understand_your_kidney_stones_symptoms_484_xتشکیل سنگ های کلسیمی در کلیه های سنگ ساز شیوع بیشتری دارد؛کسانی که قبلا سنگ کلیه داشته اند،مراقب سنگ ها بعدی و دردهای بعدی آن باشند

سنگ کلیه جزء بیماری‌هایی است که امکان عود مجد سنگ برای هر فرد وجود دارد، هر کس که یکبار سنگ کلیه تولید و دفع کند، سنگ ساز نیست ولی مستعد سنگ سازی مجدد است و ممکن است در سال 1-2 بار دفع سنگ کلیه را تجربه کند.

دکتر محمد رضا نوروزی، فوق تخصص اورولوژی گفت: هر کسی در زندگی‌اش یکبار سنگ کلیه دفع کند؛ لازم است تحت  نظر پزشک اورولوژی باشد و دفع سنگ بیش از یکبار نیاز به بررسی متابولیک، ضروری به نظر می رسد. معمولا بیش از 80 درصد سنگ سازی کلیه بدون علت است.

دکتر نوروزی ادامه داد: فردی که بطور مکرر سنگ سازی دارد، نیاز به انجام آزمایشاتی در زمینه میزان دفع کلسیم، اسیداوریک و منیزیم در ادرار 24 ساعته است.
علاوه بر این غده پاراتیروئید که کار تنظیم کلسیم بدن و رسوب آن روی استخوانها را بر عهده دارد ممکن است دچار مشکل شود و به بیماری‌ هایپر پاراتیروئید مبتلا باشد که در این بیماری هورمون pghزیاد و ترشح می شود که در پی آن کلسیم زیاد از استخوانها برداشت می شود و در این حالت علاوه بر اینکه فرد مستعد به ابتلا به پوکی استخوان می شود، افزایش میزان کلسیم در خون و اشباع شدن آن احتمال سنگ سازی را بالا می برد.
این فوق تخصص اورولوژی بیان کرد: در مورد افرادی که سنگ سازی کلیه دارند، بررسی‌های منظم از نظر محدودیت در مصرف نمک، میزان مصرف مایعات و دفع ادرار و میزان تعریق بدن، ضروری است. به علاوه در برخی از افراد که سنگ سازی مکرر دارند ممکن است سنگ بزرگ بدون حرکت در کلیه ساخته شود و فرد هیچگونه احساس دردی نداشته باشد، بنابراین تنها درد علامت وجود سنگ نیست و لازم است افراد سنگ ساز، هر 6 ماه یکبار جهت انجام بررسی‌هایی از قبیل سونوگرافی، تصویربرداری رنگی و… معاینه شود.
دکتر نوروزی در پایان تاکید کرد: افرادی که به جهت سنگ کلیه، تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، لازم است حداقل سالی 2 بار در فواصل زمانی معین،‌تحت معاینه قرار گیرند و در پایان مصرف آب فراوان به بیمارانی که حتی یکبار دفع سنگ داشته‌اند، ساده ترین توصیه پزشکی است.