درد قفسه سینه  chest pain می تواند در هنگام خم شدن فرد به سمت جلو به معنای وجود بیماری هایی مانند سوزش سر دل و آمبولی ریه باشد.  از این رو لازم است در صورت بروز درد در قفسه سینه سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

در این شرایط ، درد در طی برخی فعالیت ها یا حرکات افزایش می یابد. با این حال ، گزینه های درمانی مناسبی در دسترس هستند. درمان سوزش معده شامل تغییر در سبک زندگی و همچنین داروهایی است که اسید معده را خنثی یا از بین می برد. درمان آمبولی ریوی شامل داروهایی است که باعث رقیق شدن خون می شود. برای آگاهی از دلایل و روشهای درمانی درد قفسه سینه هنگام خم شدن به جلو ، این مقاله را مطالعه بفرمایید.

سوزش سردل چیست؟

سوزش سر دل احساس سوزشی است که فرد در پشت استخوان سینه ، گلو یا گردن احساس می کند. هنگام خم شدن ، بعد از غذا خوردن ، دراز کشیدن یا عصر ها ممکن است اغلب بدتر شود. این مشکل در اثر ریفلاکس اسید که به آن ریفلاکس معده و روده نیز گفته می شود رخ میدهد .در این وضعیت محتوای معده در مسیر اشتباه رو به بالا جریان پیدا می کند.  به عبارت دیگر ، اسید معده به جای پایین رفتن از معده به روده ، از لوله مری بالا می رود. مری لوله ای است که غذا را از دهان به معده منتقل می کند.

 

دلایل سوزش سر دل عبارتند از:

داروهای خاص

بعضی غذاها

الکل

بارداری

تغییرات ساختاری معده، مانند فتق هیاتال ، که می تواند دریچه اسفنکتر معده را باز نگه دارد و باعث شود که اسید از معده به مری خارج شود

درمان سوزش  سر دل:

گزینه های درمانی سوزش سر دل شامل تغییر در سبک زندگی و استفاده از دارو است. درمان این بیماری بسیار مهم است زیرا دوره های مکرر این بیماری در طی گذشت زمان باعث ایجاد التهاب و آسیب در مری می شوند.

اصلاح سبک زندگی

توصیه های مربوط به  اصلاح سبک زندگی برای کاهش یا جلوگیری از سوزش سر دل عبارتند از:

خوابیدن در حالتی که قسمت بالای بدن بالاتر از بقیه بدن باشد

ترک سیگار

پرهیز از پوشیدن لباس تنگ یا کمربندهای تنگ

حفظ وزن متوسط

پرهیز از پرخوری

اجتناب از عوامل محرک ، که غذاها ، نوشیدنی ها یا فعالیت هایی هستند که سبب تحریک مشکل می شوند

خوردن وعده های غذایی کم چربی و پروتئین

وعده های غذایی کم حجم تر

غذاها و نوشیدنی هایی که باعث بدتر شدن سوزش سر دل می شوند عبارتند از:

نوشیدنی های گازدار

قهوه

الکل

پیاز

میوه های خانواده مرکبات

شکلات

نعناع

محصولات گوجه فرنگی

غذای تند ، مانند فلفل قرمز یا کاری

غذای چرب ، مانند پیتزا

سایر فعالیت ها یا عواملی که باعث بدتر شدن سوزش سر دل می شوند عبارتند از:

مصرف آسپرین یا ایبوپروفن (موترین)

مصرف برخی از داروها مانند داروهای آرامبخش و فشار خون بالا

داشتن اضافه وزن یا چاقی

دراز کشیدن خیلی زود بعد از غذا

نوشیدن الکل

داروها

برای تسکین سریع و کوتاه مدت از علائم سوزش سر دل ، فرد می تواند از داروهای ضد اسید بدون نسخه استفاده کند ، داروهایی که اسید معده را خنثی می کنند. با این حال ، طبق گزارش آکادمی پزشکان خانواده آمریکا ، این داروها می توانند باعث اسهال یا یبوست شوند ، بنابراین ممکن است بهتر باشد که پزشک به انتخاب داروهای حاوی هیدروکسید منیزیم و هیدروکسید آلومینیوم اقدام نماید .  از آنجا که یکی از این مواد باعث اسهال و دیگری باعث یبوست می شود ، اثرات آن ها یکدیگر را خنثی می کند.

