دکتر ادیب: نویگیشن روشی نوین در کاشت ایمپلنت

نویگیشن دکتر ادیب

نویگیشن چیست؟

نویگیشن از روش های نوین در عرصه کاشت ایمپلنت است. در این روش طراحی و کاشت به صورت کاملا دیجیتالی صورت میگیرد.این روش نسبت به روش های سابق مزایای زیادی دربر دارد. می خواهیم به بررسی ویژگی های این فناوری جدید بپردازیم با ما همراه باشید.

بومی سازی و منتقل کردن دانش فنی تکنولوژی کاشت ایمپلنت به صورت کاملا دیجیتال (DIOnavi) به منظور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور، به وسیله یک تیم تحقیقاتی در کشورمان انجام شد.

با کمک این روش، تمامیی فرآیند جراحی با استفاده از فایل قالب دیجیتال یا همان اسکن دهان متقاضی و فایلCBCT فک کامل وی  در نرم افزار، فرآیند شبیه سازی صورت میگیرد و سپس، مناسب ترین موقعیت کاشت ایمپلنت با استفاده از کیفیت استخوان فک بیمار و جای قرارگیری سینوس یا عصب معین می شود و طرح نهایی به وسیله متخصص فک و صورت یا جراح لثه، تایید می شود.

نویگیشن دکتر ادیب

این فناوری ویژگی هایی را برای داندانپزشکان و بیماران دربردارد که  از جمله ویژگی های آن برای بیماران می توانیم به راحتی قبل و بعد از جراحی برای متقاضی تخفیف صدای گوش خراش موتور ایمپلنت در زمان جراحی )، کم شدن زمان مراقبت های پس از جراحی به خاطر برش ندادن لثه و بخیه نزدن آن ، دستیابی به زیبایی با کاشت و قرار دادن روکش ایمپلنت در 1 جلسه و کم شدن تعداد جلسات مراجعه به کلینیک جهت انجام ایمپلنت از هفت به سه جلسه اشاره کرد.

از طرف دیگر این روش برای دندانپزشکان هم مزایای زیادی به همراه دارد که موجب بالارفتن قدرت و دقت دندانپزشک برای تشخیص و پیش بینی مرحله های درمان و دریافت نتیجه مطلوب از جراحی بدون برش بافت نرم(لثه)، طراحی جایابی درست و ایمن ایمپلنت پیش از جراحی و کم شدن خطر آسیب به سینوس و اعصاب فک، ایمپلنت گذاری با اطمینان خاطر و درصد موفقیت بالا حتی برای افراد سالمند، افراد مبتلا به عارضه های سیستمیک مثل  قند خون، اختلالات فشارخون و غیره می شود.

این فناوری در کنگره دندان پزشکان ایران در نمایشگاه بین المللی تهران، معرفی شد.

این پزشک با بیان اینکه غالبا هیچ عمل جراحی در دنیا وجود ندارد که به وسیله جراحان فک و صورت ایران میسر نباشد، اظهار کرد: تنها محدودیتی که بعضا وجود دارد در اختیار نبودن سخت افزارها و نرم افزارهای به روز است که به نام تکنولوژی های تازه در بازار دنیا وارد می شوند و به دلیل تحریم بودن و گرانی اغلب قابل دسترسی نیستند.

وی اذعان کرد: علیرغم این مصائب همکاران ما موفق شدند از این تکنولوژی ها استفاده کرده  و اکثر اعمال جراحی را با کمک تکنولوژی هایی مثل نویگیشن و نرم افزارهای بازسازی و ایمپلنتولوژی دیجیتال و از این دست  انجام دهند.

وی  ادامه داد: زمانی بود که ما جراح به میزان کافی در سطح کشور نداشتیم و خدمات جراحی فک و صورت در دسترسی مردم نبود ولی اکنون در تمامی استان های کشور جراح هست که از نظر سطح آموزش و پژوهش پیشرفت قابل توجهی داشته اند.

نویگیشن دکتر ادیب

رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: تمام جراحی های جدیدی که در دنیا ارائه  شده و وجود دارد در کشور ما نیز صورت میگیرد و تنها معضل موجود امکانات می باشد که نیاز به سرمایه گذاری در این زمینه دارد.

بیات ضمن اشاره به اینکه وقتی که ما دوره تخصصی خود را سپری میکردیم این رشته محدودیت زیادی داشت ولی امروز در دنیا این رشته به صورت گسترده مشاهده می شود  که حتی بیمارستان های خصوصی برای آن ساخته شده است که قسمت های مختلف و امکانات بسیار وسیعی در بردارد.

این پزشک با گلایه از اینکه هنوز جراحان فک وصورت در کشورمان با امکانات کمی مشغول به کار هستند اذعان داشت: اگر چه در برخی دانشگاه‌ها تلاش‌هایی صورت گرفته و امکاناتی فراهم آمده است اما بسیار محدود بوده و برای تامین احتیاج مردم ضروری است تا سرمایه گذاری دراین حوزه صورت بگیرد  و خدمت رسانی مناسب تری فراهم شود.