به مصرف گوشت‌های بدون چربی افزایش یافته است.

گوشت‌های بسیار کم چرب که حتی چربی کمتری نسبت به مرغ بدون پوست دارند منبع پروتئینی بسیار مفیدی برای رژیم‌های کاهش وزن محسوب می‌شوند.

گوشت و بی‌اشتهایی

غالبا کودکان، سالمندان و همچنین افرادی که در دوران نقاهت به سر می‌برند اشتهای کمی دارند، به‌طوری که نمی‌توانند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را از طریق خوردن مواد غذایی دریافت کنند؛ بعلاوه نیاز پروتئینی افراد در این دوران جهت ساخت و حفظ بافت‌های بدن بسیار بالا است.

بنابراین مصرف گوشت که حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است؛ منبع غذایی با ارزشی برای ساختن پروتئین‌های مورد نیاز این افراد است.

گوشت و ناباروری مردان

گوشت قرمز منبع خوب و سریع الجذب عنصر روی، سلنیوم و مواد مغذی ضروری برای باروری مردان است.

در واقع 40 درصد از روی موجود در گوشت قرمز به راحتی جذب می‌شود.

از آنجا که روی خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی دارد، از تخریب اسپرم در برابر  رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

بعلاوه روی در ساختمان DNA اسپرم نیز حضور دارد و به حفظ ذخایر انرژی اسپرم تا زمان مورد نیاز کمک می‌کند.

سلنیوم ماده معدنی دیگری است که در افزایش تعداد و حرکت اسپرم موثر است و از تخریب آنها جلوگیری می‌کند.

گوشت و تخریب سلول‌های عصبی

گوشت منبع خوب ویتامین B12 است که برای شکل‌گیری غلاف میلین، پوشش حفاظتی دور سلول عصبی، ضروری است.

کمبود طولانی مدت این ویتامین به تخریب سلول عصبی منجر می‌شود.

گوشت و پوکی استخوان

مصرف مقدار کافی ویتامین D و کلسیم خصوصا در کودکان برای جلوگیری از پوکی استخوان در سال‌های بعدی زندگی ضروری است.

تحقیقات اخیر بر روی گوشت نشان می‌دهند که گوشت‌ها حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین D هستند.

وجود این ویتامین در بدن برای جذب کلسیم  و ساخته شدن استخوان‌ها ضروری است. گوشت می‌تواند تا 21 درصد از نیاز روزانه کودکان را به ویتامین D تامین کند.

توجه به این نکته ضروری است که گوشت و به‌طور کلی منابع آهن نباید همزمان با فرآورده‌های لبنی که منابع غنی کلسیم هستند مصرف شوند، زیرا جذب این دو عنصر با یکدیگر تداخل می‌کند و از جذب بهینه آهن جلوگیری می‌شود..

دکتر لادن گیاهی؛‌ متخصص تغذیه

منبع : زندگی آنلاین


بیشتر بخوانید: طب سنتی درمورد گوشت ها چه می گوید