نان کپک زده

مصرف ریشه کپکی که در داخل نان ایجاد شده است موجب ایجاد مسمومیت های کبدی، کلیوی، غدد درون ریز و حتی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. در این مقاله از دکتر سلام خطرات استفاده از نان کپک زده را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید و حتما آن را مطالعه کنید. با ما همراه شوید.

فتح‌الله عالی‌پور امروز با اشاره به اینکه نان باید در شرایط مناسب خنک شود، اظهار کرد: اگر نان‌ها بعد از پخته شدن بلافاصله بر روی هم قرار بگیرد، شرایط گرمی و رطوبت نان به خصوص در محیط آلوده به گرد و خاک، شرایط مناسبی برای رشد کپک ایجاد می‌کند که می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان اینکه سلول و ساقه‌های کپک می‌تواند در سطح و داخل نان رشد داشته باشد، افزود: مصرف نان‌های آلوده به ساقه‌های کپک باعث مسمومیت‌های غذایی، سردرد و تهوع می‌شود و حتی تنفس هوای آلوده به سلول‌های کپک می‌تواند مشکلات تنفسی به‌بار آورد.

کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی اضافه کرد: مصرف ریشه کپک داخل نان می‌تواند باعث مسمومیت‌های کبدی، کلیوی، غدد درون‌ریز و حتی سرطان شود.

عالی‌پور با اشاره به اینکه نان پس از پخت باید سریعاً خنک شود و بعد در کیسه‌های پلاستیکی قرار گیرد، ادامه داد: برای نگهداری بیشتر از دو روز نان باید در فریزر نگهداری شود تا محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه نان کپک‌زده نباید به مصرف دام برسد، گفت: زمانی‌که نان‌های کپک‌زده به مصرف دام برسد، سموم تولید شده در نان وارد بدن حیوان شده و در کبد به ترکیبات خطرناک‌تری تبدیل می‌شود.

کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی افزود: این سموم خطرناک در تمامی اجزای دام مانند گوشت، شیر و دیگر فرآورده‌ها وجود دارد و با مصرف این محصولات توسط انسان، بیماری نیز انتقال می‌یابد.

منبع: خبرگزاری فارس