هفته چهارم بارداری و مراقبت های لازم

 در هفته چهارم بارداری است که مادر متوجه بارداری خود می شود. در این هفته خانم های باردار احساس مسئولیتی دارند که تا به حال نداشته اند و در این هفته سعی می کنند پزشکی مناسب برای مراقبت های لازم در دوران بارداری خود تعیین کنند. بهتر است برای داشتن دوران بارداری خیلی خوب، مراقبت های هر هفته را با دقت انجام دهید.

 

علائم و تغییرات بدنی هفته چهارم بارداری

در طی هفته چهارم بارداری، بدن شما هورمون بارداری به نام HCG را می سازد که باعث ایجاد نگرانی و اضطراب، استفراغ و تهوع و سبکی سر، غش کردن و گیجی و تغییرات خلق و خو می شود. پستان های شما دردناک تر می شوند و گاهی اوقات احساس سوزن سوزن شدن دارید. برخی بوهای هم باعث ایجاد تهوع و حتی استفراغ می شود.

 

 

هفته چهارم بارداری وضعیت جنین

در طی این هفته  از بارداری، جنین شما به سرعت رشد می کند. لقاح، باروری و لانه گزینی در جداره رحمی، همه و همه رخ می دهد و  هم اکنون جنین شما در حال نمو است تا به کودک تبدیل شود! هم اکنون به آن جنین می گوئیم، جنین از دو لایه داخلی و خارجی تشکیل شده که دو لایه داخلی را «اپی‌پلاست» می‌نامند و لایه خارجی، غشایی است به نام «هایپوبلاست» که بعدها اعضای بدن جنین را در آینده تشکیل می‌دهد.

از این هفته، این هفته زمان تشکیل و توسعه کیسه آمنیوتیک و کیسه زرده است. کیسه آمنیوتیک با احاطه رویان علاوه بر اینکه او را از گزند حوادث داخل رحم محافظت می‌کند همچنین، کیسه ی آمنیونی و کیسه ی زرده هم در طی هفته ی ۴ ام بارداری ایجاد می شوند.

کیسه زرده هم کیسه‌ای چسبیده به رویان است که رگ‌های خونی و گلبول‌های سرخ اولیه در آن تشکیل می‌شود. جنین از طریق جفت تغذیه می شود و همچنین اکسیژن رسانی به پوست را انجام می دهد. همچنین زمان رساندن اکسیژن و غذا را کنترل می کند.

 او اکنون مشغول کندن تونل در داخل رحم برای اتصال محل دریافت غذا و جنین است تا بتواند به درستی ماموریت خود را به انجام برساند. اما تا زمانی که جفت در حال رشد است وظیفه تغذیه رویان با همین کیسه زرده است. پیشرفت‌های این هفته به اینجا ختم نمی‌شود و پیشرفت‌های دیگری در راه است.

 

هفته چهارم بارداری و مراقبت های لازم

هفته چهارم بارداری وضعیت مادر

در این زمان شما میتوانید با کمک یک تست بارداری خانگی، از باردار بودن خود اطمینان حاصل کنید. در صورت منفی بودن، این آزمایش را در آخر هفته هم انجام دهید. بهتر است به آزمایشگاه رفته و با دادن آزمایش خون، با اطمینان بیشتری نسبت به وضعیت خود آگاهی پیدا کنید.

در این زمان، در حالی که رویان تلاش می‌کند خودش را به دیواره رحم بچسباند، بسیاری از زنان درد خفیفی را در ناحیه شکم خود تجریه می‌کنند. این دردها طبیعی است چرا که بدن خودش را با هورمون‌های جدید بارداری هماهنگ می‌کند و رحم شما تبدیل به خونه جدید رویان می‌شود.

برخی از زنان هم خونریزی را تجربه می‌کنند، اما یادتان باشد به رنگ آن توجه کنید. خونی که از شما دفع می‌شود نباید قرمز پررنگ یا روشن مثل دوران قاعدگی باشد بلکه باید به رنگ صورتی یا قهوه‌ای باشد. ناراحتی لانه گزینی یا خونریزی معمولاً پنج تا 12روز پس از تخمک‌گذاری اتفاق خواهد افتاد. درد شما نباید شدید باشد و اگر درد شدید، تب، لرز یا خونریزی واژینال سنگین دارید حتما با پزشک تماس بگیرید.

