Fatty-Liver

 

 

متخصصان می گویند افزایش شیوع چاقی در چند دهه اخیر باعث شده افراد زیادی به بیماری کبد چرب مبتلا شده و کسانی که به بیماری هپاتیت B و C دارند به پیوند نیاز داشته باشند.

 

Ravi Mohanka (جراح) می گوید: در حال حاضر با توجه به تولید واکسن هپاتیت B و داروهای موثری که برای این بیماری و هپاتیت C وجود دارد، شیوع نارسایی کبد ناشی از این دو بیماری در حال کاهش است. بیماری کبد چرب می تواند به سرطان منجر شود، و سرطان کبد علت عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است.

او اضافه می کند: اگر میزان صدمه به کبد با تغییر در سبک زندگی کنترل نشود، ممکن است به تدریج به سیروز کبدی(التهاب شدید کبد) منجر شده و نیاز به پیوند کبد باشد.

کبد دومین عضو بزرگ بدن است، که زیر قفسه سینه در سمت راست بدن قرار دارد، و خیلی از وظایف مهم در بدن را به عهده دارد. کبد هر چیزی که میخورید و مینوشید را به انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن تبدیل می کند، همچنین مواد مضر خون را از بین می برد.

متخصصان می گویند در حال حاضر بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFL) یکی از شایع ترین دلایل ابتلا به بیماری مزمن کبدی است که میتواند توسط چاقی، استفاده از غذاهای بد، ورزش نکردن، دیابت و کلسترول بالا ایجاد شود.

YogeshBatra می گوید: در چندین تحقیق دیده شده که نزدیک به 20 درصد از جمعیت عمومی از بیماری NAFL رنج می برند. این رقم در بیماران چاق و دیابتی به میزان 80 درصد افزایش پیدا کرده است.

او اضافه می کند: حامل هپاتیت B در 2 تا 4 درصد مردم و حامل هپاتیت C در حدود 1.5 درصد وجود دارند. از این رو به تدریج بروز کبد چرب افزایش پیدا می کند، و حتی ممکن است این بیماران به پیوند عضو نیاز پیدا کنند.

RajnishMongaمی گوید: کبد چرب ، تجمع چربی در سلول های کبدی است. کبد چرب ممکن است با تورم کبد (التهاب) مرتبط باشد و در برخی بیماران به مرگ آهسته سلول های کبد، زخم و در نهایت سیروز منجر شود.

Batra توضیح می دهد که سونوگرافی به راحتی بیماری را تشخیص می دهد. برخی بیمارانی درد و بیحالی نامشخصی دارند. اولتراسوند بیماری را تشخیص می دهد، MRI کمی تخصصی تر است، و تشخیص نهایی و طبقه بندی توسط نمونه برداری از کبد انجام می شود.

در حالی که پزشکان می گویند بیماری از نسل قبل به شخص منتقل نمی شود، اشاره می کنند که الگوهای رژیم غذایی در خانواده ها معمولا یک جور است.

Mongaمی گوید: افرادی که در مرحله آخر بیماری کبد قرار دارند و امید به زندگی در آنها کمتر از یک سال است، تنها گزینه قابل انجام برای آنها پیوند کبد است.

 

 

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.