دکتر منیره تهرانی: لامینت، روشی برای زیباسازی دندان ها

لامینت دکتر منیره تهرانی
لامینت دندان به شما این امکان را می دهد که از زیبایی دندان ها و لبخندتان لذت ببرید. این متد از جدیدترین و پیشرفته ترین روش های زیبایی دندان است و بسیار مورد توجه دندانپزشکان است. در این مطلب شما را با اطلاعاتی در مورد این روش آشنا خواهیم کرد.

لامینیت چیست؟

لامینیت لایه بسیار نازک صدفی است که به سطح خارجی دندان چسبانده و باند می شود و جلوه ای کاملا طبیعی و زیبا به دندان ها می بخشد. دندان طبیعی از مینا، عاج و قسمت پالپ تشکیل شده است. مینای دندان مانند شیشه اطراف عاج را می پوشاند. قسمت اعظم بافت دندانی از عاج تشکیل شده است. گاهی به دلایل متعددی مانند تغییر رنگ، سایش، شکستگی یا بد فرمی جزئی دندان ها تمایل به انجام لامینیت داریم که در این صورت در بعضی مواقع سطح مینایی دندان تا حدی برداشته می شود. بعد از اتمام لامینیت، دندان های مشکل دار دارای زیبایی طبیعی، زیبا و شفاف می شوند. لایه نازک لامینیت می تواند به ۲ صورت با ۲ ماده خاص روی سطح خارجی دندان ساخته و باند شود.

چه زمانی می توان لامینیت را به کار برد؟

– زمانی که قصد مرتب کردن جزئی دندان های قدامی را دارید، گاهی می توان از لامینیت استفاده کرد.

– با لامینیت می توان فواصل بین دندان ها را پر ساخت.

– زمانی که دندان ها دارای ترک خوردگی، سایش و حتی شکستگی لبه دندانی هستند می توان لامینیت را به کار برد.

– زمانی که دندان ها به دلایل مختلفی به شدت تغییر رنگ داده و ظاهری نازیبا به دهان می دهند، می توان زیبایی دندان های خود را با کمک لامینیت به آنها باز گردانید.

لامینیت به منظور تصحیح خط لبخند نیز کاربرد دارد.

مراقبت از لامینت دندان

دکتر منیره تهرانی گفت: اگر از لمینیت دندان به خوبی مراقبت نکنید، باید منتظر ترک خوردن و شکستگی یا جدا شدن آن باشید. رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم و دوره‌ای به دندانپزشک و حداقل دو بار جرم‌گیری در سال برای افزایش استحکام و طول عمر لامینت ضروری است. به علاوه باید از جویدن یا گاز زدن چیزهای سختی مانند آجیل و یخ خودداری کنید.

 آیا انجام لامینت عوارض جانبی هم دارد؟

لامینت دکتر منیره تهرانی

عوارض احتمالی لامینت عبارتند از:

۱- حساسیت تاخیری پس از درمان

مانند هر ترمیم دیگری احتمال ایجاد حساسیت به سرما و گرما پس از درمان وجود دارد که البته پس از گذشت مدت زمان کوتاهی این مشکل برطرف می‌شود.

۲- شکستگی لامینت

دکتر منیره تهرانی افزود: اگر اصول اولیه انتخاب بیمار برای درمان لامینت به درستی مورد نظر قرار گرفته باشد و بیمار هیچ گونه کنترااندیکاسیونی در مورد درمان لامینت نداشته باشد احتمال شکستگی ترمیم بسیار کاهش می‌یابد اما از بین نمی‌رود. چون در طول عمر درمان لامینت بیمار نقش اساسی ایفا می‌کند. بیمار باید از برخی عادات غذایی خود مانند گاز زدن غذاهای سفت، جویدن یخ و… خودداری کند تا طول عمر درمان افزایش یابد. اما در صورتی‌که لامینت کامپوزیتی یا سرامیکی دچار پریدگی شود، با کامپوزیت فابل ترمیم و اصلاح است.

۳- تغییر رنگ لبه‌ای لمینت

تغییر رنگ لبه‌ای در لامینیت در طی زمان کاملا بستگی به مواد رنگی مورد مصرف بیمار مانند چای، قهوه و یا کشیدن سیگار دارد. به عبارتی هرچه این مواد بیشتر مصرف شود احتمال تغییر رنگ در لبه‌های لامینت بیشتر است و اگر بیمار مصرف مواد رنگی را کم کند قابل پیشگیری است.