پرده بکارت بافت نازکی در دهانه واژن می باشد که ار فردی به فرد دیگر فرق می کند. بعضی از زنان با پرده گوشتی بسیار کوچکی متولد می شوند. برخی دیگر از انواع پرده بکارت وجود دارند که حتی تمام دهانه واژن را می پوشانند. آیا می دانید علائم پارگی این پرده چیست؟ چگونه می توانید بررسی کنید که آیا پرده سالمی دارید یا نه؟ در این مقاله از بخش جنسی دکتر سلام به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت و چند باور غلط در مور این پرده را ذکر می کنیم. با ما همراه باشید.

پرده بکارت چیست؟

بکارت یک بافت دندانه دار کوچک است که دقیقا در دهانه واژن قرار دارد. واقعیت این است که همه پرده های بکارت، یک شکل نیستند. یعنی اینکه بعضی از زنان، قادر به حفظ پرده بکارت خود تا اولین رابطه جنسی خود هستند، در حالی که برخی دیگر از زنان، ممکن است با داشتن هرگونه فعالیت جنسی، با پارگی یا تحلیل آن روبرو شوند. مثلا دست کاری کردن پرده بکارت با انگشت یا خودارضایی، بدون اینکه به پاره شدن پرده بکارت، پی ببرند. همچنین زنانی هستند که بدون داشتن پرده بکارت، متولد می شوند.

پاره شدن پرده بکارت

پرده بکارت را شبیه یک تور ماهیگیری مجسم کنید که قابل کش آمدن یا پاره شدن یا ساییدگی می باشد. برخی از زنان در اولین رابطه جنسی واژنی خود، شاهد ترشح چند قطره خون می باشند که البته این امر به همان دلایلی که در بالا اشاره شد، بسیار نادر است. برای باز شدن پرده بکارت خیلی زمان زیادی لازم نیست. بسیاری از کارشناسان برجسته علم پزشکی، اظهار داشته اند که داخل واژن، خون زیادی وجود ندارد بنابراین در صورت آسیب دیدن پرده بکارت، فرد ممکن است خونریزی کمی داشته باشد یا اصلا دچار خونریزی نشود.

پاره شدن پرده بکارت

اولین باری که شخص رابطه جنسی را برقرار می کند ، پرده گوشتی به صورت کششی باز می شود که باعث احساس درد و خونریزی می شود. پرده بکارتی که پاره نشده باشد به عنوان دلیلی بر باکره بودن شناخته می شود.

پرده بکارت از طریق رابطه جنسی و دیگر فعالیت های جنسی آسیب می بیند، ولی اینها تنها راه های پارگی پرده بکارت به شمار نمی روند. گاهی اوقات فعالیت ها و ورزش های شدید فیزیکی و یا استفاده از تامپون میتواند باعث پارگی این تکه گوشت نازک شود.

نشانه ها و علائم پارگی بکارت

علایمی که نشان دهنده پاره شدن پرده بکارت شخص می باشد، در ذیل آمده است. این علائم در هر زنی یکسان نیست. ممکن است خانم ها، تمام این علائم را تجربه نکنند ولی یکی از آنها را حداقل، تجربه خواهند کرد.

  • لکه هایی بر روی واژن
  • احساس درد در ناحیه واژن
  • تکه هایی از پوست پاره شده در دهانه واژن

پاره شدن پرده بکارت

پرده بکارت من پاره شده است، چکار می توانم انجام دهم؟

پارگی پرده بکارت مساله خیلی مهم و بحرانی برای زنان نیست. بنابراین بعد از اینکه متوجه پارگی آن شدید، وحشت نکنید.

در اطراف واژن از یخ استفاده کنید تا درد تسکین پیدا کند و سرعت بهبود افزایش یابد.

از داشتن رابطه جنسی پرهیز کرده و در طی این مدت از تامپون استفاده کنید تا مطمئن شوید که زخم بهبود یافته است. اگر واقعا به ترمیم پارگی پرده بکارت نیاز دارید، به یک هایمنوپلاست (متخصص در ترمیم پرده بکارت) مراجعه کنید. اما اگر خونریزی شدیدی برای مدت طولانی تری دارید به پزشک خود مراجعه کنید زیرا ممکن است این خونریزی در اثر پارگی واژن باشد.

آیا پارگی پرده به این معنی است که باکرگی خود را از دست داده اید؟

باکرگی در زمان اولین رابطه جنسی از دست می رود، یعنی از دست  دادن باکرگی مربوط به اولین رابطه جنسی، نه زمانی که پارگی بکارت اتفاق می افتد. نداشتن خونریزی بعد از اولین رابطه جنسی، نباید دلیلی بر عدم باکرگی تلقی شود.

اما صرف نظر از آن، راهی برای به دست آوردن مجدد باکرگی وجود ندارد و اینکه شخصی مدت ها هیچ گونه رابطه جنسی نداشته، نمی تواند باکرگی را به او برگرداند.

چه وقت باید به پزشک مراجعه کنیم؟

خونریزی که در حین اولین رابطه جنسی اتفاق می افتد، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. نکته ای که در ابتدا به ذهن می رسد این است که “پرده بکارت پاره شده” اما خونریزی ممکن است به دلایل و در شرایط زیر نیز اتفاق بیفتد:

  • پولیپ های گردنه رحم
  • سوزاک
  • دیسپلازی ( رشد ناهنجار بافتها)
  • پولیپ های رحم
  • عفونت های قارچی واژن
  • تومورهای فیبروئیدی

به این نکته توجه داشته باشید وقتی این اتفاق می افتد معمولا شخص خونریزی زیادی را تجربه نمی کند. بنابراین در مواردی که خونریزی زیاد است به مراجعه کنید. گاهی خونریزی زیاد و سنگین، نشان دهنده سرطان دهانه رحم یا پارگی واژن می باشد.

پاره شدن پرده بکارت

به غیر از داشتن رابطه جنسی، چه عامل دیگری سبب پارگی پرده بکارت می شوند؟

ممکن است شخص هرگز رابطه جنسی نداشته باشد و در عین حال پرده بکارتش پاره شده باشد. این بافت گوشتی، هیچ ارتباطی با اینکه شما باکره هستید یا خیر، ندارد.

در واقع تعداد زیادی از قبایل محلی، بکارت خود را قبل از اینکه در مورد داشتن یک رابطه جنسی حتی فکر کرده باشند، پاره می کنند.

در اینجا 7 علتی که می تواند بدون داشتن رابطه جنسی، آسیب دیدگی یا پارگی پرده بکارت را به همراه داشته باشد، آورده شده است. ممکن است در واقع همین حالا بکارت شما پاره باشد و حتی خودتان اطلاعی نداشته باشید.

  • استمناء
  • بیماری
  • متولد شدن بدون پرده بکارت
  • استفاده از اسپکولوم (آینه ای طبی که برای معاینه واژن و سایر اندام های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد)
  • استفاده از تامپون
  • فعالیت زیاد در ورزش هایی مانند اسب سواری، پریدن بر روی ترامبولین، دوچرخه سواری و ژیمناستیک
  • وارد شدن آسیب به بدن

جراحی ترمیمی

جراحی روشی است که در آن پرده بکارت را ترمیم می کنند و یا کلا یک پرده بکارت دیگری را ساخته و در محل آن قرار می دهند. دانستن این موضوع حیاتی است که با انجام عمل جراحی، پرده بکارت به طور کامل، ترمیم نمی شود. اما این نوع عمل جراحی، این امکان را به زن می دهد تا در اولین رابطه جنسی خود، خونریزی و پاره شدن پرده بکارت را داشته باشد.

انواع متفاوتی از جراحی پرده بکارت در ذیل آورده شده است.:

1- هایمنو پلاستی

این روش، اساسا یک نوع عمل جراحی زیبایی است که برای ترمیم پرده بکارت پاره شده، و به خاطر دلایل شخصی، انجام می شود. پرده بکارت از طریق انجام عمل جراحی، دوباره بسته شده، که باعث بروز خونریزی بعد از مقاربت می شود. بعضی افراد ممکن است این روش را به دلایل شخصی یا بدون ضرورت و بخاطر عقاید مذهبی شان انجام دهند. همچنین ممکن است این نوع عمل جراحی را بعد از تجاوز به عنف، انجام دهند.

پاره شدن پرده بکارت

2- هایمنوکتومی یک روش ترمیم پرده بکارت

این روش جراحی، برای باز کردن پرده های ایم پرفوره (پرده های بدون سوراخ)، میکرو پرفوره (پرده هایی که کاملا روی واژن را می پوشانند و سوراخ بسیار کوچکی دارند) و پرده های بکارت از نوع دو سوراخ و تیغه دار، بکار می رود. معمولا پرده ای که از لحاظ آناتومی مشکلی نداشته باشد، در طی اولین مقاربت جنسی یا استفاده از تامپون، بدون ایجاد زخم زیادی، کش آمده و پاره می شود.

نگرانی اینجاست که در امتداد پرده بکارت، یک شریان وجود دارد که می تواند منجر به خونریزی زیادی شود. عمل جراحی هایمنوکتومی، ریسک خونریزی را کاهش داده و این امکان را به وجود می آورد که مایعات و خونی که در داخل واژن هستند، راحت تر تخلیه شوند.

5 تا 6 هفته بعد از ترمیم، بافت واژن ترمیم یافته و بهبود می یابد. بیمارانی که عمل ترمیم را انجام داده اند، ممکن است فعالیت جنسی را شروع کنند که قاعدتا پرده، دوباره پاره خواهد شد.

بیشتر افرادی که برای ترمیم بکارت اقدام می کنند، به خاطر انتظارات مذهبی و فرهنگی که همسران آینده آنها خواهند داشت، مبادرت به این کار می کنند. چنانچه می خواهید بدانید که آیا علامت و نشانه ای از این عمل باقی می ماند یا خیر، باید گفت که معمولا نشانه ای از اینکه پرده بکارت مورد ترمیم واقع شده، به جا نمی ماند.

هزینه عمل ترمیم بکارت

برای بیشتر زنان، این عمل جراحی به دلایل مختلف مذهبی و شخصی، ضروری و لازم به نظر می رسد، اما معمولا چنین عمل هایی توسط بیمه و برنامه های مراقبت بهداشتی دولتی، تحت پوشش قرار نمی گیرند و ممکن است هزینه آن از محدوده قیمت خود خارج شده و افزایش پیدا کند.

به همین علت، بیمارستان های مختلف، گزینه های متعدد مالی را در اختیار افراد قرار می دهند تا اضطراب و نگرانی مرتبط با هزینه ها را کاهش دهند تا این عمل جراحی برای افراد قابل دستیابی و مقرون به صرفه باشد.

طبق گفته دکتر جد. اچ. هاروویتز ( Jed H.Horowitz. MD,FACS)  هزینه ترمیم به تجربه پزشک و سطحی که پزشک آموزش دیده و همچنین به محل مطب او بستگی دارد. بیهوشی و استفاده از مراکز جراحی سرپایی، هزینه ها را افزایش می دهند.

این نکته ضروری است که پزشک جراحی را پیدا کنید که در زمینه هایمنو پلاستی، دارای بورد تخصصی باشد و در این زمینه تجربه کافی داشته باشد.

پاره شدن پرده بکارت

کپسول های پرده بکارت مصنوعی

پرده مصنوعی، برای ایجاد خونریزی مصنوعی، در زمانی که زن باکرگی خود را از دست داده است، به کار می رود. همانطور که از نامش بر می آید، در واقع علائمی از یک پرده بکارت را از خود بروز می دهد. پرده مصنوعی یک بافت مصنوعی است که از محصولی به همین نام یعنی “پرده بکارت مصنوعی” ساخته شده است.

همچنین کپسول هایی وجود دارند که ” قرص های پرده بکارت مصنوعی” نامیده می شوند که داخل واژن حل شده و یک بافت مصنوعی را شبیه سازی می کند.

از آنجایی که انجام یک عمل جراحی، نیاز به بستری شدن در کلینیک دارد و بسیار گران، تمام می شود، پرده بکارت مصنوعی، راه حلی بسیار آسانتر، ارزانتر و راحتتر است که پرده مجدد را فراهم می کند.

چگونه بفهمیم که آیا پرده بکارت سالم است یا نه؟

به یک پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و پزشک به شما خواهد گفت که آیا پرده بکارت شما سالم است یا خیر. اما اگر خودتان خواسته باشید آن را مورد بررسی قرار دهید، ما یک روش ساده را به شما پیشنهاد می دهیم. این مراحل را گام به گام دنبال کنید:

دستان خود را با یک مایع دستشویی ضدعفونی کننده بشوئید. سپس از ضدعفونی کننده استفاده کرده و انگشتان خود را چرب کنید.

اکنون بر روی یک صندلی و روبروی آینه بنشینید. پاهای خود را کاملا  باز کنید و آینه کوچکی را در دست بگیرید و آن را در نقطه مقابل دید خود قرار دهید به گونه ای که بتوانید درون واژن خود را در آینه دستی ببینید. با استفاده از انگشت میانی و انگشت اشاره، لبه هاب مهبل را باز کنید. در این حالت دهانه واژن باز می شود تا بتوانید به وضوح داخل واژن را ببینید.

اکنون قادر به دیدن پرده بکارت خود هستید. دقت داشته باشید که از هیچ گونه ابزاری برای کنجکاوی در داخل واژن استفاده نکنید. اگر چیزی از پرده بکارت باقی مانده باشد، شما شاهد یک بافت نازک هلالی شکل خواهید بود که به سمت سوراخ مقعد، متمایل می باشد یعنی به سمت قسمت تحتانی دهانه رحم که البته از یک زن تا زن دیگر، متفاوت می باشد.

