miscarriage-causing-foods-3

 

آیا خانم های باردار مجاز به مصرف جگر هستند یاخیر؟این ماده غذایی چه تاثیراتی بر بدن آن ها  میگذارد آیا می تواند برای جنین خطری ایجاد کند نقص در جنین می تواند ناشی از مصرف جگر توسط مادر به وجود بیاید وجود ویتامین آ در جگر برای جنین بسیار خطرساز و مشکل آفرین خواهد بود.

  خوردن جگر در دوران بارداری به دلیل مقادیر زیاد ویتامین A می‌تواند برای جنین خطرناک باشد و موجب سقط جنین شود. دوران بارداری یکی از دوران حساس برای مادر و جنین است که نیازمند مراقبت‌های ویژه‌ای است و باید دستورات پزشک متخصص توسط مادر باردار رعایت شود تا سبب جلوگیری از صدمه به خود و جنینش شود و به همین منظور در این دوران نکات ویژه‌ غذایی باید رعایت شود که خوردن انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها از جمله آن است، البته در این دوران نزدیکان زن باردار نیز تجویزهایی برای وی می‌کنند که برخی از آنها از روی ناآگاهی صورت می‌گیرد و سبب بروز مشکلاتی برای جنین و مادر می‌شود و از جمله این موارد، تجویز خوردن جگر برای مادر است که سرشار از ویتامین بوده و البته این تجویز خودسرانه برخی از اطرافیان زن باردار در شرایطی صورت می‌گیرد که پزشکان به شدت زنان باردار را از خوردن جگر منع می‌کنند. مصرف بیش از حد جگر به دلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامین A می‌تواند سبب نقایص بدو تولد در جنین شود.

 

در همین راستا فرزانه جابری با اشاره به اینکه خوردن جگر یک بار در ماه برای خانم‌های بارداری که از قبل به خوردن جگر عادت داشته‌اند، موردی ندارد، اظهار کرد: اگر خانم بارداری در این دوران از خوردن جگر پرهیز کند بسیار خوب است. وی با بیان اینکه خوردن جگر در دوران بارداری به دلیل ویتامین A سبب نقایص در نوزاد می‌شود، گفت: لازم به ذکر است که ویتامین A  در مواد غذایی دیگری چون هویج وجود دارد، اما در این نوع ماده غذایی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

 

1. استفاده مقدار زیاد میوه و سبزیجات در دوران بارداری

شرافت در مورد رژیم غذایی افزود: رژیم غذایی معتدل در دوران بارداری از مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه تشکیل می‌شود. وی در ادامه در مورد تعداد وعده‌های غذایی تصریح کرد: با پیشرفت حاملگی تعداد وعده‌های غذا را بیشتر و مقدار هر وعده را کمتر کنید زیرا با این کار هضم غذا بهتر می‌شود، انقباض‌های روده‌ای در طول حاملگی آهسته‌تر می‌شوند و در نتیجه تخلیه معده با سرعت کمتری صورت می‌گیرد و نباید بیش از حد پر شود.

 

این متخصص زنان و زایمان در مورد خوردن جگر و مواد غذایی حیاتی در دوران بارداری تاکید کرد: از خوردن جگر در دوران بارداری پرهیز شود، زیرا با وجود مقادیر زیادی ویتامین A که در این ماده غذایی وجود دارد سقط جنین را به دنبال دارد و پروتئین‌ها، کالری‌ها، فیبر، مایعات و ویتامین‌ها در دوران بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

 

2. افزایش ۹ تا ۱۴ کیلوگرم اضافه وزن در زنان باردار

همچنین میترا شرافت در این زمینه با توجه به حساسیت‌های موجود این ماده غذایی برای زنان باردار تاکید کرد: خانم‌های حامله به طور میانگین ۹ تا ۱۴ کیلوگرم اضافه وزن پیدا می‌کنند که قسمت اعظم آن در هفته ۲۴ حاملگی روی می‌دهد که نیمی از افزایش مزبور را جنین، جفت و مایعات تشکیل می‌دهند.

 

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه رعایت رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد، افزود: در خانم‌هایی که کمتر از مقدار توصیه شده از کالری‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده می‌کنند احتمال به دنیا آوردن نوزادی کم وزن بیشتر است. وی ادامه داد: سقط خود به خود و مرگ نوزاد در زنانی که افزایش وزن به نسبت زیادی در دوران حاملگی دارند کمتر است و نوزادان متعلق به این مادران در هنگام تولد وزن بیشتری دارند، همچنین دیده شده که وضع حمل طولانی با چگونگی رشد رحم و تغذیه مادر در دوران بارداری ارتباط مستقیم دارد.

http://www.salamaneh.com

ارسال شده در 18 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه , زنان و زایمان , مراقبت های دوران بارداری

پیشنهاد سردبیر

  • اهمیت دریافت روغن ماهی
  • تصاویری از نردبان انگشتان فیزیوتراپی
  • رقص هایی که پایین تنه را خوش فرم میکند
  • منبع اصلی ایجاد عفونت در خانم ها
  • چاقی ، معضل بزرگ در نوزادان
  • التهاب لوزه ها ( عفونت لوزه سوم) علل، علائم، انواع
  • راز و رمزهای موثر برای کسب موفقیت
  • چگونه از حرفهای خواستگار مطمئن شویم
  • درمان نوین و کاربردی برای عفونت در سیستم شنوایی
  • افسردگی والدین و مشکلات فرزندان در دوران بزرگسالی
  • حاملگی چند قلویی و عوامل تاثیرگذار بر آن
  • راه های ساده برای داشتن زندگی شاد
  • به این شیوه میوه بخورید
  • بالا بردن سطح هوش هیجانی
  • لزوم دریافت ویتامین دی بخاطر قلب
  • محبوبترین ها

  • دستگاهی برای مقابله با نارسایی قلبی در بیماری قلبی
  • پیشگیری از عارضه های قلبی در افراد ورزشکار
  • مراقبت و نگهداری بیشتر از قلب
  • دانستنی هایی درباره ی افتادگی دریچه میترال
  • خطر بالا رفتن هورمون تیروئید برای بیماران قلبی
  • انجام تست ساده در خانه برای اطمینان از سلامت قلب
  • فعالیت جنسی و بهبود جریان خون
  • نشستن طولانی برای قلب و عروق مانند سم است
  • علامتها و نشانه های کاردیو میوپاتی
  • روش آنژیوگرافی و کار مهم آن
  • تاثیر شیر بر عارضه های قلبی و عروقی
  • برای پیشگیری از بیماری های قلبی چیکار کنیم؟
  • درمان بیماری‌های قلبی‌ و عروقی با تغذیه مناسب
  • ابتلا به مشکلات قلبی با این نوشیدنی ها
  • بی اعتمادی در زنان منجر به بیماری های قلبی می شود
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است