اگر می خواهید با بیماری کبد چرب مقابله کنید بهتر است با روش های درمانی خوراکی طبیعی در این زمینه آشنا شوید، کاهش وزن و تغذیه سالم می تواند گرید چربی را در کبدتان پایین بیاورد ، عارضه کبد چرب با انجام آزمایش آنزیم های کبدی و همچنین سونوگرافی از کبد امکانپذیر خواهد بود.

این بیماری سه گرید و مرحله دارد و معمولا در گرید یک و دو علائم حاد و نشانه ی خاصی ندارد به همین علت بسیار دیر شناخته میشود .

یکی از بیماریهای خاموش و بی صدا و بی نشانه است که در سالهای اخیر به شدت گسترده شده است .

 این بیماری سه گرید و مرحله دارد و معمولا در گرید یک و دو علائم حاد و نشانه ی خاصی ندارد به همین علت بسیار دیر شناخته میشود . معمولا افراد در مرحله ی اول از ازمایش خون و چکاب آنزیم های کبدی (SGOT) و (SGPT) و در مرحله ی بعدی با کمک سونوگرافی کبدی به طور دقیق از وضعیت کبد خود مطلع میشوند .

اگر شما نیز مبتلا به کبد چرب هستید روشهای ساده ی زیر را برای کنترل و بهبود پیش بگیرید :
1- کنترل وزن یکی از نکات کلیدی در پیشگیری و بهبود کبد چرب است ! اگر دچار اضافه وزن هستید باید بدانید که با کنترل و کاهش وزن خود میتوانید تا حد زیادی به بهبود انزیمهای کبدی خود کمک کنید .

2- غذا را کاملا بجوید و آهسته میل کنید این امر سبب کاهش اشتها و کمتر شدن وزن شما میشود . از تماشای تلویزیون و گوش دادن به موسیقی هم در حین نهار و شام خوردن باید جلوگیری کنید . چون این موارد نیز باعث حواسپرتی و بیش از اندازه خوردن شما میشوند .

3- مصرف چربی های واضح گوشت ، پوست مرغ و ماهی ، انواع سسها ، کره ، خامه ، شیرینی ها باید صفر شود .
4- از مصرف روغنها و چربی های جامد ،کره جلوگیری شود .بهترین روغن مصرفی برای وعده های غذایی :روغن کنجد و روغن زیتون است .
5- قندها، شکر ، مربا ، عسل ، شربتها و نوشابه ها و دلسترها در تشدید کبدچرب نقش دارند و به همین علت باید از مصرف بالای این موارد پرهیز شود .

6- همراه غذا حتما از سبزیجات و سالاد استفاده کنید به دلیل فیبر بالا تا حد زیادی احساس سیری اغیجاد کرده و مانع پرخوری میشوند .
7- صبح ها بعد از صبحانه نصف لیوان عرق کاسنی میل شود .
8- مطالعات اخیر نشان داده اند که روزانه یک فنجان قهوه تاثیر خوبی در پایین آوردن آنزیمهای کبدی دارد .

9-ورزش و تحرک بدنی کلید دیگر در کنترل وزن و بهبود وضعیت کبدی شماست . از ورزش های هوازی مثل پیاده روی غافل نشوید .
10- روزانه یک قاشق غذاخوری شربت ب کمپلکس و یا یک قرص میتواند در تامین ویتامینهای بدن در طول بیماری کمک کننده باشد .
11 – مصرف بالای میوه ها در کبد چرب سم است! قند میوه در کبد تبدیل به تری گلسیرید میشود و همین موجب روند صعودی در بیماریهای کبدی میشود . روزانه دو واحد تا سه واحد میوه دریافت شود .

12- گیاه خارمریم یکی از گیاهان دارویی موثر در کاهش چربی های دور کبد است . مصرف دمنوش این گیاه به دلیل ماده ای بنام سیلی مارین که دارد باعث بهبود فاکتورهای چربی به ویژه LDL و تری گلیسیرید می شود.

پزشک آنلاین