دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال

برخی از مواد غذایی موجب می شوند تا پلاک های چربی در رگ ها انباشته شوند.این موضوع موجب می شود تا افراد به مشکل سکته قلبی یا گرفتگی رگ های خونی دچار شوند. ما در ادامه می توانیم شما را با ۷ ماده غذایی آشنا کنیم که در گرفتگی های رگ ها تاثیر زیادی داشته اند .

تخم مرغ

تخم مرغ را می توانیم از جمله مواد غذایی بدانیم که بسیاری در مورد آن اظهار نظر کرده اند . در مورد تخم مرغ سوالی همواره مطرح است که افراد می گویند آیا واقعا افرادی که چربی خون دارند می توانند تخم مرغ بخورند ؟ تخم مرغ از جمله مواد غذایی است که دارای چربی حیوانی می باشد و اگر شما در مصرف تخم مرغ زیاده روی کنید موجب بالا رفتن کلسترول خون و تشکیل پلاک‌هایی در رگ‌های خونی می شود . اگر شما هم از افرادی هستید که روزانه در هنگام صبح ۲ یا ۳ عدد تخم مرغ میخورید باید مراقب این مساله باشید . زرده تخم مرغ دارای مقدار زیادی کلسترول می باشد . کلسترول توسط روده ها به میزان کمتری جذب می گردد پس می توان گفت تخم مرغ تاثیر متوسطی داشته است . تخم مرغ را نباید از برنامه غذایی خود حذف کنید زیرا فواید زیادی داشته است .

گوشت قرمز
گوشت قرمز هم یکی از مواد غذایی های می باشد که می تواند خطر ابتلا به بیماری های عروقی و قلبی را بالا ببرد و همچنین موجب بالا رفتن خطر ابتلا به سرطان روده شود . طی بررسی های که انجام شده است نشان داده است که ال کارنیتین که در گوشت قرمز است می تواند خطر تصلب شرائین را افزایش دهد .
در واقع به بیانی دیگر می توانیم بگوییم موجب بالا رفتن خطر بسته شدن عروق می گردد . افزون بر مطالبی که بیان کردیم گوشت قرمز دارای چربی اشباع شده می باشد که در بالا بردن میزان کلسترول نقش بسزایی داشته است . البته توصیه می شود که گوشت قرمز را به صورت کامل حذف نکنید . اما هرگز فراموش نکنید نباید همواره بصورت روزانه گوشت قرمز را مصرف کنید و باید جایگزین های مناسبی برای آن انتخاب کنید مثلا از منابع پروتئینی مانند ماهی های چرپ استفاده نمایید .

چربی‌های مضر
یکی از دشمنان اصلی قلب چربی های ترانس می باشند . این گونه چربی ها بیشتر در شیرینی جات های صنعتی و پیراشکی ها یافت می شوند که باید دقت کنید این میزان نیز زیاد است . همواره فراموش نکنید که این گونه چربی های حتی از چربی های اشباع شده در گوشت قرمز نیز مضر تر هستند زیرا موجب می شوند که کلسترول خوب کم شود و کلسترول بد خون بالا رود .
زمانی که به خرید مواد غذایی میروید به واژه «روغن‌های گیاهی هیدروژنه» دقت نمایید . در نگاه اول شاید فکر کنید که این نوع سالم است اما باید بدانید این چربی های ترانس می باشند و در نهایت سبب بالا رفتن میزان کلسترول بدخون می شوند .

نمک
شاید بارها ببنید که افراد نمک را از لزومات سفره خود می دانند ولی باید دقت داشته باشید که در صورتی که بیماری قلبی دارید باید از خوردن غذایی پرنمک و شور پرهیز کنید . به دلیل اینکه هر ۲ نفر به زیاده روی در نمک عادت دارند موجب می شود تا یک نفر به پرفشاری خون مبتلا گردد . این بیماری موجب پیری رگ های خونی شده و همچنین سفتی رگ ها را خواهد شد و در نهایت سبب از بین رفتن انعطاف پذیری آنها خواهد شد . نمک باعث ایجاد مشکلات قلبی نیز می شود که این مشکلات بر اثر ایجاد رسوب در رگ ها رخ می دهد .
پنیرها

پنیرها نیز از دسته مواد غذایی های هستند که افرادی که در معرض سکته قلبی هستند باید به استفاده از آن توجه کرد و همواره حد تعادل را در مصرف پنیرها رعایت کرد . پنیر ها دارای میزان زیادی کلسترول هستند که در نهایت سبب بالا رفتن مقدار کلسترول بد می شود . در نهایت اگر در مصرف پنیر ها زیاده روی کنیم موجب می شود که زمینه ایجاد رسوب در رگ ها بالا برود . افزون بر مطالبی که گفتیم پنیرها هم نمک و چربی زیادی دارند که می تواند مبتلا شدن به پرفشاری خون را نیز بالا ببرد . پس به شما توصیه می کنیم که در مصرف پنیر زیاده روی نکنید و دچار افراط نشوید و همواره تعادل مصرف را رعایت کنید .

محصولات لبنی
اگر به این موضوع توجه داشته باشید متوجه می شوید که خوردن انواع مرباها یا خامه در حد نرمال برای ما دلچسب نیست با این وجود که دارای طعم های بسیار خوشمزه هستند ولی در مصرف آن زیاده روی نکنید . خامه مانند شیر و کره جز محصولات لنبی محسوب می شود که خود دارای چربی های اشباع شده است که برای رگ ها بسیار خطرناک است . افرادی که در معرض مشکلات قلبی عروقی هستند نباید در مصرف این چربی های اشباع شده زیادی روی کنند و مصرف آنها به این افراد توصیه نمی شود . این چربی ها موجب ایجاد رسوب و بالا بردن کلسترول خون می شود و در نهایت سبب تنگ شدن رگ می گردد . به شما توصیه می شود تا به جایی استفاده از کره و خامه از روغن کلزا یا روغن زیتون در پخت و پز استفاده نمایید .

سوسیس و کالباس

امروزه تبلیغات زیادی برای سوسیس و کالباس ها می شود . باید دقت کنید این فرآورده های گوشتی جمع آوری شده هیچ مزیت خوبی برای بدن نداشته است و برخلاف آن برای بدن افراد سالم بسیار مشکل ساز و بیماری زا می باشند . این گونه مواد موجب می شود تا میزان کلسترول بد خون بالا رود . هنگامی که کلسترول خون افزایش پیدا کند پلاک های ایجاد می گردد که به دیواره های رگ چسبیده می شود و در نهایت سبب می شود تا جریان خون کند شود .
در نهایت این مشکلات و این موارد موجب می شود تا خطر مبتلا شدن به سکته قلبی بالا برود . اما ذکر این نکته نیز الزامی است که میزان زیادی نمک در این گونه مواد می باشد . پس فراموش نکنید که چربی گوشت قرمز دارای چربی های اشباع شده است که در نهایت سبب بالا رفتن کلسترول بد خون می شود .

نکته ) توصیه می شود که مصرف گوشت قرمز را به طور کلی حذف نکنید بلکه باید در مصرف هر گونه مواد غذایی حد نرمال را رعایت نمایید .

 

منبع: زوم تک

5 1000
ارسال شده در 3 اسفند 1395 توسط با موضوع قلب و عروق
پيلتن شاپ

مطالب پیشنهادی

کلینیک صدف
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x