نمونه هایی از آنتی اسیدها عبارتند از:

ماالوکس

مایلانتا

ریوپان

پزشکان ممکن است گاهی اوقات مسدود کننده های هیستامین یا H2 را توصیه کنند ، داروهایی که میزان اسید معده را کاهش می دهند.

برخی از این داروها به نسخه نیاز دارند ، اما برخی دیگر بدون نسخه پزشک در دسترس هستند. نمونه هایی از مسدود کننده های H2 عبارتند از:

سایمتیدین (Tagamet)

فاموتیدین (پپسید)

رانیتیدین (Zantac)

لانزوپرازول (Prevacid)

امپرازول (Prilosec)

ایزومپرازول (نکسیوم)

آمبولی ریوی

آمبولی ریوی انسداد ناگهانی جریان خون در یک سرخرگ در ریه ها است. شایعترین علت آن لخته شدن خون در رگهای پا است که به عنوان ترومبوز وریدی عمیق شناخته می شود ، که این لخته خون  به ریه ها می رود و در یکی از رگ های خونی آن را مسدود می نماید.

علائم شایع عبارتند از:

درد قفسه سینه ، که ممکن است هنگام تنفس عمیق ، سرفه ، غذا خوردن ، یا خم شدن فرد بدتر شود

سرفه کردن خون

تنگی نفس

لب ها یا ناخن های مایل به آبی

این بیماری یک وضعیت تهدید کننده زندگی است که ممکن است منجر به موارد زیر شود:

سطح اکسیژن کم

آسیب دائمی ریه

استرس بر اندامهایی مانند قلب

آسیب به اعضای دیگر که اکسیژن کافی دریافت نمی کنند

درمان آمبولی ریوی

درمان آمبولی ریوی شامل جلوگیری از بزرگ شدن لخته های خون و جلوگیری از تشکیل لخته های جدید است. متداول ترین روش درمانی شامل رقیق کننده های خون است.

از آنجا که داروهای رقیق کننده خون خطر خونریزی را افزایش می دهند ، ممکن است افرادی که از آنها استفاده می کنند لازم باشد اقدامات احتیاطی خاصی را انجام دهند.

به عنوان مثال ، ممکن است لازم باشد برای محافظت از معده خود و به حداقل رساندن خطر خونریزی از دستگاه گوارش ، دارو مصرف کنند.

همچنین ممکن است لازم باشد در انجام برخی فعالیت ها مانند اسکی یا دوچرخه سواری در کوه دقت کنند زیرا این موارد احتمال آسیب و خونریزی آنها را افزایش می دهد.

یک  پزشک متخصص همچنین می تواند یک لوله نازک و انعطاف پذیر را از طریق رگ های خونی وارد کند تا لخته را از ان خارج نماید

چه موقع باید با پزشک تماس بگیرید

کسی که درد قفسه سینه دارد ، باید فوراً به پزشک مراجعه کند ، زیرا این امر می تواند شرایط تهدید کننده زندگی مانند آمبولی ریه یا مشکلات جدی قلبی را نشان دهد.

درمان سریع ممکن است از عوارض و نتایج کشنده جلوگیری کند.

حتی اگر درد قفسه سینه به دلیل سوزش سر دل باشد ، بهتر است با پزشک مشورت کنید ، زیرا دوره های مکرر این مشکل نیز می توانند به مری آسیب برسانند.

بنابر این افرادی که دچار سوزش معده یا آمبولی ریه هستند ممکن است هنگام خم شدن به جلو درد قفسه سینه را بیشتر حس کنند .

تفاوت درد ناشی ازآمبولی ریه با سوزش سر دل :

نکته مهم : درد قفسه سینه ناشی از سوزش سر دل ممکن است بعد از غذا خوردن یا هنگام خوابیدن افزایش یابد ، در حالی که درد قفسه سینه ناشی از آمبولی های ریوی ممکن است در هنگام تنفس عمیق یا خم شدن افزایش یابد. از آنجا که اندام های حیاتی قلب و ریه ها در داخل قفسه سینه است ، فرد باید درد این ناحیه را جدی بگیرد.

مرکز پرستاری مهر آپامه با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.  برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز با شماره 02141124 تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید