کلسیم و پروتیین کشک خشک کشک مایع کشک خشک کشک فواید استفاده از کشک خشک استفاده از کشک خشک

 

تا به حال از کشک خشک استفاده کرده اید از مزایای آن اطلاعی دارید این نوع کشک چربی کمتری نسبت به کشک مایع دارد و چربی کمتر و ویتامین های بیشتری برای بدن به همراه دارد پیشنهاد ما برای لاغری  افرادی که عادت به هله هوله خوری و زیاده خوری دارند استفاده روزانه از این نوع کشک است.

 

همه ما به اهمیت استفاده از لبنیات و لزوم وجود آن در برنامه غذایی خود واقفیم. انواع لبنیاتی که همه فرآورده‌های شیر هستند در دسترس ما وجود دارد و برخی از آنها مانند دوغ یا کشک مخصوص ما ایرانی‌هاست. کشک در غذاهای ایرانی بسیاری مانند آش رشته، کشک بادمجان، کله‌جوش و… به کار می‌رود و در سال‌های اخیر که پوکی استخوان فراگیرتر از قبل شده است، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و احتمالا اغلب شما از نزدیکان و دوستان و آشنایان راجع به فواید مصرف این ماده غذایی شنیده باشید.

 

اما برای اینکه بدانیم کشک چه خواصی دارد، حامل چه میزان کالری است و چرا باید آن را مصرف کرد به سراغ مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی می‌رویم و از او می‌خواهیم برای‌مان بیشتر از این ماده غذایی بگوید. عالی درباره خواص موجود در کشک توضیح می‌دهد: همان طور که می‌دانید کشک از دسته لبنیات محسوب می‌شود و در برخی موارد آن را در فرآیند تهیه کره یا دوغ می‌گیرند و برخی اوقات از ماست به دست می‌آید. در هر حال مانند بقیه لبنیات از کلسیم بالایی برخوردار است که همین باعث اهمیت این ماده غذایی شده است. همچنین کشک حاوی مقادیری قابل توجهی از پروتیین است. در هر 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کیلوکالری موجود است که آن را به ماده‌ای مقوی تبدیل کرده که در بعضی غذاها از آن به عنوان پایه و اساس مواد تشکیل‌دهنده استفاده می‌شود. همچنین کشک حاوی مقداری چربی و ویتامین‌های مختلف است که میزان آنها با توجه به نوع شیر و مراحل فرآوری متفاوت است.
این کارشناس تغذیه در ادامه می‌گوید: کشک در دو نوع خشک و مایع وجود دارد. برای استفاده از کشک مایع باید حتما از کشک‌های پاستوریزه استفاده کرد و بهتر است قبل از مصرف این دست از کشک‌ها آنها را به مدت 20 دقیقه بجوشانید چون محیط کشک مایع آمادگی بالایی برای رشد باکتری‌های خطرناک دارد و احتمال مسمویت از طریق آنها بالاست. اما کشک خشک نه تنها خطری از بابت آلودگی ندارد بلکه به دلیل چربی بسیار پایین‌تری که نسبت به کشک مایع دارد، برای سلامتی مفیدتر است. سنت استفاده از کشک خشک که از گذشته در فرهنگ غذایی ما وجود داشته بسیار سنت پسندیده‌ای است و امروز نیز افراد می‌توانند از کشک خشک نه تنها در تهیه غذا بلکه به صورت مصرف روزانه نیز استفاده کنند.
عالی در ادامه می‌گوید: هر فردی می‌تواند با مصرف روزانه دوالی سه قطعه کشک خشک کلسیم و پروتیین بدن خود را تامین کرده و علاوه بر این جلوی هله‌وهوله خوردن خود را بگیرد. چون کشک خشک مدت بیشتری لازم دارد تا در دهان شما به تدریج آب شود برای کسانی که عادت به خوردن مداوم خوراکی‌های متفرقه را دارند، می‌تواند بسیار مفید باشد. بنابراین می‌توانید به جای قرار دادن ظرف‌های حاوی شکلات یا تخمه در دسترس اعضای خانواده که خوراکی‌های مضری هستند از کشک خشک استفاده کرده و عادت خوردن روزانه آن را به یک عادت درست غذایی تبدیل کنید.
مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در نهایت تاکید می‌کند: تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که از کشک خشک حاوی نمک پایین استفاده کنید، یا لایه رویی کشک خشک را که حاوی نمک بالایی است با ساییدن آن برداشته و بقیه کشک را مصرف کنید. چون برخی از کشک‎های خشک شوری زیادی دارند که مصرف این میزان نمک نیز برای بدن و سلامتی مفید نیست.

 

 

 کشک خشک

5 1000
ارسال شده در 29 شهریور 1395 توسط با موضوع تغذیه , زنان و زایمان | 3,238 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • کدام میوه ها بیشترین ویتامین E را دارند؟
  • توصیه دکتر فخري موبد درباره بیماران نقرسی
  • پیاز متخصص زیبایی همه فن حریف در اختیار شما!
  • نقش سونوگرافی در تشخیص بیماری ها
  • قوری شکلاتی و لذت بخش ترین طعم چایی
  • موهایتان را با روغن های گیاهی پرپشت کنید
  • تاثیرات آب های آلوده مصرفی بر جنین
  • تاثیر مصرف شیر در كاهش خطر سرطان روده
  • محبوبترین ها

  • مصرف خودسرانه داروهای ضد ویروس بی فایده است
  • داروهای سوء هاضمه
  • اطلاعاتی کامل درباره داروهاى بتا بلاكر
  • داروی متفورمین بیماری سل را هم درمان میکند
  • هر آنچه باید درباره قرص اکسی متولون بدانید
  • تاثیرات داروی سفادروکسیل
  • دارو های تب یونجه و التهاب دائمی
  • مواد چربی سوز دارای افدرین
  • رپورتاژ

  • پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • پوستی به لطافت و درخشندگی ابریشم
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما