ورم بینی بعد از عمل و روش های کاهش آن از زبان دکتر مقیمی

ورم بینی

هنگامی که شما بینی خود را عمل می کنید بین 2 تا 14 هفته اول وضعیت بینی شما در حال تغییر است. ورم بینی به تدریج بعد از چند ماه کم خواهد شد و بینی شما فرم و شکل بهتری خواهد گرفت.

بعد از گذشت یک هفته از عمل هنگامی که شما گچ بینی را باز کنید بینی شما ورم دارد و این امری طبیعی است.در هفته دوم عمل جراحی بینی این ورم و کبودی ها به طور چشمگیری کاهش خواهند یافت به طوری که اگر فردی به بینی شما دقت نکند متوجه نخواهد شد که بینی شما مورد عمل جراحی قرار گرفته است.

بینی شما ممکن است برای چند ماه متورم و پف دار به نظر بیاید . بعد از ۳ الی ۴ ماه ورم بینی شما جذب خواهد شد اما ممکن است در عکس همچنان کمی پف دار به نظر بیاید .

برای اینکه شکل نهایی بینی شما مشخص شود حدودا یکسال زمان لازم است.

ورم بینی می تواند در طول این زمان باقی بماند به خصوص در نوک بینی و در ناحیه ای که برآمدگیِ قسمت استخوانیِ بینی برداشته شده است . پس از حذف برآمدگی ، ورم در مرکز قسمتی که برآمدگی آن برداشته شده است بیشتر خواهد بود که معمولا این قسمت بیشتر از قسمت های دیگر متورم خواهد شد و تا چند ماه باقی می ماند بیشتر بیماران نگران این هستند که ورم برای همیشه باقی بماند.

چرا ورم بینی رخ می‌دهد؟

ورم بینی بعد از عمل تقریباً درست بعد از پایان عمل شروع می‌شود. آسیب وارده به بافت‌ها باعث بروز تورم اولیه می‌شود. تورم ثانویه نیز ناشی از تجمع مایع بوده و می‌توانند چندین ماه دوام داشته باشد. بخش اعظم تورمی که بعد از دوره بهبودی اولیه باقی می‌ماند ناشی از تجمع مایع و تورم پوست است.

روش هایی برای کاهش ورم بینی

چندین روش خانگی برای کاهش سریع و رفع ورم بینی بعد از عمل و کمک به فرد برای مقابله بهتر با موقعیت بعد از عمل وجود دارد. این‌ها روش‌های ساده‌ای هستند که می‌توان آن‌ها را در خانه انجام داد و تا کنون هیچ عوارضی برای آن گزارش نشده است.

1)سرتان را بالا نگهدارید

بالا قرار دادن سر، گردش خون به ناحیه صورت را بهبود می‌بخشد که این می‌توان تا حد زیادی ورم کنار بینی و دور چشم‌ها را کاهش دهد. هنگامی که دراز می‌کشید می‌توانید با گذاشتن بالش زیر سرتان، آن را در سطحی بالاتر از قلبتان قرار دهید تا گردش خون افزایش بیابد. استفاده از یک مبل ریکلاینر (مبل ریلکسی) یا یک پشتی طبی گزینه بهتری است، چرا که در هنگام خواب احساس راحتی بیشتری به شما می‌دهند. به خاطر داشته باشید که سرتان را در زاویه‌ای حدوداً 30 تا 45 درجه‌ای نسبت سطح زمین نگهدارید تا عضلات گردنتان بیش از حد کشیده نشوند. رسیدن مداوم خون به ناحیه صورت سرعت فرایند بهبود را افزایش داده و درد را کاهش می‌دهد، و به این ترتیب از شدت مشکلتان کم می‌کند.

2)کمپرس سرد

کمپرس سرد یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای کاهش و جلوگیری از تورم و همچنین کاهش احساس درد ناشی از عمل است که می‌توان آن را در خانه انجام داد. برای انجام کمپرس سرد، می‌توانید مکعب‌های یخ را در یک حوله نخی نرم بپیچید و آن را روی نواحی اطراف بینی و چشم‌ها قرار دهید. این کار را روزی دو تا سه بار و هر بار به مدت حدوداً 25 دقیقه انجام دهید. برای این کار می‌توانید از یک کیسه یخ نیز استفاده کنید. مراقب باشید که هنگامی که بانداژ هنوز روی صورتتان است از کیسه یخ استفاده نکنید. استفاده از کمپرس سرد بر روی جایی از بینی که روی آن عمل جراحی انجام شده توصیه نمی‌شود. گاهی اوقات کیسه یخ بیش اندازه سرد است و به جای تسکین درد باعث احساس ناراحتی می‌شود. در چنین مواردی، می‌توانید از یک بسته نخود فرنگی یخ زده یا هرگونه سبزیجات یخ‌زده دیگر استفاده کنید. برای حافظت از صورتتان در برابر سرما بسته سبزیجات یخ زده را با حوله بپوشانید.

ورم بینی

3)از حمام کردن با آب داغ اجتناب کنید

خیلی از افراد بعد از یک عمل جراحی با آب داغ حمام می‌کنند، زیرا گفته می‌شود که این کار باعث بهبود زودتر زخم‌ها می‌شود. البته، ما حمام آب داغ را توصیه نمی‌کنیم زیرا می‌تواند باعث تشدید تورم شود. همچنین حما‌م‌های آب داغ می‌توانند دوره بهبودتان را طولانی‌تر کنند، به همین دلیل بهتر است از این کار اجتناب کنید مگر آنکه پزشک آن را توصیه کرده باشد. در عین حال، حمام‌های آب گرم به شدت برای درمان التهاب و کاهش درد ناشی از جراحی مفید هستند. همچنین می‌توانید زیر دوش آب گرم بروید و به اندازه کافی به ناحیه عمل شده بخار و گرما بدهید. حمام‌های آب گرم محرک بهبود زخم‌ها و همچنین کاهش دهنده ورم نزدیک بینی و چشم‌ها هستند. یک کمپرس گرم‌ هم نتیجه‌ای مانند یک حمام آب گرم دارد. البته قبل از این کار حتماً با جراح زیبایی‌تان مشورت کنید تا به عوارض جراحی پلاستیک بینی دچار نشوید. در هر صورت، تمام این کارها باید بعد از برداشتن اسپلینت و بانداژ انجام شوند.

4)مصرف سدیم را کم کنید

هنگامی که دچار هرگونه التهاب هستید، سدیم می‌توانید باعث بروز عوارض بسیاری شود. در چند هفته اول بعد از جراحی بینی هم دچار نوعی ورم می‌شوید و به همین دلیل باید در طول این دوره از خوردن نمک یا هرگونه غذایی که حاوی مقدار زیادی سدیم است خودداری کنید، چرا که سدیم به تجمع مایع در بدن کمک کرده و باعث بدتر شدن تورم می‌شود. خوردن نمک یا سدیم را به حداقل ممکن برسانید، و در صورتی که دچار تورم شدید هستید چند روزی از خوردن آن‌ها اجتناب کنید.

5)از اسپلینت استفاده کنید

اکثر افرادی که جراحی بینی انجام داده‌اند مجبورند، تا زمانی که زخم‌های جراحی شروع به خوب شدن کنند، چند روزی از بانداژ یا اسپلینت استفاده نمایند. گذاشتن اسپلینت یا نوار چسب به کاهش ورم کمک می‌کند، که به همین دلیل استفاده از آن‌ها یکی از بخش‌های اصلی فرایند بهبودی است. حتماً باید اسپلینت تا زمانی که پزشک توصیه کرده روی بینی بماند و همچنین از آن مراقبت شود تا در زمانی که بر روی بینی قرار دارد حداکثر بهبودی حاصل شود. در تمام دوره استفاده از اسپلینت باید آن را خشک نگهدارید تا از بروز عفونت و تورم جلوگیری شود. در زمان استفاده از اسپلینت از هیچ‌گونه کمپرس سرد یا گرم استفاده نکنید زیرا این کار نیز می‌تواند باعث عفونت شود.

6)حرکت و فعالیت‌هایتان را محدود کنید

پس از جراحی بینی باید از انجام فعالیت‌هایی که باعث می‌شوند خون به نواحی مختلف صورت هجوم بیاورد اجتناب کنید. دست کم باید یک ماه از انجام فعالیت‌هایی مانند بلند کردن اجسام سنگین، خم شدن و غیره اجتناب کنید، تا از بروز تورم و کاهش سرعت بهبود زخمتان جلوگیری شود. در عین حال توصیه می‌شود که فوراً پس از انجام جراحی فعالیت‌های سبکی مانند پیاده‌روی را انجام دهید زیرا باعث افزایش گردش خون و افزایش سرعت بهبودی می‌شوند. روزی چند دقیقه پیاده‌روی کنید، زیرا پیاده‌روی مستقیماً فشاری به ناحیه جراحی شده وارد نمی‌کند و به همین دلیل برای بهبود و جلوگیری از تورم مفید است.

7)صبور باشید

ورم اجتناب‌ناپذیر است، پس بهترین راه مقابله با این بخش ناراحت کننده از جراحی بینی داشتن صبر است. اگر پیش از عمل متوجه شوید که نتیجه نهایی عمل جراحی‌تان را بعد چندین ماه خواهید دید، بهتر می‌توانید دوره بهبودی را سپری کرده و انتظار دیدن نتیجه نهایی را تحمل کنید.

ورم بینی

توصیه ها

توصیه های زیر به شما کمک می کند تا میزان ورم بینی بعد از عمل جراحی زیبایی را به حداقل برسانید و فرآیند بهبود را سرعت ببخشید:

– از استعمال دخانیات اجتناب کنید.

– آب فراوان بنوشید. کم شدن آب بدن موجب می شود تا آب را در بدن نگه دارید، پس کافی بودن میزان آب بدن اهمیت دارد.

– تا 48 ساعت پس از عمل هیچ نوع نوشیدنی الکلی مصرف نکنید.

– دستورات پزشک در مورد پانسمان ها و باندپیچی ها را به دقت انجام دهید.

– 48 ساعت پس از عمل را فقط استراحت کنید و از کسی بخواهید تا 24 ساعت اول را در کنارتان باشد. همچنین 1 تا 2 هفته پس از عمل، از انجام فعالیت های جسمی شدید و ورزش های سنگین خودداری کنید.

– به صورت نیمه نشسته و با زاویه سی درجه بخوابید یا برای دو تا سه هفته نخست چند بالش را زیر سر بگذارید.

– چند روز اول برای کاهش ورم بینی از کمپرس های یخ یا نخودفرنگی یخ زده استفاده کنید. از زیاد گرم کردم ناحیه جراحی به شدت پرهیز کنید. غالبا جراح توصیه می کند تا تزریق کورتیزون در ناحیه های متورم انجام شود. انتظار یک روند بهبود تدریجی را داشته باشید.

میزان ورم بینی بعد از عمل جراحی زیبایی و مدت زمان باقی ماندن آن بر روی صورت به عوامل بی شماری نیز بستگی دارد که به سرعت التیام یافتن بدن ارتباطی ندارد. مهارت و تکنیک به کار برده شده توسط جراح در عمل جراحی ترمیمی بینی، روش باز در مقابل روش بسته، شکستن استخوان های بینی، تعداد جراحی های بینی قبلی و استفاده از پیوندهای ساختاری از جمله عوامل جراحی زیبایی را دستخوش دگرگونی می سازد اما به هیچ وجه مانع انجام عمل جراحی ترمیمی بینی نمی شود.