مصرف میوه نیز حدو حدودی دارد و باید با توجه به کالری آن ها مصرف شود اگر جزو علاقه مندان به مصرف میوه هستید پیشنهاد می کنیم در خوردن میوه زیاده روی نکنید برخی نکات را در زمینه مصرف میوه باید در نظر بگیرید که درادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد .با ما همراه باشید .

برخی افراد برای آن‌ که کمتر غذا بخورند یا از میزان چربی و سموم بدن بکاهند به خود عادت داده اند که در برنامه غذایی روزانه از بیشترین حجم میوه استفاده کنند، اما باید این نکته را فراموش نکنید که میو ه ها قند بالایی داشته و مازاد این قند می‌ تواند به مرور زمان تری‌ گلیسیرید را بالا ببرد و یکی از عوامل ابتلا به کبد چرب شود.

متخصصان مصرف بیش از نیم کیلوگرم میوه را در طول روز توصیه نمی‌ کنند.

لازم است بدانید بخش اعظم میوه‌ ها از ویتامین و املاح معدنی تشکیل شده و تقریبا از نظر مواد حیاتی هم چون چربی، مواد نشاسته‌ ای و پروتئینی فقیر هستند و می‌ توانند به مرور زمان بدن را دچار کاستی‌ هایی ‌کنند و سبب بروز برخی بیماری‌ ها شوند.‌ در نتیجه هیچ گاه خود سرانه به مصرف بیش از حد میوه و سبزی یا پیروی از رژیم‌ های گیاه خواری اقدام نکنید و بدانید در یک برنامه غذایی سالم باید همه گروه‌ های غذایی را بگنجانید. تا زمانی که سالم هستید اگر متعادل بخورید می‌ توانید از هر غذایی که محبوب دلتان است میل کنید، پس زیاد سخت نگیرید.

♦ میوه را جایگزین شام نکنید

اما آیا می‌شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ در وعده شام می‌توان از سهم بیشتر سبزی استفاده کرد، اما مصرف زیاد میوه توصیه نمی‌ شود. سبزی‌ ها در مقایسه با میوه‌ ها کالری و قند کمتری دارند و با وجود این‌ که از نظر مواد مغذی با میوه‌ ها مشابه نیستند، اما برابری می‌ کنند. ‌میوه‌ ها حاوی قندهای ساده‌ ای همچون گلوکز و فروکتوز هستند که در دراز‌مدت مقاومت بدن را به ترشح انسولین افزایش داده و سبب بروز اضافه وزن و دیابت نوع دو می‌ شوند.

از طرف دیگر قند ساده میوه‌ ها باعث بالا رفتن ناگهانی قند خون و ترشح بیش از حد انسولین و سپس افت قند خون و گرسنگی بیشتر می‌ شود و تازه آن زمان است که فرد متوجه می‌ شود میوه دوای گرسنگی‌ اش نیست و تازه خود را برای خوردن یک شام کامل و مفصل آماده می‌ کند.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: مصرف میوه زمان بیماری