اگر از این طریق موفق به دیدن پرده بکارت خود نشدید، از انگشت میانی خود می توانید استفاده کنید و آن را به آرامی به داخل واژن فرو ببرید. اگر تا وقتی که نیمی از انگشت میانی خود را به داخل واژن فرو میرید، دردی احساس کردید، پس پرده بکارت شما، سالم است اما اگر هیچ گونه دردی را حس نکردید، به این معنی است که پرده بکارت شما از بین رفته است.

اما با وجود تمام این چیزها و هر چه که هست، در رابطه با اینکه آیا در اولین رابطه جنسی خود دچار خونریزی می شوید یا نه، نگرانی نداشته باشید.

پاره شدن پرده بکارت

5 باور غلط در مورد پرده بکارت

در اینجا، 5 باور اشتباه در رابطه با پرده بکارت را ذکر می کنیم که بهتر است برای همیشه از بین بروند.

1- پرده بکارت با رابطه جنسی پاره می شود

این گفته تا حدی درست است اما کل مطلب نیست. خیلی از افراد، در واقع قبل از اینکه برای اولین بار دخول کامل داشته باشند، پرده بکارت خود را از دست می دهند.

دکتر برایتمن می گوید استفاده ا ز تامپون و حتی فعالیت های فیزیکی مثل اسب سواری، ژیمناستیک و دوچرخه سواری، ممکن است به پرده بکارت آسیب بزنند زیرا پرده بکارت بسیار نازک است و نزدیک به دهانه واژن قرار گرفته است و خیلی حساس بوده و مستعد پارگی در دوران کودکی می باشد.

2- وقتی پرده بکارت پاره می شود، خونریزی و آسیب زیادی ایجاد می کند

دکتر برابتمن می گوید برای بعضی افراد، این موضوع صحت دارد. به این دلیل که واژن افراد با یکدیگر فرق دارد و همینطور پرده بکارت از یک فرد تا فرد دیکر متفاوت است. بنابراین همه ممکن است دچار خونریزی زیادی نشوند. بعضی ها در هنگام پاره شدن پرده بکارت، اصلا آن را حس نمی کنند و بعضی دیگر ممکن است که مقدار کمی احساس ناراحتی کنند و متوجه لکه بینی مختصری شوند. در صورتی که تجربه آن برای فردی خیلی سخت باشد یا به مدت طولانی احساس بدی داشته باشد و خونریزی زیادی را نیز تجربه کند. پیشنهاد دکتر برایتمن این است که با پزشک یا متخصص زنان و زایمان، تماس گرفته شود و تحت معاینه قرار بگیرد.

3- پرده بکارت به یک بار پاره می شود و دیگر تمام

دکتر برایتمن می گوید عمل پاره شدن پرده بکارت، اینگونه نیست که یک دفعه و یک باره انجام شده و دیگر تمام شود. ممکن است زمانی که برای اولین بار تامپون را وارد می کنید، پرده بکارت مقداری پاره شود و سپس، وقتی چیز بزرگتری را وارد می کنید، این پارگی بیشتر شود. چیزهایی مثل آلت تناسلی مردانه، وارد کردن چندین انگشت، ویبراتور و غیره. این قضیه نشان دهنده این است که اشخاص نه تنها با اولین دخول جنسی، بلکه در دفعات بعدی رابطه جنسی نیز، شاهد خونریزی خواهند بود و این کاملا طبیعی و نرمال است.

4- اگر پرده بکارت شخصی، پاره باشد به این معنی است که رابطه جنسی داشته است

نه، نه، نه. یک میلیون بار باید بگویم نه. همانطور که دکتر برایتمن می گوید” اصلا، اصلا، اصلا”.

هر کسی که بگوید زنی در گذشته، به علت داشتن رابطه جنسی و  بر اثر پارگی پرده بکارت، خونریزی داشته است، دروغ می گوید و در مورد چیزی که از آن حرف می زند، اطلاعی ندارد. همانطور که دکتر برایتمن توضیح  دارد و همانطور که شما همین الان کلمه به کلمه آن را خواندید، این بافت نازک کوچک به روش های خیلی زیادی، امکان دارد پاره شود که خیلی از آنها اصلا به تمایلات و روابط جنسی، مربوط نمی باشد.

5- اگر برای مدت طولانی، رابطه جنسی نداشته باشید، پرده بکارت خود به خود، ترمیم می شود؟

هرگز شاهدچنین چیزی نخواهید بود. بر طبق گزارشات Planned Parenthood

( سازمان بهداشتی غیر انتفاعی در آمریکا که مربوط به سلامت جنسی افراد است)، حتی اگر هیچ چیزی، به مدت 50 سال، داخل واژن یک زن نشود، لبه های پرده بکارت، به یکدیگر نزدیک نمی شوند.” باکرگی مجدد” واقعیت ندارد.