در بعضي از خانمهاي باردار هنوز مقدار كافي هورمون بارداری ساخته نشده تا در آزمايش براحتي تشخيص داده شود. اگر هم در اين چند روز قاعدگي در شما اتفاق افتاد مي توانيد در ماه آينده دوباره براي بارداري اقدام كنيد. اما اگر تاكنون يك سال يا بيشتر (و اگر بالاي 35 سال سن داريد، 6 ماه) است كه براي باردار شدن تلاش مي كنيد، بهتر است با پزشك خود مشورت كنيد.

 

 

ورزش در هفته چهارم بارداری

دیگر آن دوران که همه فکر می‌کردند خانم باردار باید تمام روز در تخت استراحت کند، گذشته است. امروزه فوائد ورزش کردن در دوران بارداری بر همه آشکار شده است. تحقیقات نشان داده است که خانم‌هایی که ورزش می‌کنند و در وضعیت خوب جسمانی و آمادگی کامل به‌سر می‌برند، در زمان وضع حمل بسیار راحت تر هستند، احتمال سزارین اجباری در مورد آنها بسیار کم‌تر و دوران نقاهت کم‌تری خواهند داشت.

 

هفته چهارم بارداری و مراقبت های لازم

هفته چهارم مراقبت‌ های بارداری

  • قرار ملاقات با پزشک خود
  • پرهیز از مصرف الکل
  • پرهیز از مصرف داروی خودسرانه
  • خودداری از کشیدن سیگار در بارداری
  • خوردن ویتامین‌ها را شروع کنید.
  • مصرف روزانه 200 واحد ویتامین آ، ب، دی
  • قرار های ویزیت مرتبی را با متخصص زنان داشته باشید.
  • در مورد بیمه ی پزشکی هم اطلاعاتی کسب کنید.
  • به اندازه ی کافی استراحت کنید.
  • بدن خود را زیاد گرم نکنید.
  • پرهیز از خوردن غذاهای چرب در صورت داشتن تهوع

 

 

عوارض سیگار کشیدن در بارداری

سیگار کشیدن شما، باعث کاهش رسیدن اکسیژن به فرزند تان و در نتیجه باعث کاهش سرعت رشد و کاهش سرعت افزایش وزن جنین می شود. علاوه بر این سیگار کشیدن می تواند باعث سقط جنین یا تولد زود هنگام و پیش از موعد شود.

 

 

مصرف دارو در هفته چهارم بارداری

زمانی که اولین تماس را برای گرفتن وقت از دکتر خود برقرار می‌کنید، باید از او در رابطه با مصرف فولیک اسید سوال کنید. در هفته 4 بارداری، بهر حال بهتر است مصرف اسید فولیک را آغاز نمایید. اسید فولیک از کودک شما در برابر آسیب های ستون فقرات و مغز (نقص لوله عصبی) محافظت می نماید. این مکمل می بایست حاوی 400 میکروگرم باشد. البته در صورتی که شاخص توده بدن (BMI) بدن شما بیش از 30 است زیر نظر پزشک، میزان مصرف اسید فولیک را بالاتر ببرید.

 

هفته چهارم بارداری و مراقبت های لازم

ویار و  تهوع حاملگی در هفته چهارم بارداری

1- چند بیسکویت خشک یا کراکر به همراه داشته باشید.

2- آب نبات های لیمویی یا آنتی اسید های جویدنی بعد از هر حمله استفراغ، کمک کننده است.

3- آدامس های طعم دار نعناع و زنجبیل خشک شده نیز به تغییر ذائقه شما کمک خواهد کرد.

4- باید به اندازه کافی استراحت کنید.

5- به میزان لازم آب بنوشید.

6- قبل از این که گرسنه شوید، غذا بخورید.

ویار و تهوع بارداری زمان خاصی ندارد و ممکن است هر لحظه اتفاق بیفتد. در این مدت بهتر است نایلون، دستمال کاغذی، دستمال مرطوب و یک پارچه ی خشک به همراه داشته باشید.

 

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

 

مقاله های مرتبط:


دوران بارداری از هفته اول تا سوم