بهترین و بدترین سالاد ها

سالاد زیتون یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب زیتون با پیاز قرمز و فلفل دلمه‌ای تهیه می‌شود و همراه با یک سس مخصوص طعم بسیار دلچسبی دارد و بعنوان یک وعده غذایی مفید و مغذی برای علاقمندان به غذاهی رژیمی توصیه می شود.

سالاد‌ها همیشه محبوب‌اند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا فصل پاییز که از راه می‌رسد، وقت درست کردن سالاد‌های رنگارنگ و زیباست. اسفناج، نارنگی و انار پایه ثابت وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالاد‌ها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستوران‌ها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک می‌زنند. سالاد‌ها در اصل به عنوان پیش غذا سرو می‌شوند، اما بعضی وقت‌ها انقدر چیز‌های خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب می‌آیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر می‌شوید که جا برای غذا نمی‌ماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد.
سالاد زیتون یکی از انواع خوشمزه سالاد‌های سرد است که از ترکیب زیتون با پیاز، فلفل دلمه‌ای و یک سس مخصوص تهیه می‌شود. این سالاد با تمام سالاد‌های زیتونی که تا به حال خورده‌اید، متفاوت است و می‌توانید از آن به عنوان مزه برای سینی اردور و یا در میز پیش غذا هم استفاده کنید. اگر دوست دارید این سالاد زیتون خوشمزه و متفاوت را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه این سالاد همراه ما باشید.

مواد لازم
زیتون بدون هسته: ۲ پیمانه
فلفل دلمه‌ای قرمز متوسط: ۱ عدد
پیاز قرمز: ۱ عدد
گردوی خرد شده: نصف پیمانه
جعفری خرد شده: ۵ شاخه
مواد لازم برای تهیه سس سالاد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: نصف قاشق غذاخوری
پول بیبر: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک: به میزان لازم
برای درست کردن این سالاد فوق‌العاده خوشمزه ابتدا رب گوجه فرنگی، رب انار، روغن زیتون، پول بیبر، نعناع خشک و نمک را داخل کاسه سرو سالاد بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد سس با هم مخلوط شوند. در مرحله بعد فلفل دلمه‌ای را به صورت خلالی نازک خرد کنید. پیاز قرمز را هم به صورت خلالی برش بزنید. حالا فلفل دلمه‌ای و پیاز خرد شده را داخل سس سالاد بریزید و با قاشق خوب هم بزنید تا پیاز و فلفل دلمه‌ای کاملا با سس مزه‌دار شود. زیتون‌های بدون هسته را خرد کنید و همراه با مغز گردوی خرد شده به سالاد اضافه کنید. در آخر جعفری تازه را به صورت ریز خرد کنید و به سالاد اضافه کنید. حالا سالاد را هم بزنید تا همه مواد آن با هم مخلوط شوند. سالاد را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا طعم‌ها به خورد هم بروند، سپس سالاد زیتون خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ زیتون یکی از خوشمزه‌ترین و مفیدترین خوردنی‌های همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر می‌کند و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به دلیل داشتن ویتامین آ می‌تواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. برخی مطالعات دانشمندان نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین برخی درد‌ها در مفاصل می‌شود. زیتون سیاه حاوی برخی خواص ضد التهاب قوی است که می‌تواند از بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.
حال که با برخی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برای‌تان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریده‌اید تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟
همه انواع زیتون‌ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آن‌ها با آب است؛ یعنی اینکه زیتون‌ها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتون‌ها از بین رفت، دوباره آن‌ها را در آب نمک که مقدار شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتون‌ها ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گل‌پر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.

۲ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

۳ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.