18

سالاد را می توان به عنان یک معجزه به حساب آورد ، چرا که این غذا می تواند همزمان هم باعث سلامت شما و بهبود عملکرد دستگاه گوارشتان شود و هم توانایی این را دارد که وزن شما را کاهش دهد ، در ادامه در رابطه با فواید آن بیشتر صحبت می کنیم.

اگر می خواهید برنامه غذایی تان مورد تایید متخصصان تغذیه باشد باید حتما سالاد نیز در رژیم غذایی روزانه تان وجود داشته باشد …

البته نه هر نوع سالادی. جالب است بدانید که کلمه سالاد (salade) فرانسوی و از ریشه لاتین کلمه(salata) به معنی شور و نمک اندود شده است. در میان ایرانی ها، ترکیب چند سبزی خام خرد و طعم دار شده با انواع چاشنی ها سالاد نامیده می شود که یا قبل از غذا، یا بعد از غذا یا به جای غذا میل می شود. گفتیم که خوردن هر نوع سالادی را به شما توصیه نمی کنیم، می پرسید چرا؟ بهتر است که این پوستر را به دقت مطالعه کنید.

 

 

۴ دلیل برای سالاد خوردن

۱. دریافت فیبر موردنیاز: خوردن سالاد راهی برای تامین فیبر موردنیاز بدن است زیرا از موادغذایی ای تشکیل شده که از منابع عالی فیبر هستند. فراموش نکنید که رژیم غذایی سرشار از فیبر، کلسترول خون را کاهش می دهد و از بروز یبوست پیشگیری می کند.

۲. بهره مندی از خواص انواع میوه ها و سبزی ها: تهیه سالاد با انواع میوه ها و سبزی های تازه، روشی برای مصرف هر چه بیشتر انواع مختلف این گروه های غذایی و برخورداری از ارزش تغذیه ای تمام آنهاست.

۳. دریافت کالری کمتر و داشتن حس سیری بیشتر: نتایج مطالعه ها نشان داده اند با خوردن ۳ لیوان سالاد که تقریبا ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد، انرژی دریافتی به میزان قابل ملاحظه ای (معادل ۵۵ کیلوکالری در هر وعده) کاهش می یابد و به این ترتیب فرد احساس سیری می کند و می تواند در پیروی از رژیم کاهش وزنش موفق عمل کند.

۴. دریافت چربی های مفید: با افزودن کمی روغن زیتون، آووکادو یا چند عدد مغز خام می توان به راحتی اسیدهای چرب مفید و ضروری را دریافت کرد که این کار با خوردن سالاد به آسانی امکان پذیر خواهد بود.

 

 

۵ اشتباه رایج در تهیه سالاد

۱. استفاده از برگ های جوان کاهو: خرد کردن چند برگ جوان اما زرد کاهو ارزش غذایی سالاد را چندان افزایش نخواهد داد زیرا هر چه کاهو سبزتر باشد، اسیدفولیک، موادمعدنی و ترکیب های مفید بیشتری خواهد داشت.

۲. زیاده روی در مصرف نان های خشک یا فرآورده های گوشتی آماده: افزودن نان های برشته به سالاد کالری زیادی به آن می افزاید زیرا هر نصف لیوان نان برشته، ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. فرآورده های گوشتی نیز مملو از چربی و افزودنی های مختلف هستند که دریافت هر روزه شان توصیه نمی شود. می توان به جای آنها یک تا ۲ قاشق غذاخوری مغز گردوی خرد شده به سالاد افزود تا امگا ۳ فراوانی به بدن برسد.

۳. زیاده روی در افزودن پنیر: اغلب پنیرهایی که به سالاد اضافه می شوند، مملو از چربی هستند بنابراین زیاده روی در مصرف آنها علاوه بر پروتئین و کلسیم، انرژی سالاد را اضافه خواهد کرد.

۴. افزودن تکه های سرخ شده انواع گوشت: بسیاری از افراد عادت دارند در سالادشان تکه های سینه مرغ سرخ شده بریزند، این کار به دلیل کالری فراوانی که مرغ سرخ شده دارد باعث دریافت مازاد بر نیاز انرژی خواهدشد، پس بهتر است گوشت به اندازه و به صورت آبپز شده در سالاد ریخته شود.

۵. پوشاندن سالاد با سس: اغلب سس ها مملو از چربی هستند و غوطه ور کردن سالاد در سس ارزش غذایی آن را به شدت کاهش خواهدداد به همین دلیل به شما توصیه می کنیم سالادتان را با آب?لیمو، نارنج یا حتی سرکه بالزامیک مزه دار کنید.

 

 

۴ نکته تکمیلی

۱. از انواع سبزی های رنگارنگ و تازه فصل برای تهیه سالادتان استفاده کنید. مثلا، چند حلقه پیاز قرمز، هویج رنده شده، چند حلقه فلفل دلمه ای رنگی، تکه های خرد شده گوجه فرنگی و قارچ ظاهر زیبایی به سالادتان خواهدداد.

۲. به اندازه مصرف روزانه سالاد تهیه کنید، یادتان باشد که سبزی های خرد شده با ماندن در یخچال به مرور زمان ارزش تغذیه ای خود را از دست خواهند داد.

۳. برای طعم دار کردن سالاد می توان از سبزی های برگ سبز معطر مانند ریحان، نعناع و شاهی نیز استفاده کرد.

۴. فراموش نکنید افزودن موادغذایی ای مانند خلال بادام، کنجد، پنیر پارمیزان، تکه های زیتون چه سبز چه سیاه که همگی مقادیری کالری دارند، به راحتی می تواند کالری سالاد را ۲ تا ۳ برابر افزایش دهد پس اگر از یک رژیم غذایی کم کالری پیروی می کنید، بهتر است یا این موادغذایی را در سالادتان نریزید یا مقدار آنها را محدود کنید.