چکیده : مواجهه با مرگ و عالم بعد از آن + معرفی کتاب آن سوی مرگ

براساس باور و اعتقادات ما روح انسان پس از مرگ و انقطاع از بدن مادی خود به عالم بالاتری با عنوان برزخ عروج می‌کند و تا برپا شدن روز قیامت و رستاخیز در عالم برزخ است. البته امروزه برخی دانشمندان با لوازم علمی نیز به وجود عالمی دیگر بعد از مرگ رسیده اند ولی اوصاف و شرایط آن هنوز ناشناخته است، به هر حال در اعتقاد ما مراد از عالم برزخ، عالم قبر است؛ عالمی که انسان در آن نوعی زندگی خاص را تا قیامت طی خواهد کرد.

برزخ به معنای حائل بین دو چیز است و در دین اسلام به عالمی بین عالم دنیا و قیامت اطلاق می شودکه با عالم دنیایی و مادی ما بسیار متفاوت است. موجودات عالم برزخ مادی نیستند، اما در عین حال از برخی ویژگی‌های مادیات بی‌بهره نمی باشند ؛ مثلاً دارای شکل، صورت، زمان و مکان و … هستند و حالات متفاوتی؛ مانند سختی، راحتی، شادی و نگرانی و … را می‌توانند احساس کنند.

برای درک بهتر، مسئله مرگ و زندگی بعد آن باید به نوجه داشت که انسان دارای دو بدن است: بدن سبک (مثالی) و بدن سنگین. بدن سنگین همین بدن موجود ما است که به خوراک و پوشاک و … نیاز دارد و بدن سبک بدنی است که در عالم خواب داریم که گاهی با آن کیلومتر‌ها مسافت را در یک لحظه طی می‌کنیم و به نوعی با روح ما ارتباط دارد.

ما در بعد از مرگ در برزخ و قبر با بدن سبک خود زندگی خواهیم کرد، تا این که روز قیامت به سر رسد و دوباره از ذرات پوسیده و پراکنده بدن ما بدن سنگین تشکیل شود و روح بدان برگردد. این بدن هرچند مانند بدن سنگین ما مادی نیست؛ اما همان گونه که در خواب بدن سبک ما شکل ظاهری‌اش مانند بدن مادی است و حالات متفاوت را می‌تواند درک کند، در برزخ نیز همین ویژگی را دارد وبه گفته روایات نیز انسان در برزخ با صورتی مانند صورت دنیایی و با کالبدی مانند کالبد دنیایی‌اش حاضر است و زندگی می‌کند.

در هر صورت مرگ یکی از عجیب‌ترین و ناشناخته‌ترین پدیده‌های زندگی است. این بحث در عین ناشناخته بودن یکی از جذاب‌ترین مباحث در حوزه دین، فلسفه و روانشناسی است. کتابهای زیادی درباره مرگ و حیات بعد از آن نوشته شده است و سعی کرده اند عالم بعد از مرگ را ترسیم کنند یا دست کم به گویند که زندگی فراتر از وجود جسمانی ما وجود دارد و مرگ پل بین این دو بعد از زندگی انسان هاست؛ کتاب آنسوی مرگ، نوشته جمال صادقی، یکی از کتابهای معروف درباره مرگ و زندگی در عالمی بین مرگ و زندگی است که ازمرگ و ارتباط دنیا با عالم بعد از مرگ پرده برداشته است با ما همراه باشید تا خلاصه کتاب آنسوی مرگ را با شما به اشتراک بگذاریم و این کتاب را مورد بررسی قرار دهیم.

کتاب آن سوی مرگ

کتابهای متعددی در زمینه مرگ و زندگی پس از مرگ نوشته شده است و اصولا کتابهای منتشر شده در این زمینه به حیات پس از مرگ براساس باورهای ادیان مختلف پرداخته اندام حقیقت مطلب این است که تمام دانسته‌های بشر از زندگی آن دنیا، از مطالبی است که ادیان به بشرآموخته‌اند.

اما در این میان روایت هایی وجود دارند که افراد شبه مرگ را تجربه کرده‌اند و به عالمی دیگر منتقل شده‌اند. این افراد به لحاظ پزشکی برای دقایقی مرده‌اند. و سپس و به زندگی برگشته‌اند. و زمانی که به هوش آمده‌اند از تجربیاتی سخن گفته اند که با هیچ منطق علمی قابل توجیه نیستند و از طرفی نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.

معمولا تجربیات این افراد شبیه به هم است و همگی اتفاقات تقریبا مشابهی را دیده اند، شنیدن صحبت‌های این افراد از تجربیات نزدیک به مرگ‌ و اتفاقاتی که برایشان رقم خورده بسیار جالب و شنیدنی است.

جمال صادقی، نویسنده کتاب آن سوی مرگ، تجربه سه نفر از افرادی که مرگ را تجربه کرده‌اند و به عالمی دیگر سفر کرده اند را به صورت مکتوب درآورده است و روایتی مستند از افرادی که واقعا مرگ را لمس کرده‌اند را ترسیم کرده است.

خواندن تجربه این سه نفر و حکایت‌هایی که نقل می‌کنند جالب و تکان دهنده است. شما با خواندن این کتاب با تجربیاتی رو‌به‌رو خواهید شد که کمتر آنها را شنیده‌اید یا خوانده‌اید و خوانندگان این کتاب نیز روایت های آن را بسیار تکان دهنده و باورپذیر دانسته و معتقدد تجربیات افراد مصاحبه شونده توهم نبوده و قابل قبول است.

نثر این کتاب کاملا روان بوده و توصیف‌هایی که در این کتاب نوشته شده ‌است ملموس و قابل درک هستند که تقارن نثر خوب نویسنده با جذابیت روایت‌ها از کتاب آن سوی مرگ کتابی پرکشش و جذاب را ساخته که نمی‌توان از خواندن آن دست کشید.

کتاب آن سوی مرگ شامل روایت‌‌های مبتنی بر واقعیت بوده و حس و حال آدمی، در جهان پس از مرگ را به‌خوبی به خواننده‌‌اش منتقل می‌‌نماید. کتاب جمال صادقی از آن دست کتاب‌‌هایی است که بیش از آن‌‌که متکی بر قصه باشد، بر استناد، پژوهش و تحقیق استوار بوده است. به خصوص که خواننده در صفحات آغازین کتاب، سخن نویسنده پیرامون چگونگی رسیدن به این روایات را از نظر گذرانده و متوجه پژوهشی مفصل پیرامون ماجراهای افراد تجربه گر می شود پژوهشی که صادقی و حاجی‌‌ده‌‌آبادی با حضور در بیمارستان‌‌های تهران و سپس مصاحبه با افرادی که جهان پس از مرگ را تجربه کرده‌‌اند، انجام داده‌ و به رشته قلم درآورده اند.

این کتاب ذیل سه عنوان تجربه به سراغ تجربه ی سه دسته از تجربه گران رفته است: تجربه افرادی که پس از خروج از جسمشان در بیمارستان باقی مانده‌‌اند و یا افرادی که روحشان پس از خروج از جسم، به بیرون از محیط بیمارستان و نزد مردم رفته است و دسته سوم کسانی بودند که به‌‌طور کلی پس از خروج از جسمشان، تجربه‌‌ی حضور در جهانی دیگر را داشته‌‌اند.

روایت اول این کتاب مربوط به دختری به نام سحر است و روایت دوم مربوط به شخصی با نام مهندس است که گویا دو بار تجربه‌‌ی جهان پس از مرگ را داشته است و روایت سوم نیز مربوط به تجربه‌‌ی دکتری است که در اتاق عمل به مدت بسیار کوتاهی (کم‌‌تر از یک دقیقه) علائم حیاتی خود را از دست می‌‌دهد و به‌عنوان تجربه‌‌گر، جهان پس از مرگ را مشاهده می‌‌نماید این کتاب در 352 صفحه توسط انتشارات معارف به چاپ رسیده و وارد بازار نشر شده است.