img16264124

مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها سبب شده تا همه میکروارگانیسم ها  مقاومتی عمومی در برابر آنتی بیوتیک ها پیدا کنند. مصرف دارو بدون تجویز پزشک، استفاده بیش از حد از دارو، بالا رفتن دز بدن و … همه و همه از دلایل این امر هستند. با توجه به این امور لازم است تا دارویی قوی تر برای مقابله با این عوامل بیماری زا تولید شود.

درمان بیماران مبتلا به زخم های کشنده با کرم یا لارو حشرت از قدیم در مناطق مختلف جهان رواج داشته است.بسیاری از افراد درمان زخم های مرگبار خودرا مدیون این حشرات کوچک هستند که زخم چرکین آن ها را پاک کرده و از گسترش آلودگی به دیگر نقاط بدن آنان چلوگیری کرده اند. لارو درمانی (Maggot Therapy) که با استفاده از لارو نوعی حشره به نام «Lucilia Sericata» انجام می‌شود، برای درمان زخم‌های دیابتی، زخم‌های بستر، سوختگی، ‌عفونت استخوان (استئومیلیت)، عفونت‌های بعد از عمل جراحی و Carbuncle کاربرد کاملا موثری دارد.

اما امروزه درمان زخم ها با لارو رواج زیادی ندارد و استفاده از آنتی بیوتیک ها گسترده تر شده است.آنتی بیوتیک ها اما مشکلات جدیدی را بوجود آورده اند.باکتری ها در مقابل آنتی بیوتیک ها مقاوم شده و موجب تولید باکتری های به مراتب قوی تری شده اند که در مقابل آنتی بیوتیک های عادی مقاوم هستند و بیماران را تسلیم مرگ می کنند.

این شرایط موجب شده که پژوهشگران در گوشه و کنار جهان تلاش کنند تا از راه های مختلف آنتی بیوتیک های جدیدی را تولید کنند تا با باکتری های کشنده ای که به تازگی تولید شده اند یا در آینده تولید خواهند شد مبارزه کنند و جان انسان ها را نجات دهند. پژوهشگران در انگلیس در تلاش هستند تا از لاروهای زخم خوار ماده ای برای مبارزه با باکتری های مرگ بار تولید کنند.

منبع: ساعت 24