در مورد سرطان سینه چه اطلاعاتی دارید؟ آیا ماموگرافی می تواند تمام اطلاعات لازم در مورد سرطان سینه را به شما بدهد؟ سرطان سینه در حال حاضر حدود ۱ تا ۸ زن آمریکایی را در برخی نقاط در طول زندگی خود تحت تاثیر قرار می دهد. این دومین سرطان شایع در میان زنان (بعد از سرطان پوست) و دومین عامل مرگ در میان انواع سرطان می باشد. با این مقاله از بخش بیماری ها دکتر سلام همراه باشید تا در مورد ماموگرافی و سرطان سینه اطلاعات بیشتری کسب کنید.

آمار ابتلایان به سرطان سینه

موسسه ملی سرطان تخمین می زند که در سال 2018، حدود 260000 مورد جدید سرطان سینه در ایالات متحده تشخیص داده شود. اگر چه میزان درمان سرطان سینه در دهه های اخیر افزایش یافته است، گزینه های آزمایش بسیار بحث برانگیز هستند.

سرطان سینه

آزمایش ها بالینی مربوط به فن آوری های غربالگری سرطان سینه، از جمله ماموگرافی، نتایج متضادی را نشان داده اند. بیش از ۸۵ درصد از زنان در سن ۴۰ سال یا مسن تر، دست کم یک ماموگرافی را در طول زندگی خود داشته اند. امروزه، متخصصان روش های غربالگری را برای عموم مردم به ویژه زنان جوان زیر 50 سال توصیه نمی کنند.

در مارس ۲۰۱۹, برای اولین بار در مدت زمان بیش از 20 سال، اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) اصلاحاتی را برای مقررات کلیدی در رابطه با کیفیت و ایمنی خدمات ماموگرافی مطرح کرد. اداره غذا و دارو اکنون اعلام کرده است که در حالی که ماموگرافی بهترین تست غربالگری برای جستجوی سرطان سینه است، تمامی انواع سرطان های سینه را تشخیص نمی دهد – به ویژه در بیماران مبتلا به چگالی بافت سینه بالا که یافتن سرطان سینه در ماموگرافی را سخت تر می کند.

امروزه ماموگرافی برای زنان با سینه های متراکم توصیه نمی شود و تخمین زده می شود که بیش از نیمی از زنان بالای ۴۰ سال شامل این موضوع می شوند. به همین دلیل، پیشگامان ارائه دهنده خدمات مراقبت های بهداشتی به زنان اطلاعات بیشتری در مورد خطرات مرتبط با سینه های فشرده و عوامل دیگر می دهند که می تواند در روند غربالگری سرطان سینه مشکل ایجاد کند.

توصیه های استاندارد در مورد ماموگرافی به منظور تشخیص سرطان سینه

ماموگرافی امروزه به دو دلیل انجام می شوند: این روش به تشخیص سرطان سینه کمک می کنند و اگر یک مورد دیگر وجود سلول های سرطانی را نشان دهد، به تایید تشخیص کمک می کند. ماموگرافی در بعضی موارد توانایی کمک برای غربال کردن سرطان سینه را دارد، اما این روش کاری برای جلوگیری یا درمان سرطان سینه انجام نمی دهند (در حقیقت ممکن است عملکرد متضاد داشته باشد).

اگر سرطان سینه با گذراندن یک دوره سالیانه (یا هر سال) غربال نشود، در هر صورت ماموگرافی می تواند بسیار گیج کننده و دشوار باشد. امروزه تعداد زیادی از نظرات مختلفی در مورد نحوه غربال کردن سرطان سینه وجود دارد، از چه سنی شروع می شود و خطرات احتمالی مختلف این روش. برای اینکه به شما در تصمیم گیری آگاهانه کمک کنیم، مهم است که منافع، محدودیت ها و تمام خطرات گزینه غربالگری خود را بدانید

نیروی اجرایی خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) یک توصیه اصلاح شده را در سال ۲۰۰۹ منتشر کرد و بیان کرد که زنان در دهه ۴۰ زندگی باید الزاماً ماموگرافی را به صورت سالانه داشته باشند، و باید با توجه به وضعیت شخصی خود، خطرات را به دقت مورد بررسی قرار دهند. این توصیه با نظرات جامعه سرطان آمریکا و گروه های معتبر دیگر در تضاد بود. عدم حمایت از جامعه زنان در برابر کار هایی که باید برای محافظت از خودشان در برابر سرطان انجام دهند.

