درمان سالک

در کشور افعانسات دانه سال یا سال دانه و در کشور ایران لیشمانیوز پوستی یا سالک نامیده میشود.سالک در میان انواع بیماری پوستی لیشمانیاز شایع ترین آن ها میباشد و انتقالش به انسان از نوعی پشه خاکی صورت میگیرد.لیشمانیا نام نوعی انگل است که عامل لیشمانیوز پوستی میباشد.در کشورهای گرمسیری سالک شایع میباشد.

رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به همکاری کشورهای جهان اسلام در بزرگترین پروژه تحقیقاتی دارویی جهان، از پیشرفت چشمگیر ایران در این رمینه خبر داد.

مصطفی قانعی رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به مشارکت این مجموعه در یکی از بزرگترین پروژه های تحقیقاتی کشورهای جهان اسلام برای ساخت داروی نوترکیب بیماری لاعلاج سالک، افزود: این عارضه پوستی پیشرونده با ایجاد لکه های روشن و عموماً متمایل به سفید و صورتی، علاوه بر تضعیف سطح ایمنی لایه های پوستی و تخریب رنگدانه های سطحی، منجر به از دست رفتن همیشگی زیبایی پوست می‌شود. همچنین تلفات روحی ناشی از این بیماری هر ساله بیش از آثار جسمی اش است که از جمله این تلفات می‌توان به گوشه‌گیری و حتی سرخوردگی اشاره کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت درمان بیماری سالک هم اکنون 4 کشور جهان اسلام همچون ایران، الجزایر، تونس و مراکش برای ساخت داروی نوترکیب این بیماری مهلک هم‌پیمان شده اند و این در حالی است که خوشبختانه با توجه به تحقیقات 4 ساله انستیتو پاستور ایران در این زمینه، هم‌اکنون پیشرفت های حاصل از آن به جایی رسیده که این تحقیقات در فاز آزمایش حیوانی بر روی سگ ها به نتایج امیدوارکننده و موفقیت آمیزی دست یافته است.
رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه هنوز داروی قطعی در هیچ جای جهان برای بیماری سالک ساخته و تولید نشده تاکید کرد: مشارکت پاستورهای کشورهای جهان اسلام علی الخصوص ایران که توان علمی و اعتبار علمی آن حتی در سطح جهان و سازمان بهداشت جهانی نیز مورد تایید مراجع علمی معتبری است، می‌تواند توانمندی ساخت و تولید داروی نوترکیب بیماری سالک را به واقعیت برساند. البته در این راستا تحقیقات حداقل 8 سال به طول می انجامد و با توجه به پیشرفت ایران در این زمینه، گمانه زنی ها از ساخت نخستین داروی نوترکیب سالک در 4 سال آینده خبر می دهد.
وی ادامه داد: متاسفانه همچنان بیماری سالک در استان‌های خراسان شمالی و کردستان شیوع بالایی دارد و از سوی دیگر آمار مبتلایان به این بیماری نیز در سایر کشورهای در حال توسعه روند تقریبا رو به رشدی به خود گرفته است.
قانعی همچنین در خصوص نحوه تقسیم کار در تحقیقات مشترک کشورهای جهان اسلام برای ساخت داروی نوترکیب سالک اظهار داشت: در حقیقت عامل اصلی بروز این بیماری نوعی پشه است که میکروب سالک را با نیش خود به محل گزش منتقل می‌کند و مهمترین محور تحقیقات پاستور ایران برای ساخت داروی درمان سالک حول این نوع حشره قرار دارد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان