هفته هفتم بارداری و مراقبت های لازم

وارد شدن به هفته هفتم بارداری به شما این نوید را می دهد که می توانید با سونوگرافی، جنین خود را مشاهده کنید و از جنسیت عضو جدید خانواده با خبر شوید. در این مرحله زوج های جوان می توانند با خیال راحت خبر بارداری خود را به همه اعلام کنند. از این مرحله به بعد کم کم علائم بارداری در شما ظاهر می شود. هفته هفتم از ماه دوم بارداری، برای سونوگرافی یا اسکن رحم و دیدن جنین، به منظور بررسی اجمالی سلامت و رشد او بهترین زمان خواهد بود.

هفته هفتم بارداری: کودک شما چگونه تغییر می کند؟

مفصل آرنج و هم چنين انگشتان دست و پا اكنون ديگر قابل تشخيص هستند. در سر او كه خيلي بزرگتر از بدن او است، هر دو نيمكره مغز در حال رشد هستند؛ بیشتر رشد این هفته مربوط به مغز است و تقریبا در هر دقیقه 100 سلول مغزی درحال شکل گیری است. دندان ها و فضاي داخلي دهان او در حال شكل گيری است و گوش های او نيز به رشد خود ادامه مي دهند. پلكهای كودك، چشمهايش را (كه اكنون كمي رنگي هستند) مي پوشانند، و نوك بيني او آرام آرام خود را نشان مي دهد! ضخامت پوست او به نازكي يك برگه كاغذ است و رگهای او را به وضوح مي توان ديد.
كودك كوچك شما، آپانديس و لوزالمعده هم دارد، كه نهايتا با توليد هورمون انسولين به هضم غذا كمك خواهد كرد. كبد كودك شما، مشغول توليد گلبول هاي قرمز خون است، و يك حلقه از روده هاي در حال رشد كودك شما در جهت بند ناف او شكل مي گيرد؛ بند ناف او، اكنون رگ هاي خوني واضحي دارد كه عمل تبادل اكسيژن و مواد غذايي با بدن كودك را بر عهده دارد. غدد جنسی کودک شما نیز در حال شکل گیری است اماخیلی زود است که بتوانید از طریق سونوگرافی به جنسیت فرزند خود پی ببرید. شما هنوز هم نمي توانيد حركت كردن كودك را حس كنيد.

هفته هفتم بارداری: کودک شما چقدر بزرگ شده است؟

در ماه دوم بارداری، اندام های فرزند شما در اندازه خیلی کوچک در کیسه زرد گنجانده شده است که از بالای سر تا پایین بدن جنین در آن دیده می شود و در حال حاضر قابل اندازه گیری دقیق تری خواهد بود. اندازه جنین در هفته هفتم بارداری، حدود 5 -12mm خواهد بود، که به اندازه یک زغال اخته می باشد. جنین ممکن است در این مرحله وزنی کمتر از یک گرم داشته باشد، اما باید بدانید که او در حال حاضر تقریبا 10000 بار از اندازه اولیه خودش، بزرگتر شده است.

هفته هفتم بارداری :علائم و تغییرات در بدن مادر

شما ممکن است در هفته هفتم از بارداری، معاینه های اولیه پیش از زایمان خود را به پایان رسانده و از نبود هر گونه اختلال در جنین خود اطمینان حاصل کنید. توصیه می شود در دوران بارداری برای جلوگیری از بیماری های مقاربتی و کم خونی، ایمنی خود در مقابل عوامل بیماری سرخجه و هر مشکلی که ممکن است در آینده با آن روبه رو شوید، خود را آماده کنید.
هم چنین دانستن گروه خونی خود و RH آن، در دوران بارداری بسیار مهم و ضروری است، چون ممکن است شرایط اضطراری پیش آید که بدن شما و فرزندتان به خون نیاز داشته باشد.
هر چند در ماه دوم بارداری، خارج از بدنتان نمی توانید تغییراتی را مشاهده کنید، اما بسیاری از اتفاقاتی که در بدن شما روی می دهد، داخلی هستند. اندازه رحم شما در هفته هفتم بارداری دو برابر خواهد شد، یک تغییر عمده که شما را متوجه خود خواهد کرد، رشد زیاد سینه های شما به عنوان یک مادر باردار است. افزایش هورمون های بارداری باعث می شود پستان های شما به حداکثر اندازه خود برسند.
متاسفانه با شروع دوران بارداری، به خاطر نقص در سینه ها و حساس بودن آن ها، شیر دادن به نوزاد دیگر در دوران بارداری امکان پذیر نیست، ولی بدن نمی تواند تا زمان شیردهی نوزاد خود شما هم صبر کند. از این رو است که در این هفته ها، با افزایش گردش خون و سوخت و ساز چربی در سینه های شما، آن ها طوری آماده خواهد شد که برای دهان گرفتن نوزاد گرسنه در 8 ماه آینده مناسب باشند.

علائم هفته هفتم بارداری

1- تهوع و استفراغ:

بسیاری از زنان باردار، در ماه های اول بارداری خود به طور مداوم دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند. در بعضی مواقع، استفراغ می تواند نشانه ای از عفونت ویروسی، مسمومیت غذایی، عدم تحمل مصرف برخی داروها و یا اختلالات معده و روده در شما ایجاد شده باشد و هیچ ارتباطی با بارداری شما نداشته باشد.
به طور معمول، پزشکان در صورت لزوم داروهایی را برای کم کردن این حالت شما در دوران بارداری توصیه خواهند نمود، که هیچ گونه عوارض جانبی برای سلامتی شما و فرزندتان نداشته باشند. شما به عنوان یک مادر باردار می توانید از درمان های طبیعی برای رفع تهوع بارداری ، مانند آب لیمو، زنجبیل و یا نعناع را که تا حد زیادی به رفع حالت تهوع و استفراغ کمک می کند، استفاده کنید.

2- تنگی نفس:

وجود تنگی نفس در بین زنان باردار، امری نسبتا شایع و طبیعی است. تنگی نفس در سه ماهه اول بارداری و در برخی موارد، در مراحل بعد از زایمان هم ادامه می یابد. اگر چه تغییرات هورمونی می تواند باعث بروز تنگی نفس در زنان باردار باشد، ولی علت اصلی آن تغییراتی در بدن است که باعث بالا رفتن حرکات دیافراگم در بدن مادر باردار شده، و حرکت رو به پایین آن را محدود خواهد کرد.

برای کم کردن عوارض تنگی نفس در دوران بارداری، فقط استراحت نمودن و کشیدن چند نفس عمیق کافی است. اگر شما از هر نوع بیماری ریوی یا آسم رنج می برید، پس حتما احتیاط بیشتری در کنترل این علائم داشته باشید.

3- سوزش معده:

سوزش سردل یا معده در دوران بارداری هیچ ربطی به قلب شما ندارد. در واقع، علت این دردها می تواند از موادغذایی که می خورید و سوء هاضمه ای که ممکن است آن غذاها در شکم شما ایجاد کنند، بوده باشد.
دانستن این که در این دوران چه غذایی را در چه وقتی بخوریم، بهترین درمان برای سوزش معده شما خواهد بود. توصیه می شود تا از خوردن وعده های غذایی سنگین و یا مواد غذایی تند درست قبل از خوابیدن و یا چرت زدن در طول روز اجتناب نمایید. هم چنین نوشیدن مقدار زیادی آب را هرگز فراموش نکنید.

روش هایی برای از بین بردن تهوع های صبحگاهی:

  • وعده های غذایی خود را بیشتر و حجم آن را کم تر نمایید.
  • اجتناب از عذاهای چرب و ادویه دار
  •  برخی از زنان فکر میکنند نوشابه های گازدار ممکن است کمک کممده باشند ولی بدانید که نوشابه های گاز دار وضع را بدتر میکنند.
  • زنجبیل در هر نوعی میتواند کمک شایانی به رفع تهوع در شما بکند.چای زنجبیلی،بیسکوییت زنجبیلی و …
  • مطمئن شوید که به اندازه کافی بدنتان ویتامین B6 دریافت میکند.(بیش از حد آن نیز مفید نیست)

ممکن است داروهایی باشند که تحمل این حالت را برای شما آسان تر نمایند ولی قبل از تهیه به دکتر و یا داروساز تاکید نمایید که شما حامله هستید. بهتر است بیشتر به بهداشت دهان و دندان خود برسید.چرا که یکی از عوارض بارداری پوسیدگی دندان می باشد. البته اگر دهان شما به بلعیدن حساس شده است و دچار تهوع می شوید، سعی کنید مسواک را زیادی به درون دهانتان فرو نبرید.

