تروئید خود را با این چند روش مهار کنید
بیماری تروئید چیست؟ می دانید که بیماری تروئید به دو دسته تقسیم می شوند، تیروئید کم کار و تروئید پرکار. هر کدام از این دسته ها، علائم مخصوص به خودشان را دارند که با بررسی علائم بیمار میتوان پی برد که وی به کدام دسته از بیماری تیروئید مبتلا هستند. با ما همراه باشید.

اگر بدون هیچ دلیلی احساس خستگی یا دیگر علایم و نشانه‌های کم‌کاری تیروئید را دارید که از آن جمله می‌توان به مواردی چون پوست خشک، صورت متورم و رنگ‌پریده، یبوست و صدای گرفته و خشک اشاره کرد.

اگر سابقه عمل جراحی تیروئید را داشته‌اید.
اگر سابقه درمان را با یُد رادیواکتیو یا داروهای ضدتیروئیدی داشته‌اید.
اگر سابقه پرتودرمانی را در ناحیه سر و گردن و قسمت فوقانی قفسه سینه داشته‌اید.
اگر کلسترول خون‌تان بالا است،
با پزشک معالج‌تان مشورت کنید که آیا ممکن است کم‌کاری تیروئید علت افزایش آن باشد.
اگر از درمان هورمونی برای معالجه کم‌کاری تیروئید استفاده می‌کنید، می‌بایست مراجعات پی‌گیرانه و برنامه‌ریزی شده را مطابق توصیه‌های پزشک‌تان رعایت کنید و اول از همه بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنید دوز صحیحی را از دارو مصرف می‌کنید. با گذشت زمان دوز مورد نیاز برای عملکرد طبیعی تیروئید ممکن است تغییر کند.
آیا مکمل‌های یُد می‌توانند به تنظیم عملکرد تیروئید در یک فرد مبتلا به کم‌کاری تیروئید کمک کنند؟
برخی معالجه کنندگان طب جایگزین، برای معالجه افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید مصرف قرص و مکمل‌های یُد را که حاوی یُد بالایی هستند، توصیه می‌کنند. حقیقت دارد که کمبود شدید یُد می‌تواند منجر به ایجاد بیماری کم‌کاری تیروئید شود، ولی امروزه کمبود یُد در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته از زمانی که یُد به نمک (نمک یُددار) و غذاها اضافه شده، کاهش یافته است. اگر کمبود یُد عامل بیماری کم‌کاری تیروئید نباشد پس مکمل یُد هیچ فایده‌ای نخواهد داشت.
آیا مصرف برخی غذاهای خاص موجب افزایش عملکرد غده تیروئید می‌شود؟
به طور کلی رژیم غذایی خاصی برای بیماری کم‌کاری تیروئید وجود ندارد و علیرغم ادعاهای فراوانی که در مورد رژیم غذایی بیماری کم‌کاری تیروئید وجود دارد، هیچ شاهد عینی معتبری، مبنی بر این که مصرف یا پرهیز از غذاهای خاصی حقیقتا عملکرد تیروئید را بهبود خواهد داد، وجود ندارد.
اگر به بیماری کم‌کاری تیروئید مبتلا هستید می‌بایست داروهای هورمونی جایگزین را مطابق تجویز پزشک معالج‌تان مصرف کنید. این داروها عمدتا با معده خالی مصرف می‌شوند.
مختل کند. همچنین انواع خاصی از مکمل‌های غذایی و درمان‌ها نیز ممکن است دارای اثرات مشابه مختل کننده باشند از جمله:
گردو
آرد لوبیای سویا
غذاهای حاوی بذر کتان
مکمل‌های حاوی آهن یا مکمل‌های مولتی‌ویتامینی حاوی آهن
آنتی‌اسیدهای حاوی آلومینیوم یا منیزیم
برخی داروهای کاهنده کلسترول مانند: کلستیرامین (colestyramin) و کلستیپول (Colestipol)
برای پیش‌گیری از تداخلات نامطلوب بالقوه باید از مصرف موارد مذکور خودداری یا آنها را چندین ساعت قبل یا بعد از مصرف داروهای تیروئیدی استفاده کنید.

سپید آنلاین