گردو

با استفاده از گردو قادر خواهید بود بیماری چربی خون و قند خونتان را کنترل کنید گردو تاثیرات مثبتی بر سلامتی بدن ما میگذارد و می تواند برای بیماران قلبی مفید و موثر باشد می خواهیم در این مطلب به بررسی خواص درمانی گردو بپردازیم و با ارزش تغذیه ای ای دانه روغنی آشنا شویم.تنظیم چربی  خون و کنترل فشار خون از فایده های مختلف مصرف گردو به شمار می روند .

مصرف دانه ها با کاهش ریسک ببماری هایی قلبی ـ عروقی و مرگ همراه است، مخصوصا گردو که خصوصیاتی منحصر به فرد دارد.ترکیبات 100 گرم گردو بر اساس  (USDA ) به صورت زیر است:

 ترکیبات مقدار به گرم
 پروتئین 15.2
چربی 65.2
فیبر

6.7

اسیدچرب غیر اشباع 47.2

index

  • صد گرم گردو تقریبا 9 گرم ALA و 38 گرم LA دارد. علاوه بر این ها گردو حاوی ویتامینE ، فولات ، ملاتونین و پلی فنول های آنتی اکسیدانی است.

 

  • گردو بوسیله ترکیبات مختلف خود با مکانیسم های متفاوت بر پروفایل لیپیدی تاثیر گذار است و باعث بهبودی وضعیت لیپیدی افراد می شود.

 

  • در بررسی اینکه آیا مصرف کم گردو هم پروفایل لیپیدی را تغییر می دهد یا خیر مشخص شد که مصرف 15 گرم در روز به مدت  4 هفته اثری بر پروفایل لیپیدی ، سختی عروق و فعالسازی پلاکت نداشت.نتیجه اینکه اثرات مفید بالقوه گردو با مصرف کم گردو ظااهر نمی شود.

index

  • در بررسی اینکه چه مقدار از مصرف گردو باعث شروع اثرات مفیدش بر پروفایل لیپیدی و مارکرهای التهابی می شود مشخص شد که  مصرف 48 گرم در روز به مدت 4 روز باعث افزایش APO a سرم شد اما اثری بر فاکتورهای التهابی ( fetuinA ، رزیستین، CRP ، ،میلوئید A سرم ، IL6,8 ، سلکتین) نداشت. اصلی ترین فاکتور التهابی که توسط گردو کاهش می یابد  VCAM-1 است که باعث بهبود عملکرد اندوتلیوم می شود.

 

  • گردو نسبت P:S را افزایش می دهد که این نیز باعث کاهش فشارخون می شود.(55 درصد انرژی متعلق به چربی با گردو تامین شود) در افراد با فشارخون بالا سطوح پایین آنتی اکسیدانی مشاهده شد. ترکیبات آنتی اکسیدانی گردو مثل ویتامینE ( آلفا توکوفرول) ، ملاتونین و چندین پلی فنول فلاونوئیدی ( مثل مونومرهای الاژیک اسید و الاژیتانین های پلی مریک ) دارای فعالیت آنتی اکسیدانی اند که این ها باعث اتساع عروق و کاهش فشارخون می شوند.

2331596173101241113751456922616518854216158

  • PUFA ی موجود در گردو (امگا3) باعث افزایش غلظت ملاتونین در خون می شود  که این باعث حل مشکلات خواب و فشار خون می شود. امگا3 فعالیت پاراسمپاتیکی نیز دارد  که ترشح سایتوکان های ضدالتهابی را افزایش می دهد و همچنین باعث افزایش استیل کولین در هیپوکمپ می شود که باعث کاهش فشار خون می شود.دریافت گردو باعث بهبود عملکرد اندوتلیال نیز می شود که این عمل را با خاصیت ضد التهابی پلی فنول ها و الاژیک اسید فراوان روی سلول های اندوتلیال انجام می دهد.

 

  • آنتی اکسیدان های بالای موجود در گردو باعث بهبود وضعیت انتی اکسیدانی و در نتیجه کاهش اکسیداسیون LDL می شود.یک رژیم پر از گردو یک تمایلی برای کاهش  BMI را نیز نشان داد.