کالج پزشکان آمریکا نیز توصیه هایی مشابه به توصیه های USPSTF ارایه کرده است و ائتلاف ملی سرطان سینه به طور معمول به زنان هشدار هایی در رابطه با محدودیت های و پتانسیل صدمه دیدن حاصل از ماموگرافی داده است.

توصیه های غربالگری سرطان سینه

در مطالب پایین خلاصه ای از توصیه های ماموگرافی ارایه شده است که توسط نیروی خدمات پیشگیرانه آمریکا در سال 2009 منتشر شده است. زنان، در رده سنی ۵۰ – ۷۴ سال: معاینه سالانه (هر دو سال) ماموگرافی توصیه می شود. سازمان USPSTF « اطمینان بالایی دارد که این روش مزایای مورد نیاز مناسبی دارد، یا اطمینان زیادی وجود دارد که این مزایا تا حد قابل توجهی مناسب باشند. »

زنان زیر 50 سال: سازمان USPSTF توضیح می دهد: تصمیم برای شروع منظم، معاینه ماموگرافی قبل از سن ۵۰ سالگی یک تصمیم فردی است و باید تمامی نکات قابل توجه این روش، از جمله حق بیمار در رابطه با اطلاع از منافع و آسیب های خاص این روش در نظر گرفته شود.

دکتر کریستین نرثراپ، کارشناس بهداشت زنان، توضیح می دهد که نیروی کار بازدارنده آمریکا یک گروه قابل اعتماد و با نفوذ دولت است که راهنمایی هایی جدا از تعصبات را به پزشکان، شرکت های بیمه و سیاست گذاران می دهد. آن ها راهبردهای خود را در سال ۲۰۰۹ پس از مرور همه مدارک موجود مورد بازبینی قرار دادند و توصیه های خود در مورد ماموگرافی را تغییر دادند و به زنان توصیه کردند که در سن ۵۰ سالگی (هر دو سال) به جای سن ۴۰ سالگی شروع به غربالگری معمولی سرطان سینه کنند.

اگرچه گزینه های غربالگری دیگر وجود دارند، و ماموگرافی به درمان سرطان حتی در زنان بالای 50 سال کمک نمی کند، سازمان USPSTF فکر می کند که می تواند در درمان و یا تشخیص سرطان سینه در زنان با ریسک بالا کمک کند.

از سوی دیگر، انجمن سرطان آمریکا این توصیه ها را در رابطه با غربالگری سرطان سینه ارائه می دهد:

  • زنان در سنین ۴۰ تا ۴۴ سال: اگر بخواهند این کار را انجام دهند، باید انتخاب روش غربالگری سرطان سینه سالیانه را با ماموگرافی آغاز کنند. خطرات غربالگری و همچنین منافع بالقوه نیز باید در نظر گرفته شود.
  • زنان ۴۵ تا ۵۴ ساله: هر سال باید ماموگرافی را انجام دهند.
  • زنان ۵۵ ساله و بزرگ تر: هر دو سال باید به ماموگرافی ادامه دهند و یا روش مناسب دیگری برای معاینات سالیانه خود داشته باشند.

دستورالعمل های بالا برای زنان با میزان متوسط خطر سرطان سینه است. زنانی که سابقه فردی یا خانوادگی سرطان سینه دارند، افرادی که جهش ژنتیکی شناخته شده برای افزایش خطر سرطان سینه (مانند BRCA) دارند، و یا زنانی که قبل از سن ۳۰ سالگی درمان با استفاده از اشعه داشتند، دارای ریسک بالاتری برای ابتلا به سرطان سینه هستند.

اگرچه انجمن سرطان آمریکا از ماموگرافی حمایت می کند، چون این روش گاهی اوقات می توانند به تشخیص سرطان در مراحل اولیه خود کمک کنند، مانند محل کانال غده سرطانی ( DCIS )، این انجمن اشاره می کند که ماموگرافی بهترین روش درمان برای سرطان نیست و همچنین در وب سایت خود ذکر کردند که ماموگرافی در مواردی از سرطان موثر نمی باشد. گاهی اوقات آزمایش های بیشتری برای فهمیدن نکاتی در ماموگرافی که نشان دهنده وجود یا عدم وجود سرطان باشد، مورد نیاز است. همچنین احتمال کمی در رابطه با تشخیص عواملی در طی غربالگری وجود دارد که هیچگاه باعث به وجود آمدن مشکلی نشده اند.

صحت ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه

تاریخچه تحقیقات ماموگرافی

یکی از دلایلی که روش ماموگرافی همچنان بحث برانگیز است این است که بسیاری از تحقیقات انجام شده برای مشخص کردن مزایا و معایب آن ها چند دهه قبل انجام شده است، زمانی که کیفیت دستگاه های تصویر سازی بسیار پایین بود. آزمایش ها بالینی برای تعیین اینکه آیا ماموگرافی سود آور و ایمن است، اولین بار در دهه ۱۹۷۰ انجام شد، و از آن زمان بحث هایی در رابطه محدودیت ها و معایب این آزمایش ها مطرح شد.

ایالات متحده، سوئد، کانادا و انگلستان همه آزمایش ها انجام شده در دهه ۷۰ را انجام دادند که نشان داد زنان شانس بهتری برای تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه خود دارند، در حالی که در مقایسه با زنانی که از روش ماموگرافی استفاده نکردند، اما همچنان مراقبت های پزشکی عمومی را دریافت می کنند.

 به دلیل این نتایج، مشخص شد که این کار غیر اخلاقی است که به خاطر پیشبرد تحقیقات گروه خاصی از زنان را از انجام آزمایش های ماموگرافی منع کزد. این به آن معنا بود که آزمایش ها کنترل شده، تصادفی و با استفاده از چشم بند، در مقایسه آزمایش های ماموگرافی با آزمایش های غیر ماموگرافی بعد از دهه ۷۰ متوقف شدند و دستیابی به نتایج نهایی را سخت کردند.

از آنجا که مطالعات دیگر نشان داده اند که ماموگرافی نسبت به زنان زیر ۵۰ سال، از دقت کمتری برخوردار است. دو دلیل برای اینکه چرا ماموگرافی در حال حاضر برای زنان بیش از ۵۰ سال توصیه می شود (در مورد افراد جوان تر صدق نمی کند) این است که موارد سرطان سینه کمتری در زنان جوان وجود دارد تا با تا باعث ایجاد مشکل در آن ها شود و دوم اینکه زنان جوان تر بافت چربی سوز دارند که دقت ماموگرافی را کم می کند.

ماموگرافی در مورد زنانی که دوره یائسگی را گذرانده اند و بافت چربی بیشتری در سینه خود دارند دقیق تر است در حالی که در مورد زنان جوان این طور نیست. تحقیقات نشان داده است که مزایای ماموگرافی بیشتر در مورد زنان بین 55 تا 69 سال صدق می کند، اما هیچ منافع قابل توجهی در خارج از این محدوده سنی دیده نمی شود.

مطالب بالا در مورد نادرستی ماموگرافی در زنان جوان، همراه با یافته های اخیر در رابطه با خطرات ماموگرافی، برخی از مقامات بهداشتی را به تغییر عقیده خود در مورد ضرورت استفاده زنان از این روش، هدایت می کنند. یافته های جدید به طور مداوم منتشر می شوند، و نظرات اغلب تغییر می کنند – و با وجود این که شما افزایش دانش خود در این زمینه ادامه خواهید داد، خطرات بسیار زیادی برای انجام ماموگرافی به صورت سالانه وجود دارد و به دنبال آن تاثیرات مثبت کاذب ناشی از روش های درمان سنتی.