هفته هفتم بارداری و ورزش های مناسب برای مادر

با استفاده از وزنه‌های سبک می توانید عضلات زردپی، باسن، قسمت تحتانی کمر و شانه ها را تقویت کنید تا بعدها در وضع حمل، حمل کردن کودک با کالسکه، بغل کردن کودک و کیف بچه و غیره با مشکل مواجه نشوید.

سونوگرافی در هفته هفتم بارداری:

هفته هفتم بارداری زمان ایده آلی برای گرفتن اولین سونوگرافی است. در مرحله جنینی، حدس زدن سن بارداری کار آسانی نخواهد بود. چون ژنتیک فردی هر جنین در طول رشد ممکن است با فرد دیگر متفاوت باشد و این کار را سخت می کند. شما با انجام اسکن اولیه می توانید دقیق ترین سن بارداری خود را دریافت کنید. به غیر از پیش بینی تاریخ زایمان، انجام یک اسکن در هفته هفتم بارداری می تواند چیزهای خاصی را در مورد بارداری که باید بدانید، نشان دهد، که عبارتند از:
1. سونوگرافی در ماه دوم بارداری می تواند سن بارداری را با دقت بیشتری پیش بینی کند.
2. همچنین سونوگرافی می تواند منبع از دست دادن خون را در مادران باردار، در صورت وجود شناسایی نماید.
3. فایده دیگر اسکن این است که سلامت رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ مادران باردار را تایید خواهد کرد.
4. سونوگرافی وجود بارداری خارج از رحم را تشخیص خواهد داد.
5. انجام اسکن، عمل چک کردن رشد مناسب جنین را متناسب با سن بارداری شما انجام می دهد.
در هفته هفتم بارداری، ضربان قلب جنین شما با وضوح بالا در سونوگرافی شنیده می شود که در آن بال بال زدن منظم جنین آشکارا دیده می شود.

هفته هفتم بارداری و مراقبت‌های مادر و جنین

1- اگر تا این هفته به پزشک مراجعه نکرده‌اید باید دیگر خودتان را به یک متخصص نشان دهید. پزشک سؤالات متعددی از جمله سابقه بیماری، عوارض ژنتیکی، سابقه بارداری قبلی و … را می‌پرسد و جدول اضافه‌وزن را به شما می‌دهد که بدانید در هر هفته چه مقدار باید وزن اضافه کنید.

2- دنبال یک راه حل می‌گردید که تهوع صبحگاهی خود را برطرف کنید. برای این منظور می توانید از روش هایی که ذکر شد، استفاده نمایید.

هفته هفتم بارداری و تغذیه مناسب برای مادر و جنین

 مصرف آهن خود را از طریق مواد غذایی افزایش دهید و خوردن مولتی ویتامین‌های بارداری خود را پس از مشورت با پزشک، آغاز کنید. تغذیه بین هفته‌های 5 تا 8 بارداری، نقش مهمی را در رشد سیستم عصبی، گوارشی، تنفسی، گردش خون و سیستم تولید مثل ایفا می‌کند.

افزایش حجم خون در طول بارداری و نیازهای جنین در حال رشد، مادر را در معرض خطر ابتلا به فقر آهن و کم خونی قرار می‌دهد. آهن در مواد غذایی از قبیل: گوشت‌ گاو، خوک، مرغ، سبزیجات برگ سبز، لوبیا و نخود یافت می شود. مواد سرشار از ویتامین سی مانند گوجه فرنگی و پرتقال را به رژیم غذایی خود راه دهید تا در جذب آهن به شما کمک کند. 

میزان آهنی که در طول بارداری به شما پیشنهاد می‌شود حدود 27 میلی گرم است.

هفته هفتم بارداری و هشدارها

  • خوردن فست فود ممنوع
  • خونریزی یا لکه بینی
  • درد کمر
  • محو ناگهانی علائم حاملگی

 هفته هفتم بارداری و نکاتی برای پدرها 

– هنگامی که همسرتان را در حال بالا آوردن می بینید، سعی کنید بهترین رفتار خود را نشان دهید و مراقب او باشید. منزل خود را تمیز و بهداشتی نگه دارید. 

– به صحبت های همسر خود گوش کنید؛ گاهی احساس بدبختی می کند که به خاطر تغییرات هورمونی می باشد.


هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است


دوران بارداری از هفته اول تا سوم

هفته چهارم بارداری و مراقبت های لازم

هفته پنجم بارداری و مراقبت های لازم

هفته ششم بارداری و مراقبت های لازم