ریفلاکس یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به معده در بین افراد است. افرادی که به ریفلاکس مبتلا هستند حتما می دانند که خوردن کدام خوراکی ها سبب تشدید بیماری آن ها می شود. اما بهتر است همیشه از نبایدها صحبت نکنیم. ما در این مطلب قصد داریم شما را با غذاها و نوشیدنی هایی آشنا کنیم که می توانند با التهاب موجود و اسید ناراحت کننده معده مبارزه کنند.

زنجبیل

ممکن است به هنگام درد شکم از زنجبیل استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که خاصیت ضد التهابی آن می‌تواند ریفلاکس اسید را نیز بهبود ببخشد. سعی کنید چای زنجبیل را در چنین شرایطی امتحان کنید. کافیست برش‌ های زنجبیل را در آب داغ بریزید. به خاطر داشته باشید که استفاده از شکر و قند در این نوشیدنی می تواند ریفلاکس اسید را بدتر نماید.

موز

جای تعجب و شگفتی نیست که میوه ‌های بسیار اسیدی همچون پرتقال، گریپ فروت یا توت ها می‌توانند ریفلاکس اسید را بدتر نمایند. اما غذاهای قلیایی با PH بالاتر قادرند اسیدیته معده را خنثی سازند و به بهبود نشانه‌ها کمک کنند. موز با PH حدود ۴/۵ الی ۵/۲، یکی از بهترین مواد قلیایی برای بهبود نشانه‌ های ریفلاکس اسید معده به مری است.

ماست

ماست می‌تواند با اسیدیته معده مبارزه کند. ماست شیرین نشده را مصرف کنید و سعی کنید از ماست کم چرب یا بدون چربی استفاده نمایید. غذاهای پرچرب می تواند فشار موجود در اسفنکتر مری را کاهش دهد و همین امر موجب می شود فرایند هضم به زمان زیادی نیاز داشته باشد و ریفلاکس بدتر گردد.

خربزه

همانند موز، خربزه نیز یکی از مواد قلیایی محسوب می‌شود. سعی کنید طالبی، هندوانه یا خربزه را در اسموتی ‌های خود به کار گیرید.

سبزیجات سبز

دلایل بسیار زیادی برای مصرف سبزیجات سبز رنگ وجود دارد اما یک دلیل نیز به دلایل دیگر اضافه کنید. این سبزیجات سبز رنگ همچون مارچوبه، کلم بروکسل، کلم پیچ و اسفناج بسیار قلیایی هستند.

جوی دوسر

تمامی غلات سبوس دار برای بهبود نشانه‌ های ریفلاکس اسید عالی هستند اما در این میان جوی دوسر می‌تواند بسیار قدرتمند باشد زیرا بافت ژلاتینی آن می‌تواند دیواره معده را پوشش دهد. مصرف یک پیمانه جوی دوسر به همراه شیر یا شیر بادام کم چرب عالی است.

آدامس

جویدن آدامس می‌تواند آب دهان و تولید بزاق را بیشتر کند. همین امر موجب می‌شود مقدار اسیدی که در مری وجود دارد کاهش یابد. فقط به خاطر داشته باشید که باید از جویدن آدامس‌ هایی با طعم نعناع خودداری کنید زیرا این طعم می‌تواند مری شما را به حالت استراحت درآورد و ریفلاکس را بدتر کند.

 

منبع: بهداشت نیوز