index.jpg757575

از ترس مرضی در اطفال چه می دانید و علل و عوامل مربوط به آن چگونه اند و چگونه و با چه راههایی می توان آن را درمان کرد!

سیدعبدالله احمدی‌قلعه  اظهار کرد: ترس نرمال در همه انسان‎ها کم و بیش وجود دارد اما برخی انسان‎ها ترس غیرعادی و زیاد را در ضمیر خود آموخته و شرطی شده‎اند. این افراد اکثر اوقات، از موارد متعدد به شدت می‎ترسند از این رو حتماً باید به فکر درمان باشند.

این روانشناس ادامه داد: متاسفانه اشخاصی که با ترس مرضی دست و پنجه نرم می‎کنند بعد از هر بار ترس دچار امراض جسمانی شده و از طپش قلب، رنگ پریدگی، اسهال، استفراغ، تکرر ادرار رنج می‎برند. این ترس می‎تواند در اثر مواجهه با عوامل زیادی مثل انواع حیوانات و حشرات، گیرافتادن در آسانسور و ارتفاع شکل گیرد؛ در واقع فرد در گذشته تنها یک بار از یکی از این موارد ترسیده و این ترس در ضمیر ناخودآگاه باقی مانده است.

وی تصریح کرد: ترس مرضی نوعی اضطراب به صورت ترس مداوم غیرمنطقی یا بیش از حد معمول نسبت به یک شیء، موقعیت و شرایطی است که هیچ یک اساساً خطرناک نبوده یا تناسب منطقی با اضطراب ندارند، به همین خاطر گفته می‌شود فردی که درگیر اختلال از این نوع ترس است، شرطی شده است.

احمدی‌قلعه خاطرنشان کرد: کسی که چنین علایمی را در خود مشاهده می‎‌کند باید در اولین اقدام به یک مشاور مجرب مراجعه کند، این در حالی است که در صورت بالا بودن سطح علایم و با صلاحدید مشاور، فرد به روانپزشک ارجاع داده می‌شود.

(ایسنا)