مشاوره زیبایی
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه
کلینیک سیب سبز
کلینیک سیب سبز
آفر ویژه برای پکیجها
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو

تقریبا می شود گفت پایه ی سفره های افطار و سحر در ماه رمضان، زولبیا و بامیه است و بیشتر افراد علاقه ی زیادی به آن دارند. ولی زولبیا و بامیه دارای ضرراتی است که خیلی بیشتر از فواید آن می باشد و باید مطالعه ی بیشتری در این زمینه انجام شود. در این مقاله روش طبخ زولبیا و بامیه نیز آورده شده است. با دکتر سلام همراه باشید.

زولبیا بامیه یک خوراکی ایرانی است که به اشکال دیگر و با روش طبخ متفاوت در سایر کشورهای آسیایی به ویژه در زمان ماه رمضان تهیه می‌شود.

زولبیا بامیه باید در جعبه‌هایی به فروش برسد که این جعبه‌ها از سازمان غذا و دارو مجوز های بهداشتی لازم را دریافت کرده و بر روی بسته بندی جعبه‌ها آرم سازمان غذا و دارو باشد در غیر این صورت از مصرف آن‌ها پرهیز شود.

از فواید زولبیا بامیه فقط می‌توان به این اشاره کرد که برای لحظات اول بعد از افطار به جهت اینکه دارای قندهای ساده بالایی است، یک تا دو عدد توصیه به مصرف می‌شود و این قندهای ساده سریع شکسته می‌شوند و قند خون مورد نیاز را سریع بالا می‌برد.

فواید و مضرات زولبیا بامیه

بر عکس فواید که مختصر است، مضرات آن بیشمار است و می‌توان به کالری بالای آن که منجر به افزایش وزن و ناراحتی‌های متعاقب آن می‌شود، اشاره کرد. همچنین با توجه به اینکه قندهای ساده آن بالاست، به همین دلیل اصلا به بیماران دیابتی و همچنین افراد عادی بجز در همان لحظات اولیه افطار توصیه نمی‌شود؛ چراکه قندهای ساده در بدن سریع به چربی تبدیل می‌شوند. این شیرینی‌ها درون روغن بطور غوطه‌ور سرخ می‌شوند و از همه مهم‌تر اینکه احتمال دارد از روغن‌های نامناسب برای طبخ آن استفاده شود. در نتیجه با وجود آنکه چربی بالایی دارند، مواد مخاطره‌آمیز برای سلامتی مانند پراکسید و اسیدیته نیز دارند. توصیه می‌شود که در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط شود و به یک الی ۲ عدد در روز اکتفا کنید.

روش طبخ زولبیا بامیه

۱- ابتدا زعفران را در یک کاسه با مقداری آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید تا رنگ آن کاملاً باز شود.

۲- در یک قابلمه کوچک حدود یک فنجان سر پر شکر به همراه یک دوم فنجام آب ریخته و اجازه دهید تا به دمای جوش برسد. مطمئن شوید که محلول کاملاً یکدست شود و به دلیل حرارت بیش از حد نسوزد و قهوه‌ای نشود. پس از قوام آمدن شربت مقداری گلاب و زعفران به آن اضافه کنید وپس از ۳ دقیقه جوشیدن، شعله را خاموش کنیدو اجازه دهید تا محلول سرد شود.

۳- دریک ظرف دیگر یک فنجان آب به همراه مقداری شکر و کره را مخلوط کرده و اجازه دهید تا کره آب شود و یک محلول یکدست تشکیل شود.

۴- دریک تابه با حرارت کم یک یا دوفنجان آرد بسته به میزان مورد نظر تهیه زولبیا و بامیه را با مقدارکمی کره حرارت دهید تا تبدیل به یک گلوله خمیری شود و سپس از روی حرارت آن را بردارید تا در دمای اتاق سرد شود.

۵- هنگامی که خمیر به دمای اتاق رسید و کاملاً سرد شد آن را داخل یک کاسه بزرگ منتقل کرده و دو عدد تخم مرغ را به آن اضافه کنید، هربار یک تخم مرغ اضافه کنید تا خمیر انسجام خود را از دست ندهد، خمیر در این حالت بسیار چسبناک است، می‌توانید در این مرحله از همزن برقی استفاده کنید تا خمیر یکدستی تهیه شود.

۶- در یک تابه لبه دار مقدار زیادی روغن ریخته اجازه دهید تا روغن داغ شود.

۷- در این مرحله خمیر را به داخل قیف ریخته با سر مورد نظر خود به سرعت داخل ظرف حاوی روغن داغ بریزید. می‌توانید بسته به اندازه تابه تک تک زولبیا و بامیه‌ها را درآن شکل دهید یا همزمان چند بار از قیف استفاده کنید، نکته قابل توجه اینکه فاصله زولبیا و بامیه‌ها باید از هم زیاد باشد تا به هم نچسبند.

۸- پس از سرخ کردن هر دو روی زولبیا و بامیه‌ها (هر طرف بین دو الی سه دقیقه)، با استفاده از یک کفگیر به آرامی آن را از کاسه خارج کرده تا روغن اضافی از آن گرفته شود، سپس به سرعت و قبل از سرد شدن خمیر آن را در ظرف شربت وارد کنید تا شیرین شود.

۹- این مراحل را برای تمامی خمیر انجام دهید تا شربت و خمیرتمام شود.

در این زمان زولبیا بامیه شما آماده است و می‌توانید از آن به عنوان تزئین سفره و یک خوراکی خوشمزه در سفره‌های افطار و مهمانی‌ها استفاده کنید.

قیمت زولبیا بامیه

رئیس اتاق اصناف ایران اعلام کرد: براساس مصوبه سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قیمت هر کیلوگرم زولبیا بامیه ماه رمضان امسال از نوع درجه یک ۱۲۰ هزار ریال و درجه دو ۱۱۵۵ هزار ریال است. قیمت زولبیا بامیه سال گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار ریال بود که امسال این نرخ با هشت درصد رشد به ۱۱۵ تا ۱۲۰۰ هزار ریال رسیده است که حدود یک هزارریال افزایش نشان می دهد. قیمت های پیشنهادی اتحادیه قنادان برای هر کیلوگرم زولبیا و بامیه به کمیسیون اتاق اصناف بیش از این بود که پس از بررسی و آنالیز کارشناسی این نرخ تصویب و ابلاغ شد. قیمت زولبیا و بامیه در سطح شهرهای مختلف متفاوت است اما به طور معمول نرخ این محصول در شهرهای بزرگ مشابه تهران تعیین می شود.

غذای مناسب برای وعده سحری

افطار

وعده غذایی سحری

نبض ما

5 1000
ارسال شده در 15 خرداد 1396 توسط با موضوع تغذیه
کد کم چیست؟

کدکم می تواند از دندان ها اسکن سه بعدی بگیرد و در همان لحظه اقدام به ساخت کل یا بخشی از دندان با ظرافت فوق بالا نماید.

اطلاعات بیشتر
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x