پایگاه اینترنتی کالج ایمپریال لندن می گوید: باکتری های استرپتوکوک های گروه بی Group B streptococcus علت شایع ابتلا به مننژیت در نوزادان و عامل اصلی ابتلای آنها به عفونت در سه ماه اول زندگی هستند.

تحقیق جدیدی که روی 183 زن در گامبیا انجام و در مجله Clinical and Translational Immunology منتشر شد، نشان می دهد یک نوع قند یافت شده در شیر برخی از زنان از نوزادان آنها در برابر این باکتری ها محافظت می کند.

استرپتوگوگ های گروه بی که به طور طبیعی در بدن یک سوم از زنان یافت می شود، می تواند در جریان تولد و یا در زمان شیردهی مادر به نوزاد منتقل شود، اما براساس این تحقیق، قندهای موجود در شیر مادر می تواند تاثیر مثبت و پیشگیرانه ای در برابر این باکتری ها داشته باشد.

شیر مادر حاوی مخلوطی از انواع مختلفی قند به نام ‘الیگوساکاریدهای شیر انسان’ است که در بدن نوزاد هضم نمی شوند و به صورت غذا برای باکتری های مفید داخل روده نوزاد عمل می کنند.

نوع قندهایی که در شیر مادر وجود دارد، تا حدودی توسط ساختار ژنتیکی وی مشخص می شود.

به طور خاص یک نوع سیستم ژنتیکی به نام سیستم آنتی ژن لوییس (که در ساخت گروه خونی ABO دخیل است) نقش مهمی در تعیین قندهای شیر مادر ایفا می کند.

محققان در این مطالعه، شیر همه مادران را در زمینه تعیین قندهایی که با ژن های لوییس کنترل می شوند، بررسی کردند.

آنها همچنین زنان و نوزادان آنها را در زمینه آلودگی به استرپتوکوک های گروه بی در بدو تولد، شش روز بعد از تولد و در فاصله زمانی 60 و 89 روز بعد از تولد بررسی کردند.

محققان متوجه شدند زنانی که قندهای شیر مرتبط با ژن لوییس تولید می کنند، کمتر احتمال دارد که از این باکتری در روده شان داشته باشند و نوزادان آنها نیز کمتر احتمال دارد که در زمان تولد این باکتری را از مادر خود گرفته باشند.

علاوه بر این، در میان نوزادانی که در زمان تولد این باکتری را در روده خود داشتند، در کودکانی که شیر مادران آنها حاوی قندی خاص به نام lacto-n-difucohexaose I بود، احتمال خروج این باکتری از بدن آنها 60 تا 89 روز بعد از تولدشان بیشتر بود، به عبارت دیگر، این قند شیر مادر که با ژن لوییس ارتباط دارد، احتمالا از تاثیر پیشگیرانه ای برخوردار است.

محققان سپس در محیط آزمایشگاه نشان دادند که شیر حاوی این قند خاص به نام lacto-n-difucohexaose I در مقایسه با شیر فاقد این قند خاص عملکرد بهتری در از بین بردن باکتری های Group B streptococcus دارد.

تصور می شود که حدود نیمی از زنان جهان قند lacto-N-difucohexaose I را در شیر خود تولید می کنند.

محققان امیدوارند که این دانش جدید به ابداع درمان هایی برای پیشگیری از بروز عفونت ها در مادر و نوزاد کمک کند.

مطالعات بسیاری نشان داده اند که تغذیه کودک با شیر مادر از بروز آلرژی و بیماری در نوزاد پیشگیری می کند و به گفته محققان، قندهای آن همچنین از بروز عفونت حاصل از سایر باکتری های بد پیشگیری می کند.

منبع: ایرنا

ارسال شده در 8 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع زنان و زایمان , سلامت کودک , سلامت مادر و نوزاد

پیشنهاد سردبیر

  • نکاتی پر اهمیت در زمینه بهداشت دهان و دندان
  • بخور نخورهای لواشکی
  • چاقی در طی سال اول پس از حاملگی وافزایش ریسک ابتلا مادر به دیابت مشکلات قبلی
  • مراقبت از قلب با این مواد خوراکی
  • به کار افتادن مغز با این خوردنی ها
  • عوامل تاثیرگذار بر کاهش وزن با تردمیل
  • درگیری همیشگی خانم های باردار با مشکل ویار
  • راه کار های تقویت هوش فرزندان
  • محبوبترین ها

  • اهمیت تشخیص زودهنگام اختلال یادگیری در اطفال
  • شناخت شخصیت خردسالان با این تست جالب
  • تهدید جان کودکان با بلع باتری
  • خواب یک شیرخوار سالم
  • 5 نکته برای بازگشت به کار پس ازبدنیا آمدن کودک
  • هرگز برای خواباندن کودک وی را تکان ندهید!
  • سنین پایین و فوت والدین
  • علت های و درمان های مختلف درماتیت کهنه نوزاد
  • رپورتاژ

  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    پرپین آلا
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است