آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری خطرناک است؟ آیا رابطه جنسی در هنگام بارداری ایمن است؟ اکثر زنانی که سالم هستند و در معرض خطر پایینی قرار دارند، در دوران بارداری می توانند بدون داشتن نگرانی رابطه جنسی شان را ادامه دهند. عضلات قوی دیواره رحم و کیسه آمنیوتیک به خوبی از جنین محافظت می کند. پلاکت ضخیم مایع که رحم شما را در حین بارداری دربر می گیرد نیز نوزاد را از عفونت محافظت می کند. در این مقاله از بخش جنسی دکتر سلام به بررسی این موضوع می پردازیم.

آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری

بعضی از والدین نگران این هستند که ممکن است آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری ، به ویژه در سه ماهه اول، باعث سقط جنین شود. سقط زودهنگام معمولا به دلیل اختلال کروموزومی در نوزاد یا عدم تعادل هورمونی در مادر است و آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری یا انجام رفتارهای طبیعی دیگر عامل سقط نیست.

آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری

به یاد داشته باشید که بعضی از مادران به علت حالت تهوع، بیماری صبحگاهی و خستگی شدید، در سه ماهه اول میل به رابطه جنسی ندارند. به احتمال زیاد این مرحله رد می شود و در میانه های دوران بارداری به زندگی جنسی عادیتان بر می گردید. در طول این مدت با همسرتان درباره راه های بر طرف کردن نیازهای دو طرف صحبت کنید.

آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری بخصوص در اواخر بارداری

در اواخر سه ماهه سوم رابطه جنسی با شکم بزرگتر می تواند دشوارتر شود. موقعیت های خلاقانه ای را پیدا کنید یا راه های دیگری را برای صمیمیت و نزدیکی با همسرتان بیابید.

به یاد داشته باشید که مایع منی شامل پروستاگلاندین ها است که دهانه رحم را نرم می کند. اما رحم زمانی نرم و باز می شود که همه عوامل بیولوژیکی آماده زایمان طبیعی وکم خطر باشند. بنابراین نگران این قضیه نباشید که داشتن رابطه جنسی باعث زایمان زودهنگام شود.

تحریک نوک پستان نیز می تواند موثر باشد. در هنگام تحریک نوک پستان هورمون اکسی توسین آزاد می شود. این همان هورمونی است که بیمارستان ها برای ساده کردن وضع حمل و یا در طی سزارین استفاده می کنند.

این دو روش به طور طبیعی می تواند موجب تحریک یک مادر بیش از 40 هفته ای شود. البته با پزشک و یا ماما در خصوص بهترین روش برای خودتان صحبت کنید.

آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری

مزایای داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری

در واقع، رابطه جنسی در دوران بارداری می تواند مزایای بسیاری داشته باشد:

  • این کار می تواند شما را از سرماخوردگی محافظت کند. یک مطالعه نشان داد که رابطه جنسی باعث افزایش سطح IgA می شود، که یک آنتی بادی است که به افزایش پاسخ ایمنی کمک می کند.
  • ارگاسم در دوران بارداری باعث تقویت لگن و دیواره رحم می شود که برای وضع حمل و بهبود سریع تر بعد از زایمان مفید است.
  • فشار خون و سطح استرس را کاهش می دهد.
  • رابطه جنسی یک ورزش خوب است زیرا می تواند ضربان قلب شما را افزایش دهد و از عضلات مختلفی استفاده کند که باعث می شود تا کالری بسوزانید.
  • افزایش جریان خون می تواند به ارگاسم بهتر، ارگاسم بیشتر و علاقه بیشتر به رابطه جنسی کمک کند.

آیا داشتن رابطه جنسی دهانی برای همسرم ایمن است؟

بله، در بیشتر موارد، رابطه جنسی دهانی در دوران بارداری مشکلی ندارد. با این حال، چند استثنا نیز وجود دارد.

  • اگر همسرتان دارای تبخال دهانی باشد، نباید به شما رابطه جنسی دهانی بدهد.
  • اگر همسرتان مبتلا به HIV مثبت است یا از وضعیت ویروس HIV در او مطمئن نیستید باید از رابطه جنسی دهانی اجتناب کنید. اگرچه خطر ابتلا بهHIV از طریق رابطه جنسی دهانی کم است اما هنوز هم این امکان وجود دارد و در صورت انتقال ویروس، HIV  به راحتی می تواند به کودک تان منتقل شود.

و یک واقعیت تصادفی: اجازه ندهید که همسرتان به داخل واژن تان بدمد. این می تواند (به ندرت) باعث آمبولی هوا شود، که برای شما و نوزاد خطرناک است.

آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری

آیا استفاده از روان کننده ها در آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری مناسب است؟

مطمئنا، اما ما یک توصیه برای شما داریم. ما در مورد محصولات روان کننده سنتی سخت گیر نیستیم، زیرا آنها می توانند هر دو طرف را تحریک کنند. ولی، چرا هنگامی که کودکی در داخل بدنتان وجود دارد، مواد شیمیایی را وارد بدن خود کنید؟

اگر از کاندوم استفاده می کنید، مهم است که از یک روان کننده معمولی مبتنی بر آب استفاده کنید، نه از یک روان کننده بر پایه روغن.

آیا ارگاسم می تواند باعث زایمان زودرس شود؟

جواب منفی است. ارگاسم می تواند انقباضاتی را در رحم را ایجاد کند، اما این انقباضات طبیعی هستند و مانند آن چه که در طول زایمان احساس می کنید نیستند. در واقع، انقباضات رحمی بعد از رابطه جنسی نشان می دهد که رحم قدرتمندی دارد و این قضیه برای وضع حمل بسیار مفید است.

آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری

زمان جلوگیری از آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری

پزشک یا ماما ممکن است توصیه کنند که در دوران بارداری از داشتن رابطه جنسی اجتناب کنید، (که این امر تحت نام استراحت لگنی شناخته می شود)، اگر:

  • سابقه وضع حمل زودرس یا زایمان زودرس دارید
  • خونریزی واژینال نامعلوم دارید
  • دهانه رحم شما شروع به باز شدن کرده است (نارسایی دهانه رحم)
  • جفت شما بخش یا تمام دهانه رحم شما را جابجا کرده است (placenta previa)
  • غشاء پاره شده یا مایع آمنیوتیک را از دست داده اید
  • دهانه رحم تان گسترش یافته است

از زمان بارداری میل جنسی من تغییر کرده است. آیا این طبیعی است؟

کاملا. با توجه به تغییرات جسمی و احساسی که شما تجربه می کنید، کاملا طبیعی است که در طول بارداری میل جنسی تان کاهش پیدا کند.

اگرچه میل جنسی ممکن است نوسان داشته باشد، اما بسیاری از زنان تجربه رضایت جنسی بالاتری را در طول بارداری داشته اند. یکی از دلایل، جریان خون اضافی در ناحیه لگن است که می تواند احساسات و ارگاسم را تشدید کند. یکی دیگر از دلایل ممکن است این باشد که بسیاری از زنان در دوران بارداری تصور بهتری از خود دارند و راحت تر می توانند آرامش پیدا کنند و از رابطه جنسی لذت ببرند. بله این درست است! در دوران بارداری بسیاری از زنان احساس اعتماد به نفس بیشتری نسبت به قبل از بارداری دارند.

آمیزش/ رابطه جنسی در دوران بارداری

پس از تولد نوزاد، چه موقع می توانم رابطه جنسی داشته باشم؟

اکثر پزشکان و ماماها می گویند که 6 هفته پس از زایمان می توانید رابطه جنسی تان را از سر بگیرید. اگر زایمان واژینال یا سزارین داشته باشید، بدن تان نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی دارد.

در طی هفته های اول پس از زایمان دهانه رحم تان بسته می شود و پوشش رحم بهبود می یابد. کند شدن و پایان یافتن جریان lochia  نشان می دهد که بهبودی به پایان رسیده یا تقریبا تمام شده است. اگر هیچ زخمی نداشته باشید و خونریزی قبل از 6 هفته متوقف شده باشد، پزشک یا ماما ممکن است به شما برای ادامه رابطه جنسی زود تر از موعد کمک کند. اگر پارگی یا اپیزیوتومی داشته باشید و به ویژه اگر نیاز به بخیه داشته باشید، باید صبر کنید تا آنها به طور کامل بهبود یابند، بنابراین توصیه می شود که تا پایان هفته ششم بعد از زایمان صبر کنید تا مطمئن شوید که بخیه ها و زخم ها به طور کامل بهبود پیدا کرده اند.

گفته می شود که بسیاری از زنان در هفته ششم پس از زایمان آماده رابطه نیستند. بعضی دیگر برای چند ماه احساس ناراحتی یا درد دارند. اگر نگران هستید با پزشک تان مشورت کنید. اگرچه ممکن است که رابطه جنسی برای مدت کوتاهی محدود شود، اما به طور کلی برای رسیدن به ارگاسم روش های دیگری که کاملا بی خطر هستند وجود دارد.

برخی زنان احساس کافی برای داشتن رابطه جنسی ندارند. استرس و خستگی یک نوزاد جدید همراه با تغذیه دائمی با شیر مادر می تواند یافتن زمانی برای داشتن رابطه جنسی را سخت کند. اما در هر صورت و در هر موقعیتی که هستید راه های زیادی برای حفظ صمیمیت و نزدیکی با همسرتان وجود دارد که باید به دنبالشان بگردید.