مشاوره زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
پیرایه
پوست، مو و زیبایی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
چشمخانه، ساختمان پزشکان
کلینیک چشمخانه
به روز ترین تجهیزات و دانش چشم پزشکی
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
کلینیک ارتوپدی سپید
کلینیک ارتوپدی سپید
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
کلینیک ره یا
دکتر امید رحمانی
پزشک پوست مو زیبایی كاسمتولوژيست از فرانسه
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
متخصص جراح پلاستیک و زیبایی

نشاسته مقاوم در چه موادی وجود دارد نشاسته مقاوم چیست نشاسته مقاوم لاغری با نشاسته مقاوم رژیم لاغری چگونگی کاهش وزن با نشاسته مقاوم

تقریبا همه رژیم‌های لاغری به شما توصیه می‌کنند که مصرف کربوهیدرات‌ها را به حداقل برسانید. اما بسیاری از غذاها، و بخصوص انواع خوشمزه آنها، حاوی کربوهیدرات هستند و شاید به همین دلیل هم رعایت رژیم‌های لاغری برای بسیاری از ما کاری دشوار و ملالت‌آور به حساب می‌آید. اما اگر به شما بگوییم محققان موفق شده‌اند با روشی جدید محتوی کالری کربوهیدرات‌ها را بدون ایجاد تغییر در مزه آن‌ها تا نصف کاهش دهند چطور؟

اسم این قهرمان جدید نشاسته مقاوم است و نوعی از کربوهیدرات است که بدن قادر به جذب آن نیست و در نتیجه باعث کاهش محتوی کالری بدون تغییر در طعم غذا می‌شود. در نتیجه می‌توانید بدون آنکه از لذت مزه خوب غذاهای سرشار از کربوهیدرات‌ها محروم شوید وزنتان را هم کاهش دهید. برای آشنایی بیشتر با این کربوهیدرات جادویی و خواص آن با ما همراه باشید.

نشاسته مقاوم چیست و در چه غذاهایی وجود دارد؟

اخیرا محققان سریلانکایی موفق به کشف روشی شده‌اند که می‌تواند محتوی کالری برنج را تا 50% کاهش دهد، بدون آن که تغییری در طعم آن ایجاد کند. برای این کار کافی است برنج را با کمی روغن پخته و سپس اجازه دهید تا طی چند ساعت سرد شود. به این صورت محتوی نشاسته مقاوم در برنج افزایش یافته و خاصیت چاق‌کنندگی آن کاهش پیدا می‌کند، چرا که بدن قادر به هضم آن نیست. این روش احتمالا برای سایر غذاهای سرشار از کربوهیدرات مثل جو پرک، سیب‌زمینی، پاستا و ماکارونی هم موثر است و می‌تواند بدون تغییر طعم غذا کالری آن‌ها را کاهش دهد.

دلیل این خاصیت اعجاب‌آور نشاسته مقاوم را هم باید ذات دوگانه آن دانست که همزمان هم نشاسته و هم فیبر خوراکی است. هر چند نشاسته مقاوم ساختار شیمیایی نشاسته را دارد، اما مثل فیبر عمل می‌کند و بدون جذب شدن از سیستم گوارشی عبور می‌کند. بدن ما نمی‌تواند نشاسته مقاوم را به انرژی تبدیل کند و به همین دلیل هم این نوع نشاسته محتوی کالری پایین‌تری دارد. نشاسته مقاوم به صورت طبیعی در خوراکی‌هایی مثل عدس، انواع لوبیا، نخود سبز، جو، موز سبز و انواع بخصوصی از ذرت وجود دارد. همچنین صنایع غذایی فرآیند‌های شیمیایی صنعتی برای تبدیل نشاسته‌های معمولی، مثل گندم، به نشاسته مقاوم توسعه داده‌اند و در آینده بیشتر شاهد حضور این نشاسته جدید در مواد غذایی آماده خواهیم بود.

نشاسته مقاوم در چه موادی وجود دارد نشاسته مقاوم چیست نشاسته مقاوم لاغری با نشاسته مقاوم رژیم لاغری چگونگی کاهش وزن با نشاسته مقاوم

آیا واقعا می‌تواند باعث کاهش وزن شود؟

از نظر علمی قاعدتا مصرف نشاسته مقاوم، به دلیل هضم کندتر و محتوی کالری پایین‌تر، باید باعث کاهش وزن شود. تحقیقات فراوانی در این زمینه انجام شده که همگی بر نقش موثر این نشاسته در کاهش وزن تاکید می‌کنند. برای مثال در یک تحقیق مشخص شد که وجود 5% نشاسته مقاوم در کربوهیدرات مصرفی روزانه می‌تواند باعث افزایش سرعت سوخت‌ و ساز چربی به مقدار 20 تا 25 درصد شود. همچنین ثابت شده که نشاسته مقاوم باعث کاهش شدت جهش انسولین خون پس از خوردن غذا می‌شود و همین باعث تقویت چربی‌ سوزی و کاهش ذخیره چربی در بدن می‌شود. در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که تحقیقات متعددی به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف این نوع نشاسته می‌تواند باعث کاهش حس گرسنگی در طول روز و پیشگیری از پرخوری شود.

برای این که بیشتر نشاسته مقاوم مصرف کنیم باید چکار کنیم؟

همان‌ طور که اشاره کردیم بهترین، ساده‌ترین و احتمالا ارزان‌ترین روش برای تولید نشاسته مقاوم سرد کردن غذاهای سرشار از نشاسته  (مثل پاستا، برنج و سیب‌زمینی) در یخچال پس از پخت است. کافی است غذای خود را بعد از آماده شدن به مدت چندین ساعت در یخچال نگهداری کرده و بعد اقدام به سرو آن کنید. این تغییر دما باعث می‌شود تا مقداری از نشاسته موجود در این غذاها تبدیل به نشاسته مقاوم شود. متاسفانه روش یکسان و فرمول دقیقی برای این کار وجود ندارد؛ نتایج برخی تحقیقات ماندن غذا در یخچال در طول شب را به عنوان زمان مناسب برای ایجاد نشاسته مقاوم معرفی می‌کنند، درحالی که برخی دیگر چند دقیقه خنک‌ شدن بعد از پخت را کافی می‌دانند. نکته مهم در این بین تغییر دمایی است که حداقل باعث تولید مقداری نشاسته مقاوم در غذای شما می‌شود، به‌ علاوه اطلاع دقیق از مقدار این ماده در غذا بدون تجهیزات آزمایشگاهی ناممکن است.

بیشتر تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از روش‌های پخت آهسته مثل آبپز یا کبابی کردن نسبت به شیوه‌های پرسرعت‌تر و قوی‌ تری مثل استفاده از مایکروفر می‌تواند منجر به تولید نشاسته مقاوم بیشتری در غذا شود.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

هر گونه کپی برداری با ذکر نام و منبع سایت دکتر سلام مجاز می باشد.


در این باره بیشتر بخوانید: چند نکته ساده برای داشتن رژیم سالم تر


 

5 1000
ارسال شده در 11 شهریور 1396 توسط با موضوع پزشکی
سیب سرخ
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x