خطرات بالقوه ماموگرافی

در سال ۲۰۰۱، موسسه Cochrane تحلیلی برای برسی یافته های مربوط به غربالگری ماموگرافی انجام داد و اشاره کرد که غربالگری کلی می تواند مضر باشد چون اغلب منجر به درمان و یا تشخیص نامتعارف می شود. آن ها همچنین دریافتند که بسیاری از گروه ها و وب سایت ها در ازای حمایت مالی صنعت ماموگرافی از سازمان های آن ها به نغع این صنعت فعالیت می کنند. این نتایج در برخی سازمان های خاص، بدون در نظر گرفتن خطرات و ایراد ها منافع ماموگرافی را ارتقا می بخشند. مشکلی مشابه در موضوع درمان سرطان به طور طبیعی در مقابل درمان آن به وسیله رویکرد های تهاجمی نیز وجود دارد.

چرا و چگونه ماموگرافی می تواند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد:

1. درمان و تشخیص های نامناسب و نامتعارف

کانال غده سرطانی (DCIS) یک نوع سلول سرطانی در ۱۰ درصد از کل زنان و در ۱۵ تا ۶۰ درصد از زنانی است که در دهه ۴۰ زندگی است. DCIS به این معنی است که سلول های غیر عادی در داخل لوله شیر دهی سینه پیدا شده اند، اما آن ها در خارج از کانال ها به بافت سینه اطراف گسترش یافته اند. DCIS به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، اما داشتن DCIS می تواند خطر توسعه سرطان تهاجمی سینه را مدت ها بعد افزایش دهد.

بنابراین اگر چه تشخیص سلول های DCIS می تواند در برخی از زنان خطرناک باشد، اما همیشه این موضوع صدق نمی کند. همانطور که دکتر مایکل کوهن از بیمارستان اسلون کترینگ می گوید: « ممکن است DCIS در کل زندگی زنان باقی بماند و هرگز به بافت اطراف تجاوز نکند … ما نمی دانیم که چطور پیشرفت نکردن بعضی از انواع این بیماری را برای بیماران توضیح دهیم. »

این باعث ایجاد یک مشکل بزرگ برای دکترها می شود، چون اگر ماموگرافی سلول های DCIS را در سینه زن تشخیص دهد، هیچ راهی برای دانستن نحوه واکنش و مدیریت مناسب شرایط آن وجود ندارد. یک میزبان از مراحل تهاجمی و خطرناک ممکن است به عنوان بخشی از برنامه درمانی سرطان در واکنش به اختلالات سلولی DCIS تبدیل شود، حتی قبل از این که شانس پیشرفت داشته باشند. اغلب اوقات توصیه بعد از تشخیص DCIS برای بیمار شروع درمان با جراحی، درمان به وسیله اشعه، درمان هورمونی و یا شیمی درمانی برای جلوگیری از پیشرفت سرطان است.

از آنجا که غربالگری ماموگرافی اولین بار در سال ۱۹۸۰ میلادی معرفی شد، میزان تشخیص DCIS به میزان چشمگیری افزایش یافت. موسسه ملی سرطان اعلام کرد که میزان شیوع این بیماری در سال 2004 به صورت ابتلای 32.5 نفر از هر 100000 زن بود. این مقدار به طور قابل توجهی بالاتر از میانگین 5.8 نفر از 100000 زن بود که در سال 1975 تخمین زده شده بود.

برخی تصور می کنند که تشعشع و فشار که زنان در طی آزمایش ماموگرام تحت آن قرار می گیرند، مسئول درصد بالایی از افزایش DCIS است، اما حتی اگر اینطور نباشد، یک نگرانی واقعی برای درمان نامناسب DCIS و ایجاد عوارض جانبی منفی وجود دارد.

توصیه های غربالگری سرطان سینه

۲. افزایش نوردهی تشعشعات

ماموگرام بدن شما را در معرض سطوح بسیار بالایی از تشعشع قرار می دهد – برخی حتی تصور می کنند که این تشعشعات 1000 برابر قوی تر از اشعه ایکس ری است که بر سیه می تابد . برسی شده است که تابش یونیزاسیون و فشار مکانیکی می تواند انتشار سلول های بدخیم را افزایش دهد( همانطور که بافت های زنده می توانند این کار را انجام دهند ).

جدا از این که آزمایش ماموگرافی چندان دقیقی در زنان جوان وجود ندارد، خطر بالقوه دیگر این است که بافت سینه زنان زیر ۴۰ سال (زنانی که دوره یائسگی را تجربه نکرده اند) به شدت به تشعشع حساس است. سازمان سرطان سینه اشاره می کند که « تشخیصی با استفاده از اشعه در ماموگرافی در زنان زیر ۴۰ سال، یا احتمالاً زنانی که دوره یائسگی نداشته اند، ممکن است به خوبی خطر ابتلا به سرطان را به تنهایی داشته باشد». آن ها همچنین می گویند که تشعشع برای زنان باردار بسیار خطرناک است – حتی بیشتر از شیمی درمانی.

خطر سرطان سینه به میزان ۱ درصد برای هر دوره اضافی درمان با استفاده از اشعه افزایش می یابد. دپارتمان امراض مسری و رادیولوژی در مرکز پزشکی دانشگاه Groningen در هلند دریافته است که در میان تمامی زنان با ریسک بالا، متوسط خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در معرض تابش اشعه بوده اند 1.5 برابر قوی تر از زنانی است که در معرض تابش اشعه نبوده اند. زنان با خطر بالا که در رده سنی زیر 20 سال تحت درمان با اشعه قرار گرفته اند یا زنانی که 5 بار یا بیشتر در معرض اشعه بوده اند ، ۲.۵ برابر بیشتر از زنانی که در معرض تابش اشعه نبوده اند در خظر افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه هستند.

تحقیقات منتشر شده توسط مدرسه پزشکی هاروارد نیز بیان می کند که برای هر یک از ۱ گری از تشعشع (واحدی که میزان جذب تشعشع را اندازه گیری می کند)، 7.4 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی برای هر زن افزایش می یابد.

۳. باعث افزایش استرس و اضطراب می شود.

بسیاری از مردم نمی دانند که همه ما تا حدودی سلول های سرطانی در بدن خود داریم ، اما سیستم ایمنی ما قادر است به طور موثر با آن ها مبارزه کند، به شرطی که نقص یا سمی بودن مواد غذایی در بدن ما وجود نداشته باشد. ما بر این باوریم که سلول های سرطانی یا جهش یافته به طور کامل غیر عادی و هشدار دهنده هستند، اما در واقع این طور نیست. همانطور که در بالا مشاهده کردید، واکنش بیش از حد و درمان نامناسب که سلول های سرطانی را تشخیص می دهند، می توانند در برخی موارد آسیب بیشتری به شما وارد کنند.

چیزی که ممکن است باعث تعجب شما در مورد سرطان شود: اگر ما واقعا بیمار یا سالم باشیم میزان استرس و یا باور ما در مورد سلامتی خود می تواند تاثیر گذار در این مورد باشد . مطالعات بالینی انجام شده در طول ۳۰ سال گذشته، شواهدی قوی را برای ارتباط بین «استرس مزمن، افسردگی و انزوای اجتماعی و پیشرفت سرطان» یافته اند. گمان زده می شود اگر فردی سرطان داشته باشد و دچار استرس ناخواسته ای شود، این عامل موجب از دست رفتن امید به بهبودی و تشدید بیماری می شود.

مقادیر زیاد اضطراب، استرس، و فقدان امید چیزی نیست که بیمار به آرامی دچار آن شده باشد – مطالعات نشان داده اند که برای برخی از مردم خوش بینی و دیدگاه مثبت ممکن است واقعاً سلامتی و شانس دستیابی به بهبودی را افزایش دهد.

دکتر جوزف Mercola با این نظر موافق است. او می گوید:  تنها به این فکر کنید که ممکن است سرطان سینه داشته باشید، اگر این کار را نکنید، ذهن خود را بر روی ترس و بیماری متمرکز کنید و در حقیقت یک بیماری را در بدن خود قوی تر می کنید؛ بنابراین یک عقیده مثبت کاذب در مورد ماموگرافی یا یک نمونه برداری غیر ضروری می تواند واقعاً آسیب رسان باشد.

موضع FDA در مورد صحت ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه

براساس بیانیه ماه مارس ۲۰۱۲ که توسط FDA منتشر شد، « به عنوان بخشی از تعهد کلی ما برای حفاظت از سلامت زنان، ما در حال پیشنهاد سیاست های جدید برای بهتر کردن نظارت بر خدمات ماموگرافی، مانند افزایش استفاده از ابزارهای غربالگری دیجیتال ۳ بعدی هستیم و نیاز به یک زبان برای توصیف مشکل تراکم عامل های بیماری زا داریم… قانون پیشنهادی امروز به بیماران این اطمینان را می دهد که از ابزار های نظارت جدی و پیشرفه استفاده خواهند کرد. »

قوانین اصلاح شده سال 2019 FDA به این صورت است:

بهبود ارتباط و تصمیم گیری پزشکی بین بیماران و پزشکان آن ها. زبان جدید در گزارش ها ماموگرافی به این مساله کمک خواهد کرد که بیماران به اطلاعاتی در مورد تاثیر عوامل خطر زا مانند چگالی سینه و سایر موارد ابتلا به سرطان سینه دسترسی داشته باشند.

افزایش دانش بیماران و ارائه دهندگان خدمات درمانی در مورد موضوع تراکم سینه، سینه های متراکم به عنوان یک مقیاس بالاتر نسبت به بافت فیبروگلاندول در مقایسه با بافت چربی در نظر گرفته می شود. سینه های متراکم به عنوان عامل خطر ابتلا به سرطان سینه شناسایی شده اند. تخمین زده می شود که بیش از نیمی از زنان بالای ۴۰ سال در ایالات متحده سینه های متراکم دارند.

بهتر است توضیح دهید که چگونه تراکم سینه می تواند بر دقت خدمات ماموگرافی تاثیر بگذارد. سینه های متراکم را میتوان نشانه های سرطان سینه و کاهش حساسیت به تصاویر ماموگرافی را کاهش داد. بافت سینه متراکم باعث می شود که پزشکان نشانه هایی از سرطان را ببینند که به این معنی است که ماموگرافی می تواند دقیق تر باشد. هدف این است که بیماران با سینه های متراکم درک بهتری از ریسک شخصی خود داشته باشند و با ارایه دهنده خدمات درمانی خود در مورد غربالگری و گزینه های درمان با توجه به شرایط فردی خود صحبت کنند.

متخصصان بهداشت و درمان نیز در حال حاضر اطلاعاتی در مورد سه مقوله دیگر در رابطه با خطر سرطان سینه از جمله «یک نوع روش بدخیم شناخته شده از روش های بافت برداری» ارائه خواهند کرد.

علاوه بر این، مقررات جدیدی برای انجام ماموگرافی در مورد اطلاعاتی که در بیماران به اشتراک می گذارند، ایجاد خواهد شد. در صورت عدم تطابق آزمایش ها با استاندارد های FDA مسئولین موظف هستند این موضوع را به بیماران اطلاع دهند، در این روش بیماران (مانند آن هایی که تراکم سینه بالایی دارند) متوجه می شوند که آیا به تست های تصویر برداری دیگری احتیاج دارند یا خیر.

ابتلا به سرطان سینه

واقعیاتی در مورد خطرات ماموگرافی:

 روش غربالگری ماموگرافی باعث ایجاد تعداد زیادی از روش های غیر ضروری می شود، اضطراب و هزینه ها را افزایش می دهد. یک مطالعه در مقیاس بزرگ نشان داد که ۷۲۶ زن ۶۰، ۰۰۰ نفری که تحت ماموگرافی قرار گرفتند، به آنکولوژیست ها برای درمان ارجاع داده شدند؛ اما تقریباً ۷۰ درصد از آن زنان در واقع عاری از سرطان بودند! این نتایج مثبت کاذب به ویژه در زنان کم تر از ۵۰ بیشتر بود. ۸۶ درصد از زنان زیر ۵۰ سال که برای درمان بیشتر اقدام کرده بودند، عاری از سرطان تشخیص داده شده اند.

تحلیل های دیگری که توسط مرکز نوردیک کوکران که شامل 800000 زن بود انجام شد، نشان داد که هیچ گونه کاهش معنی داری در مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در ۹ سال اول برنامه غربالگری ماموگرافی مشاهده نشده است.

مجله لنست گزارش می دهد که ماموگرافی در زنان جوان یک اقدام اشتباه است. مطالعات نشان می دهند از ۵ درصد ارجاع به آنکولوژیست ها پس از انجام ماموگرافی، بین ۲۰ تا ۹۳ درصد موارد، نتیجه، مثبت کاذب است. گمان زده می شود که در درصد بالایی از کسانی که تشخیص مثبت کاذب دریافت می کنند، تشخیص نادرست ناشی از تراکم سینه بالا باعث ایجاد نتایج غلط شده اند.

مطالعه دیگری که توسط اعضای جامعه رادیولوژی آمریکای شمالی انجام شد نشان داد که زنی که در رده سنی 40 تا 49 سال ماموگرافی سالانه انجام داده است، حدود ۳۰ درصد شانس داشتن ماموگرافی مثبت در برخی موارد در آن دهه را دارد. تحقیقات همچنین نشان می دهد که ۶۲ درصد از زنان حتی نمی خواهند در هنگام تصمیم گیری درباره گزینه های غربالگری نتایج مثبت کاذب را دریافت کنند.

یک مطالعه کانادایی که طی ۱۳ سال در برگیرنده 39405 زن بود، به این نتیجه رسید که غربالگری ماموگرافی منجر به کاهش میزان پیشرفته مطلق سرطان سینه نمی شود و مرگ و میر در مقایسه با معاینه فیزیکی را کاهش نمی دهد. محققان به این نتیجه رسیدند که زنان ۵۰ تا ۵۹ سال را به عنوان یک گزینه برای آزمایش های فیزیکی سالانه به همراه یک نوع خود آزمایی منظم به عنوان جایگزینی برای ماموگرافی سالانه انتخاب کنند.

یک گزینه بهتر از ماموگرافی برای تشخیص سرطان سینه

دمانگاری یک تکنولوژی جدید و غیر تهاجمی است که از روش درمان با اشعه یا متراکم سازی برای درمان سرطان سینه استفاده نمی کند. تراکم سینه همچنین تاثیری بر نتایج آن ندارد، به این معنی که در زنان جوان نیز موثر است. انجام این کار بدون درد است، انجام آن کار آسانی است، می تواند در زنان باردار، با هزینه کم تر از ماموگرافی انجام شود و می تواند به همان اندازه موثر و دقیق باشد (در مواردی تاثیر بیشتری نیز دارد).

دمانگاری، گرمای مادون قرمز بدن شما اندازه گیری می کند و اطلاعات را در تصاویری که می تواند در طول زمان برای جستجوی تغییرات پی گیری کند، تفسیر می کند. با استفاده از دمانگاری، پزشکان می توانند تومورهای سرطانی را در مراحل اولیه خود شناسایی کنند و به بیماران بهترین شانس بهبود را ارائه بدهند.

البته پیش گیری نیز کلیدی است. یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و غذا هایی بخورید که از پیشرفت سرطان جلوگیری می کنند، ورزش کافی داشته باشید، استرس را کاهش داده و قرار گرفتن در معرض مواردی که باعث بیماری می شوند را محدود کنید تا میزان ریسک خود را تا جایی که ممکن است کاهش دهید.