asthmasize
این متخصص بیماری‌های کودکان، مصرف داروهای حاوی کورتون‌ را به صورت استنشاقی، تزریقی، موضعی، داخل عضلانی یا داخل مفاصل و قطره‌های چشم، گوش و بینی ذکر کرد و گفت: این داروها می‌تواند عوارض موضعی یا عمومی برای بدن همه اقشار خصوصاً کودکان داشته باشد

یک فوق تخصص بیماری های ریه گفت: تجویز داروهای کورتونی به منظور درمان آسم کودکان موجب تاخیر در رشد کودک می شود.
دکتر کاظم آملی، متخصص ریه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران منطقه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: بیماری های ریوی به ویژه آسم در رشد کودک تأثیر منفی داشته و کودکانی که مبتلا به آسم هستند رشد کمتری نسبت به سایر کودکان دارند. بنابراین استفاده از داروهای كورتونی می تواند باعث کوتاه تر شدن قد کودک شود.
وی تاکید کرد: بیماری آسم را باید سریع تشخیص و درمان کرد و حتی المقدور نباید از داروی کورتون استفاده کرد.
دکتر آملی در ادامه یادآور شد: این بیماری ممکن است در ابتدا شناسایی نشود. چنانچه پدر و مادرها به کودک به اندازه کافی توجه نکنند یا بیماری به موقع شناسایی نشود و در درمان آن بی احتیاطی صورت گیرد باعث تشدید این بیماری می شود.
این فوق تخصص ریه در خصوص عوامل تشدید کننده بیماری آسم گفت: تغذیه در بیماران آسمی تأثیر زیادی دارد. برخی از مواد غذایی تحریک کننده هستند و باعث حساسیت راه های هوایی شده و بیماری آسم را شدت می بخشد.
وی افزود: بیماران آسمی باید از غذای معمولی استفاده کرده و حتی المقدور از مواد محرک، غذاهای مانده و سرد پرهیز کنند.
دکتر آملی در پایان تاكید كرد: كنترل بیماری آسم به تنهایی كافی نیست بلكه پزشک باید تلاش کند تا از عود این بیماری در کودک جلوگیری كند.