آرزوی هر مادری، به دنیا آوردن نوزادی سالم است. نخستین چیزی که به ذهن همه مادران خطور می کند و با سلامتی نوزاد در رابطه می باشد، وزن در زمان تولد نوزاد می باشد. هرچه وزن نوزاد بیشتر باشد، حس خوشحالی و رضایت مادر نیز بیشتر می شود و چنانچه نوزادی با وزن کم متولد شود، تمام افراد خانواده نگران می شوند. در این مقاله از بخش سلامت کودک دکتر سلام، به بررسی تولد نوزاد با وزن کم خواهیم پرداخت. این مسئله چند علت دارد که شاید برایتان جالب باد که بدانید. آیا می دانید وزن کم در هنگام تولد بر چه اساسی سنجیده می شود؟

تولد نوزاد با وزن کم

به طور کلی، نوزادی که با وزنی کمتر از 2.5 کیلوگرم، به دنیا بیاید، به عنوان یک نوزاد کم وزن شناخته می شود و چنانچه کمتر از 1 کیلوگرم وزن داشته باشد، در رده نوزادانی دسته بندی می شوند که در هنگام تولد وزن خیلی کمی دارند. چنانچه نوزاد شما در زمان تولد، وزن کمی داشته باشد، خطر ابتلا به مشکلات تنفسی، عفونت ها، مشکلات دستگاه گوارشی و حتی مشکلات عصبی، در وی افزایش می یابد. از آن جایی که وزن مناسب هنگام تولد، سلامتی کودک را تحت تأثیر خود قرار می دهد، بحث و بررسی علل آن، الزامی می باشد.

تولد نوزاد با وزن کم

7 علت تولد نوزاد با وزن کم

چه چیزهایی باعث کاهش وزن نوزاد می شود؟ آیا با علت های تولد نوزاد با وزن کم آشنایی دارید؟ آیا می دانید چه کارهایی در دوران بارداری باعث می شود که نوزادی با وزن نرمال نداشته باشید؟ در ادامه بخوانید.

1- زایمان زودرس

در صورتی که نوزاد قبل از شروع هفته سی و هفتم دوران بارداری متولد شود، زایمان زودرس اتفاق افتاده است. در این چنین حالتی، نوزاد کاملا در داخل رحم رشد نکرده است. یعنی این که نوزاد شما در چند هفته پایانی دوران بارداری، اصطلاحا وزن نگرفته است بنابراین، وزن او خیلی کمتر از وزن میانگین در زمان تولد نوزاد می باشد.

2- چند قلو زایی و تولد نوزاد با وزن کم

اگر مادری دو قلو، سه قلو، چهار قلو یا بیشتر به دنیا بیاورد، شانس کم بودن وزن در زمان تولد، بیشتر می شود. این حالت به علت فشار زیادی که در رحم وجود دارد، اتفاق می افتد زیرا چندین نوزاد در رحم درحال تقلا هستند و مواد غذایی را با یکدیگر شریک می شوند. بنابراین ممکن است نوزادان با وزن کم، متولد شوند.

تولد نوزاد با وزن کم

3- مصرف الکل

مصرف الکل و مواد مخدر در دوران بارداری، برای کودک بسیار مضر و خطرناک است. با مصرف الکل و با آزاد شدن بعضی از مواد شیمیایی در جفت، اکسیژن کافی به نوزاد نمی رسد، در نتیجه ممکن است مانع رشد کودک شود.

4- محدودیت رشد در داخل رحم (IUGR)

IUGR  حالتی است که جنین به اندازه ای که انتظار می رود، در داخل رحم رشد نمی کند و در نتیجه کوچک می ماند. با این حال، اگر چه ممکن است نوزاد در وقت مقرر متولد شود اما هنوز هم دارای وزن کمی می باشد. این کاهش وزن ممکن است به دلیل تحمل کردن شرایط محدودیت رشد در داخل رحم (IUGR) باشد. IUGR نامتقارن غالبا بر اثر کمبود مواد مغذی و فشار خون بالا در دوران بارداری اتفاق می افتد. در حالی که IUGR متقارن بر اثر بروز بعضی از ناهنجاری های کروموزومی، عفونت های ادراری و عوامل مرتبط با سبک زندگی، اتفاق می افتد.

5- دیابت و تولد نوزاد با وزن کم

داشتن دیابت در دوران بارداری، شانس تولد زودهنگام کودک را افزایش می دهد و در نتیجه باعث کاهش وزن در هنگام تولد می شود. اما نگران نباشید. دیابت دوران بارداری به سادگی با انجام تمرینات ورزشی، رژیم غذایی و دارو درمان می شود. به خاطر داشته باشید که باید در شیوه زندگی خود تغییرات خاصی را اعمال کنید.

تولد نوزاد با وزن کم

6- پری اکلامپسی

پری اکلامپسی نوعی بیماری است که بر اثر فشار خون بالا در دوران بارداری اتفاق می افتد که در نهایت باعث آسیب رسیدن به کلیه ها می شود. پری اکلامپسی نیز مانند هر بیماری دیگری بر جفت تاثیر می گذارد زیرا خون و مواد مغذی کمتری به نوزاد می رسد و باعث می شود نوزاد در زمان تولد، وزن کمی داشته باشد.

7- عفونت

مادری که در انتظار تولد نوزاد خود به سر می برد، حساسیت بیشتری در برابر حفاظت خود در برابر عفونت دارد زیرا ممکن است سیستم ایمنی مادر را به خطر بیندازد. در صورتی که به عفونت ها بی توجهی شود و تحت درمان قرار نگیرند، باعث بروز عوارض مختلفی در طول زایمان می شود که یکی از این عوارض، وزن کم در هنگام تولد می باشد.

امیدواریم این مقاله توانسته باشد اطلاعاتی را در اختیار مادران باردار قرار دهد. اما قطعا دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. شما با رعایت یک برنامه مناسب و عمل به راهنمایی های پزشکتان ، می توانید با این نگرانی مقابله کنید. در نهایت اینکه، هیچ چیزی برای نگرانی وجود ندارد. استرس را از خود دور کنید و به فعالیت ها و کارهایتان ادامه دهید. زودی با تولد یک کودک سالم، خوشحال خواهید شد.

تولد نوزاد با وزن کم

اگر نوزادی با وزن کم به دنیا آوردید، باید مراقبت های لازم را انجام دهید تا کم کم سیستم ایمنی اش، قوی شود. نوزادانی که دارای وزن کمی هستند، سریع تر سرما می خورند و عفونت در آنها سریع تر رشد می کند. بنابراین نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند تا بتوانند به وزن نرمال برسند.

آیا راهکاری برای پیشگیری از وزن کم نوزاد حین تولد می شناسید؟ آیا طب سنتی و داروهای گیاهی می توانند در این راستا کمک کننده باشند؟ اگر پیشنهاد یا تجربه ای در این زمینه دارید حتما با کاربران دکتر سلام به اشتراک بگذارید.


بیشتر بدانید: