همه ما در طول زندگی لحظات پر از استرس و اضطراب زیادی را تجربه کرده ایم. این چیزی است که چنان این روزها زیر پوست جوامع رخنه کرده که نمی توان آن را نادیده گرفت. در حالی که اغلب ما در مورد عوامل محرک زا برای ایجاد اضطراب آگاهی داریم، اما بسیاری از ما هنوز نقش غذاها و نوشیدنی های مختلف را که باعث تشدید این مشکل می شوند را دست کم می گیریم. به گفته متخصصان تغذیه، برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند بر میزان قند خون ما اثر سو بگذارند و با ایجاد گرداب هیجان شدید منجر به اضطراب شوند.

به گزارش ایندیاتایمز، همانطور که گفته شد در اینجا برخی از غذاها و نوشیدنی ها بیان شده که باید هنگام اضطراب از مصرف آنها اجتناب کنید.

اضطراب ارتباط زیادی با سطح قند خون ما دارد، بنابراین غذاهای سرشار از قند می تواند منجر به افزایش سطح قند خون و درپی آن باعث اضطراب در افراد شود. به جای اینکه از غذاهای شیرین مانند کیک، کلوچه، شیرینی و … استفاده کنید باید میوه های تازه ای که دارای قند طبیعی هستند را بخورید.

نوشیدنی های شیرین

نوشیدنی های شیرین که به غذاهای شیرین تبدیل شده اند می توانند سطح قند خون را افزایش دهند، بنابراین منجر به اضطراب می شوند. بسیاری از آب میوه ها حاوی مقدار زیادی قند و فیبر کمی هستند و رژیم کم فیبر  هم اغلب منجر به سوهاضمه و افزایش قند خون می شود.

اسموتی ها

در حالی که اسموتی ها منبع خوبی از انرژی به شمار می آیند، اما اگر فاقد میوه و سبزیجات دارای پروتئین باشند می تواند شانس شما را برای ایجاد احساس اضطراب و فشار عصبی افزایش دهد.

نوشیدنی های حاوی کافئین

براساس یک تحقیق افرادی که نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه، چای و نوشیدنی های انرژی زا مصرف می کنند برای تجربه اضطراب و استرس مستعدتر هستند. کافئین گیرنده های آدنوزین را در سیستم عصبی محیطی و مرکزی فعال می کند که باعث بالا رفتن میزان اضطراب در افراد می شود.

غذاهای فرآوری شده

غذاهای فرآوری شده معمولا منجر به سوهاضمه و التهاب در معده می شوند که می توانند باعث ایجاد اضطراب شوند. به علاوه به دلیل داشتن فیبر کم می تواند سیستم روده را مختل کرده و از عملکرد سالم بدن جلوگیری کند.

نوشیدنی های الکل دار

بسیاری از مردم معتقدند نوشیدنی های الکل دار به آنها کمک می کند تا اعصاب خود را آرام کنند، در حالی که این در واقعیت کاملا برعکس است. الکل می تواند بر سطح قند خون ما اثر سو بگذارد و همچنین منجر به بی خوابی در افراد شود. علاوه بر این می تواند منجر به کم آبی بدن و خماری شدید، ایجاد احساس اضطراب و استرس شود.

مترجم:الهه زارعی