با توجه به زندگی ماشینی امروزه، بسایری افراد به استرس و اضظراب و … دچار هستند و سلامت روان افراد در خطر است. بسیاری از ما بی آنکه بدانیم سلامت روان کاملی نداریم و دچار تنش هستیم. اگر سلاکت روان کاملی نداشته باشیم در شرایط مختلف عکس العمل های مناسبی از خود نشان نخواهیم داد و این موضوع در ابعاد مختلف زندگی تاثییر خواهد گذاشت.

 به نقل از گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سلامت روان، نیاز همه و همیشگی همه ما انسان ها است، چه خوب است که همه با علم به این مهم از خدمات روانشناختی برای بهتر زیستن استفاده کنند، به دلیل اهمیت این موضوع روز پنجم اردیبهشت به عنوان روز سلامت روان نامگذاری شده است .
 سید مهدی حسینی فرد ، روانشناس و رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان کرمان گفت : بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت، سلامتی یک حالت رفاه اجتماعی جسمی روانی و معنوی در انسان هاست، اگر این رفاه، تحت شرایط خاص و فشارهای روانی قرارگیرد، فرد نمی تواند واکنش مناسب از خود نشان دهد و این می تواند درتمام ابعاد زندگی فرد تاثیر گذار باشد.
وی افزود : حرفه های یاری رسان از جمله روانشناسان ، مشاوران و روانپزشکان در صدد هستند به مردم کمک کند تا بتوانند مهارت های خود را از نظر سازگاری در چهار حوزه ارتقاء دهند.
وی با اشاره به فرهنگ سازی در زمینه مشاوره خاطر نشان کرد : هدف ما در مشاوره این است به انتخاب های معقول و سازنده و راه حل هایی که انسان ها در موقعیت های خاص و بحرانی  به آنها نیاز دارند کمک شود.
دکتر حسینی گفت : همه این موارد نیاز به سازگاری و مهارت هایی دارد که ممکن است یا آنها را آموزش ندیده باشیم یا اینکه نتوانیم از آنها استفاده کنیم که در این زمینه نقش مشاوران و روانشناسان می تواند مؤثر باشد.
وی افزود: یکی از نکات بسیار مهم نقص در آموزش است چراکه خیلی از مردم نسبت به اهمیت بهداشت روانی آگاهی زیادی ندارند .
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان کرمان خاطر نشان کرد : از طریق آموزش به وسیله مدارس و رسانه های جمعی می توان در این زمینه فرهنگسازی صورت گیرد و مسائل روانی به اندازه مسائل جسمانی اهمیت پیدا کنند.
وی تصریح کرد: در مسائل جسمانی مشکل عینی است و  با علایم واضعی چون درد و تب و …. همراه هست اما در مسایل روانی علایم ذهنی است و فرد انهارا به عنوان یک هشدار تلقی نمیکند
وی در ادامه گفت : از طرفی سیستم بهداشتی و ارائه دهنده خدمات باید به سمتی برود که خدمات روانشناختی را پوشش دهد و بین نیازها و هزینه ها  تعادل برقرار شود، چرا که یکی از دلایل مراجعه نکردن مردم هزینه های سنگین مشاوره و روان درمانی است.
وی در پایان به مردم توصیه کرد: اگر حالات هیجانی منفی  از جمله استرس، اضطراب ، وسواس ، خشم و…. را در خود مشاهده می کنند حتما به کارشناسان سلامت روان و متخصصین این حوزه مراجعه کنند  و راه حل های مناسب را در پیش بگیرند چرا که زنگ هشداری است برای سایر آسیب های جسمی و روانی دیگر!
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان