روش های درمان معده درد عصبی

معده درد عصبی از جمله بیماری های گوارشی مرتبط با اعصاب و روان است. در این بیماری مبتلایان به معده درد باید اضطراب و استرس خود را مدیریت کنند تا از آسیب رساندن به معده و سیستم گوارشی خود پیشگیری کنند. بازگشت اسید معده، زخم معده و سندرم روده تحریک پذیر در این افراد بیشتر دیده می شود.


معده درد عصبی یک نوع درد شکمی است که معمولا درد ملایمی نیست، اغلب دردناک است و به اندازه ای قابل توجه است که ممکن است موجب شود احساس کنید که نیاز به خم شدن به جلو دارید. اضطراب می تواند به طور کامل بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به مسائل مختلفی شود. یکی از رایج ترین آن ها درد معده است که معده درد عصبی نامیده می شود. معده درد، گرفتگی معده و ناراحتی روده همگی می توانند نتیجه اضطراب مداوم باشند. برای آشنایی بیشتر با معده درد عصبی، علائم و دلایل آن ما همراه باشید.

روش های درمان معده درد عصبی
دلایل معده درد عصبی

استرس می تواند هورمون استرس را به جریان خون، جایی که تغییرات فیزیولوژیکی، روحی و احساسی خاصی که قابلیت بدن را برای مبارزه با تهدیدات بالا می برد، منتقل کند.

استرس باعث می شود تا خون بدن از معده به بخش های حیاتی دیگر برود . استرس هضم را با مشکل مواجه می کند، به طوری که بیشتر منابع بدن برای مبارزه استفاده می شوند.

همچنین استرس باعث انقباض عضله های بدن، شامل عضله های معده می شود.

ترکیبی از تغییرات بالا باعث احساس معده درد عصبی می شود. به همین دلیل است که اکثر افرادی که عصبی هستند معده درد عصبی را با درجه های گوناگون تجربه کرده اند.

در حالی که معده عصبی ناشی از اضطراب می تواند ناخوشایند باشد، اما خطرناک و نشانه ای از وضعیت جدی پزشکی نیست.

عوارض گوارشی ناشی از استرس

مهمترین عوارض گوارشی ناشی از استرس، شامل سوزش معده و شدت گرفتن روند بازگشت اسید معده می شود. استرس عامل تشدید کننده عارضه رفلاکس معده، زخم معده و سندرم روده تحریک پذیر است.

روش های درمان معده درد عصبی

از دیگر عوارض گوارشی ناشی از استرس:

درد شکم

استرس مقدار زیادی تنش در ناحیه شکم ایجاد می کند. این تنش می تواند باعث فشار به عضلات و ارگان های شکم شود که منجربه احساس درد در این ناحیه می شود.

هضم

استرس بر سطح هورمون های کمکی گوارش تاثیر می گذارد. زمانی که شما دچار استرس می شوید، هورمون های بدن شما باعث ایجاد مشکل در هضم می شوند، که ممکن است با ایجاد التهاب یا درد روده و … رو به رو شوید.

علائم معده درد عصبی

احساس درد عصبی در انتهای معده
احساس دل پیچه
احساس سوزش معده
احساس لرزش و ارتعاش در معده
حالت تهوع
احساس التهاب
احساس گرمی در انتهای معده

ممکن است یکی از احساسات بالا، بسیاری از آنها یا همه آنها را در یک زمان یا در زمان های مختلف تجربه کنید. علائم معده درد عصبی می تواند همراه یک سری حس عصبانیت، اضطراب ، ترس و استرس بیش از حد که بدون دلیل رخ داده اند، باشد.

نشانه های معده درد عصبی از نظر شدت می توانند از سطحی تا شدید باشند. گاهی نیز می تواند به صورت موجی شدت یابد و سپس آرام شود.

اضطراب به عنوان یکی از علل احتمال سندرم روده تحریک پذیر، و یا IBS شناخته شده است. IBS زمانی اتفاق می افتد که سیستم گوارشی بدن شما دیگر به درستی غذاها را پردازش نمی کند و می تواند باعث ناراحتی معده حتی بدون وجود اضطراب شود.

اضطراب همچنین هورمونی (اپی نفرین) را آزاد می کند که باعث می شود بدن اسید معده اضافی تولید کند. این اسید باعث می شود تا پوشش در مری در معرض تحریک قرار گیرد و نه تنها درد معده، بلکه تهوع و استفراغ نیز ایجاد شود. این ها تنها چند مورد است که اضطراب می تواند باعث نوعی درد یا حس ناراحتی شود.


بیشتر بخوانید: هر آنچه لازم است در مورد داروی پنتوپرازول بدانید


معده درد عصبی و سلامت بلندمدت

به علت اسید اضافی در معده و تغییراتی که بدن در روش هضم مواد مغذی خود می دهد، درد معده از اضطراب می تواند در صورت عدم درمان، مشکل ساز باشد. درد به خودی خود معمولا نشانه ای از خطر نیست، و به طور کلی به این معنا نیست که شما زخم معده دارید ولی نشانه ایست که شما استرس بسیار قوی دارید. اگر به خودتان اجازه دهید که استرس و درد معده را به مدت طولانی تجربه کنید، احتمال ابتلا به زخم معده، ورم معده و التهاب روده افرایش می یابد.3

روش های درمان معده درد عصبی

درمان معده درد عصبی

عصبی بودن هرگز سرگرم کننده یا آسان نیست. شما ممکن است که تپش قلب، عرق کف دست و درد و گرفتگی در معده را تجربه کنید. اما صرف نظر از زمانی که این علائم ظاهر می شوند،یادگیری نحوه مدیریت اضطراب و آرام کردن معده درد عصبی و همچنین یک سری درمان کوتاه مدت می توانند به شما کمک کنند تا معده درد عصبی خود را آرام کنید:

زمانی که عصبی هستید وعده های غذایی سبکتر بخورید.
وعده های غذایی کوچک با تکرار زیاد را جایگزین وعده غذایی بزرگ با تکرار کم کنید.
مصرف شکر را کاهش دهید.
آرام نفس بکشید.
بدن خود را آرام کنید.
استراحت خود را بیشتر کنید.
برای کاهش استرس ورزش های سبک انجام دهید.

 

اطمینان حاصل کنید که مواد خوراکی زیر را دریافت می کنید:

میوه
سبزیجات
آب
غلات کامل

کنترل کامل استرس، در زندگی پر مشغله امروزی صد در صد ممکن نیست، اما می توان به میزان زیادی عواملی که باعث استرس غیر ضروری می شوند را از زندگی حذف کرد. البته توجه به نکاتی درمورد برنامه غذایی و جلوگیری از مصرف مواد غذایی غنی از چربی و قند و فاقد فیبر نیز می تواند در درمان و از بین رفتن معده درد عصبی موثر باشد.

به یاد داشته باشید که تغذیه سالم و متنوع که سرشار از انواع ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن باشد همراه با خواب کافی و منظم و یک برنامه ورزشی و تحرکی سبک، ولی روزانه از مهمترین عواملی است که باعث کاهش اثرات استرس بر دستگاه گوارشی مانند معده و دیگر اعضای بدن می شود

اینفوسلامت