a01759421784102a
 مردان چه نوع روحیاتی برای صحبت کردن در میان جمع دارند آن ها از چه ویژگی هایی برای جلب نظر طرفین استفاده می کنند چه عوامل رفتاری در مردان می تواند نظر خانم ها را جلب کند و چه ویژگی های مردانه ای به آن ها در این زمینه کم خواهد کرد

معمولا زن و مرد، دختر و پسر برای اینکه از نظر یکدیگر جذاب تر به نظر برسند هرکاری را انجام می دهند از آرایش کردن موها و صورت گرفته تا پوشیدن لباس های مارک و متنوع. درواقع این طبیعت انسان است که برای جلب توجه و جاکردن خود در دل دیگران کارها و رفتار مورد پسند ابتدا عقل خود و سپس نظر دیگران را انجام می دهد، حتی به وفور شاهد آن هستیم که افراد رفتار و عقاید کسانی را که معروف هستند و به آنها علاقه دارند الگوبرداری و تقلید می کنند.
اما در این میان برخی از ویژگی ها و خصوصیات هستند که ناخواسته مخاطب را به خود جلب می کند و در این مواقع حتی گاهی فرد نسبت به این ویژگی خود، آگاهی ندارد؛ مانند طرز صحبت کردن و لحن گفتار آقایان.
در نگاه اول، تمام مردان یکسان سخنوری می کنند اما با دیدی جزئی تر و مشاهده نمونه سخنرانی های مختلف به راحتی قابل درک است که توجه وتمرکز روی سخنان برخی افراد بیشتر است به گونه‌ای که انسان با شنیدن آنها نه تنها احساس خستگی نمی کند بلکه برایش لذت بخش نیز هستند.
این امر نه تنها در سخنرانی ها بلکه در صحبت کردن دو نفر بخصوص در بین زوجین، هم مشاهده می شود.
شریک بهتری شناخته شوید
برخی تحقیقات نشان می دهد زنان، مردانی را که داستان گویان خوبی هستند در قیاس با مردانی که نجیبانه تر داستان تعریف می کنند یا توصیف شخصیت آنها فاقد توانایی داستان گویی است، شرکای بلند مدت بهتری ارزیابی می کنند. در مقابل اما مردان آن دسته از زنانی را که داستان گویان بهتری بودند، جذاب تر تلقی نمی کردند.
سعید ایمانی دکترای روانشناسی بالینی، عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره قدرت داستان گویی و مهارت پروراندن صحبت و مسائل گفت: این مسئله درست نیست که بانوان به مردانی علاقه دارند که دروغ می گویند یا بقولی چاخان می کنند چرا که بدون شک چنین رفتاری بی اعتمادی و شک و تردید بیشتر در زندگی را به ارمغان می آورد و هیچکدام از زوجین به این امر راضی نیستند.
وی افزود: اما خانم ها معمولا به بحث‌های هیجانی با محتوای امید و امیدواری و روشن شدن مسیر آینده علاقه بیشتری نشان می دهند و برایشان جذاب تر است.
وقتی اقتدار مردانه به رخ کشیده می شود
ایمانی اظهار داشت: ممکن است خانم ها از یکسری ویژگی های مردانه خوششان آید اما مرد در آن زمان چنین ویژگی ها را نداشته باشد و تنها با وعده‌هایی که می دهد خانم را به آینده روشن امیدوار و جذب کند. درواقع توانایی تعریف کردن داستان ها و روایت ها می تواند دلیل جذاب تر بودن این دسته از مردان نزد زنان باشد به این معنی که مردان صاحب این توانایی می توانند درجامعه اقتدار و منابع بیشتری به دست آورند و بر دیگران راحت‌تر تاثیر گذارند.
به گفته وی، این موارد در حالی است که هیچکدام از زوجین به اظهارات دروغین یکدیگر احساس رضایت و خرسندی نشان نمی دهند و در صورت مشاهده وعده‌های توخالی و بیهوده مکرر، رابطه‌شان به دعوا و اختلاف کشیده می شود.
خودشیفته چو خودشیفته ببیند خوشش آید
همیشه افرادی را جذب می‏کنیم که بسیار بیشتر و شدیدتر در رفتار و تفکراتی که ما داریم، زندگی خود را سپری می‏کنند. برای مثال اگر ما روزی ۵ بار غیبت کرده و دروغ می‏گوییم، فردی را جذب خواهیم کرد که روزی ۵۰ بار دروغ گفته و غیبت می‏کند.
عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: گاهی مواقع وجود دارد که اصطلاح چاخان کردن آقایان تنها برای خانمهایی که همین ویژگی را دارند جذاب است، درواقع انسان ها با احساس خودشیفتگی همیشه یک حباب توخالی هستند (ظاهری خوش آب و رنگ و جذاب با باطنی توخالی) که افرادی شبیه خود را جذب می کنند.
سفیدچیان متخصص روانپزشکی درباره ویژگی‌های افراد خودشیفته گفت: این افراد معمولا با نیاز به تعریف و تمجید دیگران، حس غلو شده‌ای از شخصیت فردی دارند، خود را بهتر از دیگران و حق به جانب می‌دانند، فانتزی قدرت، موفقیت و زیبایی مشغولیت ذهنی این افراد است.
این روان‌پزشک با بیان اینکه اینگونه افراد دربرقراری روابط سالم دچار مشکل هستند، افزود: افراد خود شیفته انتظار دارند دیگران مطابق میل آنان عمل کنند، قادر به هم حسی نیستند و به دلیل این ویژگی به سوء استفاده از دیگران و حسادت متمایل می‌شوند.
پس در واقع افرادی را که ما ناخودآگاه جذب می‏کنیم، دقیقا همان بازگشت رفتار خودمان است که به صورت یک انسان در حضورمان ظاهر شده است. همان طور که بزرگان و مشاهیر جهان از قدیم گفته ‏اند، انسانها و دوستان در واقع آینه رفتار ما هستند و دوستان می ‏آیند تا ما خود را بشناسیم.
واکنش خانم ها درمقابل مجلس به دست گرفتن مردان
این دکترای روانشناسی بالینی با اشاره به مردانی که در برخی میهمانی‌ها با سخنگویی خود مجلس را به اصطلاح در دست می گیرند، گفت: اظهار نارضایتی یا خرسندی زنان از این ویژگی آقایان بسته به پسند اجتماعی آنها دارد.
ایمانی افزود: برخی مردان در نزد همسرشان ساکت و در جمع فامیل و دوستان کاملا سخنور هستند از این رو زنان با اظهار گله مندی معتقدند که همسرشان برای جلب نظر زنان مجلس به این کار روی می آورند و از خود و همسرشان غافل می شوند (این زنان، مردانی ساکت را می پسندند) یا برخی دیگر دوست دارند مردشان همانطور که در بین فامیل خود به صحبت و شوخی می پردازد در بین اعضای خانواده همسر هم چنین رفتاری را داشته باشند و از آنها دوری نکند؛ لذا جذابیت مردان بخصوص در قدرت سخنوری و داستان گویی از دید بانوان به پسند اجتماعی آنها مرتبط است.
حساسیت بیجا ممنوع!
این دکترای روانشناسی بالینی با تاکید بر اینکه مردان و زنان باید از کنجکاوی‌های بیجا پرهیز کنند، عنوان کرد: در مردان و زنان ایرانی همواره احساس مالکیت روی همسر وجود دارد چرا که به دنبال این حس، کنترل کردن مداوم همسر و در نهایت بی توجهی عاطفی و بی اعتمادی طرفین نسبت به یکدیگر رخ می دهد.
وی بیان کرد: اعتماد، صمیمیت و تعهد اخلاقی در بین زوجین باعث می شود هردو نسبت به هم با خیالی راحت زندگی کنند و شاهد رفتار غیرمنطقی و تنش زا از یکدیگر نباشند، درحقیقت اگر زن و مرد با گفت‌وگوهای سازنده و کاملا شفاف حتی روایتگری مسائل و مشکلات را مطرح کنند نه تنها از رفتار مورد پسند و رضایت همدیگر مطلع می شوند بلکه بسیاری از مشکلاتشان به راحتی برطرف می گردد.
ایمانی تاکید کرد: صحبت نکردن درباره مسائل مختلف باعث انباشت آنها (مانند انباری از باروتهای روی هم جمع شده) و بروز اختلافات بزرگ و تاحدی غیرقابل حل می شود. بنابراین لازم است که خانواده ها این مشکل را در بین خود یا با کمک و مشاوره‌های متخصصان روانشناسی حل کنند.
این موضوع جدیدی نیست که مردان با جایگاه اجتماعی بالاتر برای زنان ارجحیت دارند اما جدا از دادن وعده‌های دروغین و گفتن حرفهایی که هیچ ریشه و اساسی ندارند و تنها برای جلب نظر موقت مطرح می شوند، توانایی داستان تعریف کردن می تواند نشانه ای از جایگاه اجتماعی بالاتر باشد.
گزارش از محیامعصومی
انتهای پیام/