مشاوره زیبایی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
کلینیک ره یا
دکتر امید رحمانی
پزشک پوست مو زیبایی كاسمتولوژيست از فرانسه
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
پیرایه
پوست، مو و زیبایی
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
کلینیک ارتوپدی سپید
کلینیک ارتوپدی سپید
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
چشمخانه، ساختمان پزشکان
کلینیک چشمخانه
به روز ترین تجهیزات و دانش چشم پزشکی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان

مضرات گیاه خواری مزایای استفاده از گوشت گیاه‌خواری گیاه خواری زندگی گیاهی استفاده از گوشت

vegetarianism یا همان گیاهخواری نوع خاصی از زندگی است که فرد در آن از هیچگونه مواد گوشتی و مواد مربوط به آن استفاده نمی کند. افراد زیادی در سرتاسر دنیا هستند که با گیاه خواری زندگی خود را می گذرانند البته در ابتدا ممکن است هیچ مشکلی احساس نکنند اما به مرور زمان اوضاع تغییر خواهد کرد.

با حذف هر کدام از این مواد غذایی کمبود ریزمغذی های کلیدی در بدن خود را نشان میدهد. با این حال گیاه خواران و طرفداران رژیم های غذایی گیاهی باید بدانند که تکیه کامل بر این نوع رژیم ها باعث کمبود حداقل 7 ریزمغذی مهم در بدن می شود و گیاه خواران مطلق باید برخی از این ریزمغذی ها را به صورت مکمل دریافت کنند:

ویتامین ب 12: این ویتامین در هیچ یک از منابع غذایی گیاهی یافت نمی شود. ویتامین ب 12 محلول در آب است که برای ساخت گلبول های قرمز خون، حفاظت از اعصاب و عملکرد طبیعی مغز لازم است. بدون دریافت مکمل این ویتامین و منابع غذایی غنی از آن، بدن دچار کم خونی ناشی از فقر ویتامین ب 12 خواهد شد. عموما این ویتامین در غذاهای حیوانی مانند ماهی، گوشت، محصولات لبنی و تخم مرغ یافت می شود. ضعف و خستگی، نقص در عملکرد مغز، اختلالات مغزی، اختلالات روانی، اختلالات عصبی در نوزادان شیر مادر خوار، آنمی مگالوبلاستیک، افزایش احتمال آلزایمر از جمله علائم فقر ویتامین ب 12 است.

کراتین: کراتین بیشتر در عضلات ذخیره می شود اما مقادیر چشمگیری از آن نیز در مغز تجمع می یابد. عملکرد آن به عنوان ذخیره انرژی قابل دسترس برای سلول های ماهیچه ای و افزایش قدرت و استقامت به آنهاست. کراتین، توانایی افزایش حجم و استقامت ماهیچه را دارد. مقداری کراتین توسط کبد ساخته می شود. بنابراین کراتین، یک ماده مغذی ضروری در برنامه غذایی نیست. با این حال گیاهخواران دارای مقادیر پایین تری از کراتین در عضلاتشان هستند. از آنجایی که کراتین در هیچ یک از گیاهان وجود ندارد، گیاهخواران باید آن را از طریق مکمل دریافت کنند. در گیاهخواران دریافت مکمل کراتین فوایدی مانند بهبود عملکرد فیزیکی و مغزی را در پیش دارد.

کارنوزین: نوعی آنتی اکسیدان است که برای عملکرد ماهیچه ها بسیار مهم است. کارنوزین تنها در غذاهای حیوانی یافت می شود. با این حال، به دلیل سنتز آن از اسیدآمینه هیستیدین و بتاآلانین، برای بدن ضروری نیست. منابع غذایی دریافت بتاآلانین عبارتند از گوشت و ماهی که افزایش سطوح کارنوزین پس از دریافت آنها، کاملا مشهود است. گیاهخواران در مقایسه با گوشت خواران، مقادیر کمتری از کارنوزین در عضلات خود دارند. مکمل یاری با بتا آلانین، سبب افزایش سطوح کارنوزین در بدن می شود. کارنوزین سبب افزایش قوا و حجم ماهیچه ها می شود.

دوکوزا هگزانوئیک اسید: یاDHAیک اسید چرب امگا 3 ضروری است که برای عملکرد طبیعی مغز ضروری است. کمبود این اسید چرب، اثرات منفی بر سلامت ذهنی و عملکرد مغزی کودکان دارد. بعلاوه دریافت کم این اسید چرب در دوران بارداری، اثرات منفی بر عملکرد مغزی نوزاد دارد. این اسید چرب عموما در ماهی های چرب و روغن ماهی یافت می شود اما در بعضی از جلبک های ریز هم یافت می شود. در بدن این اسید می تواند از اسید آلفا لینولنیک ساخته شود که به میزان زیادی در بذر کتان، گردو، روغن کلزا وجود دارد. با این حال گیاهخواران مطلق از این نظر از گوشت خوارانDHAکمتری دارند. گیاهخوران می توانند این اسید چرب را از مکمل هایی که از ریز جلبک ها ساخته شده اند، دریافت کنند.

آهن هم: تنها در غذاهای حیوانی، خصوصا گوشت قرمز وجود دارد. این نوع آهن از آهن غیر هم جذب بهتری دارد. آهن هم، علاوه بر جذب بهتر و بالاتر نسبت به آهن غیر هم، باعث افزایش جذب آهن غیر هم نیز می شود. برخلاف آهن غیر هم، آهن هم تحت تاثیر فاکتورهای غذایی مانند فیتات موجود در سبوس غلات قرار نمی گیرد. به این دلیل گیاهخواران، خصوصا خانم ها، بیشتر در معرض آنمی قرار دارند.

منبع: دکتر سلام

5 1000
ارسال شده در 21 مهر 1395 توسط با موضوع تغذیه
سیب سرخ

پیشنهاد سردبیر

  • به چه دلیل برخی از عروس ها دچا رافسردگی میشوند؟
  • انواع تخت های بیمارستانی را بشناسید
  • فواید نوشیدن آب به صورت ناشتا
  • صرع! پیامد های خطرناک سکته را بشناسید
  • نکات و توصیه های مهم برای انجام آزمایش
  • زیبایی در ایام عید با این روش ها
  • انسان ها به کشف اکسیر جوانی نزدیک شدند
  • دستگاهی مخصوص بیماران قلبی
  • محبوبترین ها

  • اطلاعاتی راجع به میکروسکوپ
  • دستگاه دیونایزر در چه مواردی استفاده می شود؟
  • عکس های دستگاه اتوکلاو
  • ماموگرافی سه بعدی آخرین تکنولوژی ماموگرافی
  • دستگاهی تحت عنوان Aisys&carestation و کاربرد آن در بیهوشی
  • آزمایش آگلوتینین سرد چگونه سنجیده و تفسیر می شود؟
  • اطلاعات بیشتر درارتباط با دیتا لاگر
  • نقش سونوگرافی در تشخیص بیماری ها
  • رپورتاژ

  • لبخند را به عنوان امضاء خاص چهره خود اضافه کنید!
  • هزینه لیپوماتیک (هزینه پیکرتراشی)
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • به اندام خود زیبایی دوچندان ببخشید
  • آزمایش ژن‌های مرتبط با چاقی (بروز شده)
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x