شاد بودن

هر کس ممکن است در دوران های خاصی از زندگی اش با حالات روحی و روانی متفاوتی روبرو شود.دوری کردن از دیگران،افسردگی،پرخاشگر بودن و … از جمله این حالات هستند.یک انسان باید بتواند در تمامی این حالات خودش را شاد نگه دارید و به مبارزه با آن ها بپردازد،چگونه میتوانیم در تمام مراحل زندگی آدم شادی باشیم؟

اگر شما هم می‌خواهید که شاد باشید اول باید این موضوع را درک کنید که شما می‌توانید و باید شاد باشید. در ادامه مطلب بر آنیم تا به چند راهکار ساده اما عملی برای شاد بودن اشاره کنیم.

برای رسیدن به اهدافی که فکر می‌کنید شما را شاد خواهند کرد، برنامه ریزی کنید. پس از برنامه ریزی دقیق انسجام فکری شما بیشتر و بالطبع خلق و خوی شما بهتر می‌شود. شما از اینکه به صورت کاملا هدفمند به دنبال عناصر شادکننده زندگی تان می‌گردید، احساس خوبی خواهید داشت.

خود را در حلقه انسان‌های شاد قرار دهید. اگر شما در میان افرادی محاصره شدید که به چیزی جز افکار منفی نمی اندیشند، آلوده شدن شما به آن طرز تفکر کار آسانی است.به یاد داشته باشید که شادی هم مسری است و شما می‌توانید این حس خوب را از اطرافیانتان کسب کنید.

هنگامی که مشکلی برایتان پیش می‌آید سعی کنید با تامل و صبر راه حلی منطقی برای آن بیابید. بدانید که زانوی غم بغل کردن مشکلات شما را دو چندان خواهد کرد.

هر روز فقط چند دقیقه به این موضوع فکر کنید که چه چیزهایی شما را امروز شاد کردند. این چند دقیقه به مغز شما این فرصت را می‌دهد که مثبت فکر کردن را به عنوان یک عادت بپذیرد و شما به صورت خودکار پس از چند وقت احساس شادی خواهید کرد.

سعی کنید در طول روز برای خودتان کارهای خوبی انجام دهید. پس از بازگشت از محل کار اندکی استراحت کنید. این مهم موجبات آرامش روحی شما را فراهم می‌آورد.

به دنبال موقعیت‌های شادکننده بگردید. اگر هم در مواقعی مجبور هستید که جدی و خشن رفتار کنید، هیچگاه اجازه ندهید که این حس در وجودتان نهادینه شود.

همیشه در مورد سلامت جسمانی‌تان دقت لازم را داشته باشید. به علاوه شما می‌توانید با ورزش کردن ترشح «آندروفین» را در بدنتان بالا ببرید که این مهم باعث می‌شود شما بیشتر شاد باشید.

شما باید باور کنید که استحقاق شاد بودن را دارید. اشخاصی که خود را لایق شاد بودن نمی دانند نخواهند توانست هیچگاه شادی را تجربه کنند. هر روز با خود بگویید که من مستحق شادی هستم و باید شاد باشم.

شادی را اولین اولویت زندگی تان کنید. اگر شادی در صدر فهرست خواسته‌های زندگی شما نباشد، دیگر خواسته‌ها جای آن را پر می‌کنند و اگر چیزی جز شادی در نوک پیکان اهداف زندگی تان باشد، مطمئن باشید که تلاش‌هایتان را برای شاد بودن کم اثر یا بی اثر خواهند کرد.

وظایف محوله به خود را به گونه ای انجام دهید که همیشه از نحوه انجام آن ابراز رضایت کنید. رضایت شخصی از کارهای انجام شده موجب می‌شود تا فطرت انسان نیز شاد شود. پس می‌توان نتیجه گرفت که می‌شود با کار کردن درست نیز شاد بود.

نقاط قوت خود را شناسایی کنید. به خود بگویید که شکست‌ها مقدمه پیروزی‌های بعدی خواهند بود. همواره به یاد نقاط قوت خود بیافتید و به نیمه پر لیوان بیاندیشید. این مهم موجب می‌شود تا شاد شوید.

تلاش کنید راه‌های شاد زندگی کردن را بیابید. همیشه به راه‌های جدیدی فکر کنید که شما را بیشتر شاد می‌کنند.

از داشته‌های خود راضی و شکرگزار باشید. ممکن است فلانی چیزی داشته باشد که من از داشتن آن محرومم، اما من هم چیزی دارم که او آرزوی داشتن آن را دارد.

خودتان را دوست داشته باشید و به خودتان عشق بورزید. بدانید که ما اول باید دوست داشته باشیم تا دوست داشته شویم.

انرژی و وقت خود را برای بنا کردن روابط پایدار و منطقی با اطرافیان بگذارید. افراد شاد زمان زیادی برای اصلاح و ترمیم روابط اجتماعی اشان می‌گذارند. افراد شاد از حمایت اطرافیان نیز برخوردار خواهند شد. افراد شاد سخاوتمندتر و دوستانه‌تر رفتار می‌کنند.

به اجتماع بازگردید. بدانید که انزوا و تنهایی ره آوردی جز ناراحتی شما نخواهد داشت. به اطرافیانتان لبخند بزنید.

افکار هرز را از ذهن خود دور بریزید. برای رسیدن به یک زندگی شاد باید ذهن خود را عادت دهید تا به صورت خودکار افکار منفی را دور بریزید و به جای آن امید و افکار مثبت را وارد کنید.

خواب و استراحت کافی داشته باشید. خواب کافی باعث می‌شود که انرژی لازم و کافی برای فعالیت‌های روزمره خود داشته باشید.

آنچه را که می‌توانید کنترل کنید، کنترل کنید. هرگاه هم موضوعی از کنترل شما خارج بود، آن را بپذیرید. این باور خود باعث آرامش و شادی خواهد شد.

منبع : فردا نیوز