شاید دیده باشید بعضی از افراد به سن خاصی که می رسند، می گویند دیگر پیر شده ام. بعضی در 50 سالگی، بعضی 40 سالگی و حتی بعضی در بحران 30 سالگی. اما اشتباه می کنند زیرا بدن آنقدر هم که فکر می کنید زود پیر نمی شود. مثلا جوانه های چشایی در بدن که سلول های حسی هستند، هر کدام در هفته، یکبار تجدید می شوند.

اجزا و بخش هایی که بدن انسان را شکل می دهند، با آهنگ های متفاوت بروز رسانی می شوند. در این رقابت، پوشش معده پیروز است زیرا هر دو تا نه روز جایگزین می شود. این در شرایطی است که عدسی چشم و بیشتر مغز از زمان تولد تقریبا بدون تغییر باقی می مانند.

 بخش های خاصی از مغز انسان در طول زندگی فرد چند نورون جدید را اضافه می کنند، اما بیشتر نورون ها پیش از تولد توسعه یافته اند. اتصالات بین این نورون ها – مدارهایی که خاطرات را ذخیره می کنند – هستند که به طور مداوم تغییر می کنند.

بر اساس بروز رسانی:

2 تا 9 روز: پوشش معده – بافت پوششی یا اپیتلیوم دستگاه گوارش به واسطه قرار داشتن در معرض اسید معده و صفرا نسبتا سریع باززایی می شود.

7 روز: جوانه های چشایی – جوانه های چشایی دارای حدود 10 تا 50 سلول حسی هستند که هر یک در هر هفته تجدید می شوند.

2 تا 3 هفته: ریه ها

2 تا 4 هفته: لایه بیرونی پوست (اپیدرم)

4 ماه: گلبول های قرمز خون – 100 میلیون سلول در هر دقیقه متولد می شوند، در شرایطی که 100 میلیون سلول دیگر از بین می روند.

6 ماه: ناخن ها

2 تا 7 سال: مو – روزانه حدود 100 تار مو می ریزند و به طور کلی جایگزین می شوند.

10 سال: اسکلت

15 سال: عضله

25 سال: سلول های چربی – ممکن است به نظر برسد تکثیر می شوند، اما آنها در حقیقت منبسط و منقبض می شوند.

در طول زندگی: عدسی چشم ها، بیشتر مغز و حدود نیمی از قلب از زمان تولد تا مرگ همراه شما هستند.

عصر ایران